Перилни препарати и омекотители - 77

• 44 438
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Хасково
Здравейте дали някой може да даде мнение за този прах?

# 646
  • София
Колко струва ?

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 01:19 от Не се сърди, човече

# 647
  • Хасково
74 лв

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 01:19 от Не се сърди, човече

# 648
Здравейте, може ли мнение за този персил.

На кутията пише, че е за бяло, но в описанието на сайта на Лили се говори за цветове...
https://shop.lillydrogerie.bg/persil-expert-stain-diskove-za-pra … 11-praneta-542437

Имам подарено голямо количество и се чудя мога ли да пера цветно на ниски градуси. Мога да снимам съдържанието.

# 649
Аз не бих прала цветно с  него. Ще изсветлеят дрехите.
Може цветно, но  да са кърпи, покривки, чаршафи- устойчиви цветове.

Гледай какво пише на кутията, а не на сайтове на магазини, където описанията ги пишат знайни и незнайни "експерти".

# 650
Благодаря за мнението. То си пише, че е за бяло, но много ми се искаше някой да ми каже, че ще е щадящо към цветни Blush при определени условия, иначе няма да мога да усвоя количеството в срока на годност.

# 651
Здравейте, знаете ли къде в София мога да намеря Персил сенситив на прах? Търсих в няколко магазина и не намирам, надявам се да не е спрян от производство

# 652
  • София
Здравейте, знаете ли къде в София мога да намеря Персил сенситив на прах? Търсих в няколко магазина и не намирам, надявам се да не е спрян от производство
аз купих от кауфланд, преди седмица

# 653
Благодаря за мнението. То си пише, че е за бяло, но много ми се искаше някой да ми каже, че ще е щадящо към цветни Blush при определени условия, иначе няма да мога да усвоя количеството в срока на годност.
Моля.
Ами подарете.

# 654
В аптеки "Ремедиум". В момента даже е намален. Проверете в кои точно се продава чрез бутона "Провери наличност в аптеки".
https://remedium.bg/persil-expert-sensitive-prah-36-praneta-083781/p

# 655
Не мисля, че този течен препарат Персил в капсули има силата да избели каквото и да е. Няма в него нещо, което да избелва химически. За цветно с цветоулавяща кърпичка (за по-сигурно) ще върши работа.

# 656
Не мисля, че този течен препарат Персил в капсули има силата да избели каквото и да е. Няма в него нещо, което да избелва химически. За цветно с цветоулавяща кърпичка (за по-сигурно) ще върши работа.
А оптически?
Преди доста години си съсипах цяла пералня с тъмни дрехи с течен/гел Персил, четейки във форума, че оптичните избелители, не били всъщност такива, а само създавали илюзия за избелване и после цветовете си се връщали.     Е да де, ама цветовете не се върнаха.
Щом не е указано, че е за цветни дрехи, изобщо не изполвам върху тях.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 18:36 от petiaivanov

# 657
Оптичните избелители са водоразтворими багрила. Отлагат се върху тъканите и правят цветовете по-ярки. Не мога да изкова българска дума за английското brightener. При всички положения, със следващото пране се отмиват. Цветоулавящите кърпички ги привличат.
Има много перилни за цветно, в които има оптични избелители. Не избелват. По никакъв начин.

# 658
Багодаря за полезната информация.
А ако не са те виновникът, кое тогава кара цветовете да избледняват? Спомням си как всичките тъмни, памучни дрехи в пералнята придобиха вид на избелели, на стари. Говоря за уж универсален течен препарат.

# 659
Това е странно. Дали не е внушение? Или натрупване с времето, което си забелязала? Слънце? Хлор във водата? Някаква комбинация?
Дори при пране с прах с избелители няма как от едно пране дрехите да избелеят така драстично.

Повтарям отново: оптичните избелители не избелват. Те отразяват UV светлината като синкаво "сияние", което на човешкото око изглежда като "по-ярко". Влияят най-вече на светлите цветове. При следващо пране се отмиват и ефектът им изчезва.

Общи условия

Активация на акаунт