Високо кръвно налягане при мъж

• 506
  • 5
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте!
Предварително се извинявам знам че има подобни теми ,но съм притеснена и искам вашето мнение в даденият случай понеже не съм запозната с това състояние достатъчно.
Както се подразбира от заглавието не става въпрос за мен ,а за приятеля ми .
От около седмица поддържа доста високо кръвно.
Първо отидохме до спешното, защото беше 100 /200+ .
Сложиха му инжекция, която за съжаление не даде много добър резултат.
След това за щастие успяхме още на следващия ден на отидем на кардиолог , който го прегледа и каза че сърцето е здраво и не вижда увреждания и да пие Моксогама 0.4 и Трипликсам 5 mg/1,25 mg/5 mg
Записали сме час и за нефролог по нейна препоръка.
В понеделник ще направим и изследвания.
Но доста ме тревожи че въпреки хапчетата,които пие вече втори ден кръвното си седи винаги едно и също 170/100 и даже се покачва.
Правя и разни чайове,но и те нямат ефект.
Дали трябва пак да отидем до спешното или да изчакаме до понеделник и ,ако не се нормализира малко поне да ги смени.
Благодаря предварително.

# 1
От кардиолог знам, че е нужен период от поне две седмици, за да започнат подобни лекарства да действат както трябва. Полът на пациента в случая няма никакво значение.

# 2
  • Варна
Благодаря за отговора:)

# 3
Все пак се свържете с кардиолога, че днес е петък, а 170/100 не е добре. Евентуално дали да добави и хлофазолин при нужда.
Преди години при ММ предполагаха, че високото кръвно е заради бъбреците. С лекарства все си беше високо, горна граница около 150, над  10 години. Кардиологът, при който ходи сега, успя да му го свали до нормални граници 120/80. Вероятно зависи и от комбинацията лекарства.

# 4
Добре дошъл в клуба на приятеля ти. Не случайно студ и хипертония вървят ръка за ръка. В студа съдовете понякога правят спазъм и нищо не може да ти разпусне. Ще почне да спада но бавно , нека спре кафето и да си пие лекарствата и да мери кръвното редовно да види на къде вървят нещата.

# 5
Все пак се свържете с кардиолога, че днес е петък, а 170/100 не е добре. Евентуално дали да добави и хлофазолин при нужда.
Преди години при ММ предполагаха, че високото кръвно е заради бъбреците. С лекарства все си беше високо, горна граница около 150, над  10 години. Кардиологът, при който ходи сега, успя да му го свали до нормални граници 120/80. Вероятно зависи и от комбинацията лекарства.

Здравейте, може ли да ми кажете кардиолога, който е решил проблема, защото моят приятел има сходен проблем и никой кардиолог досега при когото сме били не помогна..

Общи условия

Активация на акаунт