Традсъпруги - мода или реална смяна на парадигмата за съвременната жена?

• 14 064
  • 418
  •   1
Отговори
# 405
  • София
В раждането на деца няма как да бъдем равни, но пък всяка жена има свободата да не ражда деца. При противозачатъчни, следзачатъчни и право на аборт до 12 седмица не е като да няма избор. НО жените пък да си правят сметката, че щом се събират с мъж, той вероятно ще иска дете, чието износване, раждане и отглеждане ще наложи някои промени и евентуални "жертви".
Какви били обществените нагласи и кой какво говорел - би трябвало да пускаме покрай ушите си, нали не плащаме данък обществено мнение. Това, че някоя баба питала кога ще раждаш, не е тормоз, нито неравенство.
Важно е полиция и съд да бъдат адекватни и безпристрастни, доколкото им е възможно.

# 406
  • Под сянката на разлистените кактуси
Четох за едни руски баби в Москва (в хубавите времена преди войната), бяха се събрали 4 в големия апартамент на едната и даваха другите 3 апартамента под наем. Явно взимаха доста прилична сума. Пътуваха, забавляваха се. Видя ми се чудесна идея. Хем не им беше самотно, хем не се притесняваха за пари

# 407
  • София
Четох за едни руски баби (в хубавите времена преди войната), бяха се събрали 4 в големия апартамент на едната и даваха другите 3 апартамента по наем. Явно взимаха доста прилична сума. Пътуваха, забавляваха се. Видя ми се чудесна идея. Хем не им беше самотно, хем не се притесняваха за пари
Мислела съм това по отношение на българските пенсионери, останали сами в жилище.

# 408
  • France
Не всеки иска да живее с други хора. Още по-малко на напреднала възраст.

Равноправието между половете е обществен въпрос. В никакъв случай не трябва да го оставяме за решение в двойката. Така никога няма да достигнем напредък

# 409
  • София
Обществото няма да накара един патриархален мъж да простира и готви, нито полицията ще го задължи.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 16:31 от Cuckoo

# 410
  • Под сянката на разлистените кактуси
Напредъкът е държавата да си пъха гагата във всичко? Защото знаем как правителствата работят само за благото на народа?

# 411
Когато частното благо на мноззинството е накърнено, автоматично става благо на целия народ. Все пак не говорим за някакви маловажни глупости, а за стандарт на живот и перспективи.

# 412
  • София
Наскоро директорът ни взе да ми обяснява как жената била шията и че неговата жена щяла душата да му изкара да тръгват по-рано.
Поводът - че съм закъснявала по 10 минути за работа, за да ползвам превоза от ММ. Който пък не е длъжен да тръгва по-рано заради мен, щом не му се налага.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 17:10 от Cuckoo

# 413
  • София
Време е мъжете да научат житейското правило "жената каза и ние решихме".

# 414
Аз гледах, че цените на имотите в САЩ водят до това, приятели с деца да купуват заедно къща. Конкретно две самотни майки. Недостатъкът е, че делиш имот, с който не сте една семейна единица. Ако едната реши да се премести или й трябват пари и иска да продаде, всички оставате на улицата. Децата губят правото да посещават местното училище, изобщо голям проблем. Не ми се вижда удачно за дългосрочно решение.

# 415
  • София
Там често така си купуват и вилите извън града. Няколко семейства купуват заедно една вила и се разбират кои кога ще я ползват.

# 416
Наскоро директорът ни взе да ми обяснява как жената била шията и че неговата жена щяла душата да му изкара да тръгват по-рано.
Поводът - че съм закъснявала по 10 минути за работа, за да ползвам превоза от ММ. Който пък не е длъжен да тръгва по-рано заради мен.
Между другото, същия проблем и у нас. Изведнъж се разминахме в работното време. Обаче не мога да му вадя душата на моя да тръгва чак толкова по-рано, защото на края на деня аз пак ще закъснея.

# 417
  • France
Когато частното благо на мноззинството е накърнено, автоматично става благо на целия народ.
Както се казваше в един феминистки лозунг от миналия век : всеки втори мъж е жена. Simple Smile

Време е мъжете да научат житейското правило "жената каза и ние решихме".
Нямам такова желание. Да взимаш решение е една отговорност. Предпочитам да я носим заедно.

# 418
  • София
Че то решението си е точно съвместно. Wink

Общи условия

Активация на акаунт