СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • у дома
Някой ходил ли е през януари на ПИ по математика в Образователни технологии/то не знам имало ли е,ама да си питам де) и да има желание да го сподели?

# 571
  • София
Е не е така. Има специалности, които са търсени и балът не пада.
За право, например, си трябва отлична диплома, за журналистика също. Софтуерното инженерство и медицината и те така.

Много деца отиват да учат в чужбина и затова има места, но не е чак толкова лесно да станеш струдент по желана специалност.

# 572
  • ту тук, ту там
Сякаш по-различни са ми впечатленията на мен, ама знам ли…

Сама казваш - за правото трябва отлична диплома. Самият факт, че се влиза само с резултат от дипломата, е показателен.
Медицина приемат/ха с четворки на изпитите… не съм следила целенасочено, но такива спомени имам.
Какъв висок бал за журналистика и кел файда от висок бал, като журналистите не могат едно заглавие да напишат грамотно.

# 573
  • София
За право, освен отлична диплома, се изисква и отлично ДЗИ БЕЛ.
За медицина - момиче с две оценки по 5,50 от кандидатстудентските изпити не може да влезе, за момчетата - минимум две оценки по 4,70-4,80. Само който се е явявал на тези изпити знае как се изкарват такива оценки на тях. Нека не говорим наизуст.

# 574
Единствено медицината е с приемни изпити,  всички останали са по диплома и евентуално оценката от ДЗИ по БЕЛ, поправете ме, ако греша.

# 575
  • София
Приемът по диплома е всъщност прием по ДЗИ, което пак си е изпит. Не виждам смисъл всеки университет да си прави собствен изпит като има вече задължителен такъв един месец преди кандидатстудентската кампания.

# 576
  • София
Грешиш. Приемни изпити има и по математика за много специалности в СУ или ДЗИ МАТ, което никак не е лесно, също и за дентална медицина и фармация. Същото е и в чужбина - приемни изпити има само за ограничени специалности и в ограничени университети. Масово се влиза с диплома и мотивационно писмо.

# 577
  • София
За миг помислих, че съм в 12-класната тема Simple Smile...

Дали има вече резултати от МАТ на Междучасие? Девойката ми звънна, че нейни съученици вече имали резулатати. Аз нищо не съм получила на мейл, пък и раничко ми се вижда, но да питам за всеки случай. 

# 578
  • София
И аз не съм получила по математика.

# 579
  • София
Една моя ученичка ми се обади преди малко и ми каза, че има резултат.

# 580
Аз и по БЕЛ не съм официално, детето си донесе теста просто.
Миналия път около 3 мейла им написах с подканване да получа резултати.
Ако някой има мейл, моля да сподели средния резултат и по двата предмета

# 581
  • София
И аз не съм получила, учителя във вайбър ни прати таблица с номера, не е ясно кой кой е, точките като цяло изглеждат като на първия изпит горе долу. Ще им ги върне в събота и ще коментират.

# 582
  • София
По БЕЛ общият среден е 75 точки. На първата част – 46/65, на втората – 28/35.

# 583
И аз реших,е съм попаднала в темата за 12 ти клас, особено имайки и зрелостник. Разликата от почти 6 години не е най- добрата явно, ще подтиква към напитки.
Това за приемането на медицина с тройки и четворки е градска легенда. Може да е паднал леко бала, че по мое време приемаха само по 30 момичета. Но не е и да ги приемат с двойки.
Наборката събота и неделя се посвети на математиката. Реши по две страници от сборника със задачи и се "умори" жестоко. А часовника тиктака...

# 584
Имам съвсем пресни впечатления от приема в Медицинския в София. Миналата година познато момиче с над 5,50 по единия предмет и малко под 5 по другия влезе, а друго с малко под тези оценки - не. Така че наистина не е вярно за това за ниския бал. Освен това достасе  учи за тези оценки.
На страницата на МУ София все още се намира информация за бала за платения прием от 2024 година и той започва от 34,69 при максимум 42, значи държавната поръчка са влизали с около 5 на матурата и 5-ци на двата изпита по биология и химия.

Общи условия

Активация на акаунт