Бюро по труда - тема 8

• 16 507
  • 507
  •   1
Отговори
# 390
Каква декларация?

# 391
# 392
Сега съм  все още на борсата, , ако започна  работа на 4 часа какво ще се случи? Трябва ли да уведомя бюрото, НОИ и ще спрат ли плащанията ?

# 393
Сега съм  все още на борсата, , ако започна  работа на 4 часа какво ще се случи? Трябва ли да уведомя бюрото, НОИ и ще спрат ли плащанията ?

Ако е граждански договор и не взимаш повече от минималната заплата на месец, няма да ти спрат обезщетението. Няма нужда да ги уведомяваш за граждански.

Ако е трудов - трябва да го декларираш в бюрото по труда до 7 дни от началната дата и ще ти спрат обезщетението.

# 394
Здравейте отново. Днес получих решението си. Но има някаква грешка вместо 11 г и 5 месеца са ме писали 10 години стаж и съответно 2 месеца по-малко борса. Някой имал ли е подобен проблем и изобщо има ли как да обжалвам?

# 395
Вижте дали смятате само стажа след 31.12.2001 г. и дали сте изключили времето, през което сте били на борсата.

За обжалването, първо се обжалва пред ръководителя на съответното поделение и ако не сте доволни от неговото решение, подавате чрез него жалба до съответния Административен съд.

# 396
Sweetie19, аз съм имала такъв случай. 2 години трудов стаж ми се губи, не само на мен, на всички работещи в тази фирма. Работодателят ми не е плащал осигуровки, сключил споразумение с нап да ги изплаща при пенсиониране, а при безработица, пиеш студена вода, 2 месеца.

# 397
Да, но при справка в ной ми излиза стажа и е над 11 години...

# 398
Здравейте, след 20 месеца в определена туристическа агенция, ме съкратиха по член 328 и ми предстои записване на борсата. Какви документи трябва да представя освен трудова книжка, заповед за прекратяване на ТД и лична карта? Имам общо 12 години трудов стаж.

# 399
Здравейте, след 20 месеца в определена туристическа агенция, ме съкратиха по член 328 и ми предстои записване на борсата. Какви документи трябва да представя освен трудова книжка, заповед за прекратяване на ТД и лична карта? Имам общо 12 години трудов стаж.
Бележка за IBAN, дипломи. Останалото се попълва на място.

# 400
  • София
Съжалявам ако е спам, скоро ползвали ли сте сайта на НОИ.
Струва ми се, че не работи коректно.
Липсва всякаква информация от април насам, поне тази, касаеща мен .

# 401
Съжалявам ако е спам, скоро ползвали ли сте сайта на НОИ.
Струва ми се, че не работи коректно.
Липсва всякаква информация от април насам, поне тази, касаеща мен .
Сега са данните към 30.04.25. Между 11-15 число ще видите за месец май 31.05.25.
Отнася се  за справки в сайта на  НОИ лично  с ПИН.

# 402
Здравейте, тъй като ми изтече минималното обещетение и не съм започнала никъде на трудов договор, как мога да си внасям сама здравните осигуровки? Възможно ли е онлайн? Също как да разбера на коя дата тр да внеса има ли няакво значение, месец за месец ли е? Откривам само справка за статус и за момента ми е непрекъснат.

# 403
С ПИК на НАП или КЕП, през сайта на НАП се плащат здравните осигуровки. Пак с ПИК или КЕП първо се подава декларация 7, до 25то число на месеца следващ този, за който трябва да се платят. Всеки месец, до 25то число се плащат осигуровките.

# 404
С ПИК на НАП или КЕП, през сайта на НАП се плащат здравните осигуровки. Пак с ПИК или КЕП първо се подава декларация 7, до 25то число на месеца следващ този, за който трябва да се платят. Всеки месец, до 25то число се плащат осигуровките.
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт