Перилни препарати и омекотители - 77

• 47 214
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
На колко градуда, на каква програма и на колко оборота центрафугиране се перат ризи, панталони, сака и вратовръзки? Как се простират на простора, за да не се получат гънки? Благодаря предварително за помощта.

# 91
Панталони и ризи пера на Памук, но зависи от материята на вашите. Моите са за Памук. Имам програма за ризи, но не я ползвам.
Сака давам на химическо, вратовръзки също бих дала на химическо.
А ако толкова държите да си изперете вратовръзките вкъщи и имате програма Коприна, бих ви посъветвала да използвате нея.

# 92
Панталони и ризи пера на Памук, но зависи от материята на вашите. Моите са за Памук. Имам програма за ризи, но не я ползвам.
Сака давам на химическо, вратовръзки също бих дала на химическо.
А ако толкова държите да си изперете вратовръзките вкъщи и имате програма Коприна, бих ви посъветвала да използвате нея.
Благодаря за информацията. Ризите и панталоните са ог памук. Обикновена пералня имам и нямам програми Ризи и Коприна. Да, като се замисля, че по-добре е да се занесат саката и вратовръзки на химическо чистене. В пералнята саката могат да се деформират. А и също и при простиране на простора.

# 93
  • България, София
Има сака, които търпят пране в пералня на програма "ръчно пране".
Аз така пера някои мои вълнени сака и сака, които нямат подлепващо, с препарат за вълна.
Суша ги окачени на закачалка, за да не се мачкат много. След това гладя с ютия на подходяща степен и с пара.
Но има сака, които при пране в пералня ще се съсипят. Ако са с по - фин плат и с подлепващо, има опасност подлепващото да се нагърчи при пране. Такива сака само на химическо чистене. Рискът би бил много голям да се пускат в пералня.

# 94
Да, прочетох сега, че за деликатни тъкани се използват програми Вълна или Ръчно пране с перилен препарат за вълна. На етикета за сака и вратовръзки би трябвало да е указано как се перат.

# 95
  • България, София
Да.
Не етикетите би трябвало да е указано как се перат.
Обикновено при саката в повечето, да не кажа във всички случаи  е указано да се почистват на химическо чистене. Но при някои са допустими изключения в зависимост от материята. Някои мои сака пера в пералнята въпреки указаното на етикета, но след като съм преценила, че нищо няма да им стане.

# 96
  • Somewhere far away
Моите сака в пералня си ги пера- нищо им няма.

# 97
Като се замисля, че ако на 3-то или 4-тото носене на сако, трябва да го давам на химическо, и да харча пари, и като си направя сметка, то ще изхарча пари за.месец, колкото струва самото сако.

# 98
Всички сака и палта пера в пералнята на програма вълна или деликатно пране и са си като нови без никакви увреждания. Въпреки, че на етикета им пише да не се перат, не съм имала никакъв проблем.

# 99
И аз моите сака ги пера в пералня, на програма ръчно пране и вълна, въпреки че на етикета пише само химическо чистене. Откакто в единственото химическо в нашия град ми увредиха едно палто и една парка, почнах да ги пускам в пералнята. Е, първите пъти се молех да са наред след прането. Grinning

# 100
На колко градуса ги пускате и на колко оборота центрафугиране? То си е притеснително. Затова питам тук. Едно сако да купиш е доста скъпо. Същото и с панталона.

# 101
Програмата автоматично си определя градусите и центрофугата..

# 102
Преди години носех повече сака и палта, перях ги на 30 градуса, центрофуга 400 об., това имаше пералнята, 60 градуса за фина материя и хастар вискоза не съм пробвала. Сега пускам на 40 гр. Не съм имала проблеми с дрехите. Панталони пера на 40гр, центрофугирам на 1400об. Ако са вълнени на 40гр, 800 об и програма вълна.

# 103
Момичета сега гледам се е появил Персил за бяло, прах..
И забелязах че има Persil Active clean и Persil Deep clean...
Имат ли разлика, и ако да каква..?

# 104
  • Враца
Здравейте, избелващите прахчета на DM или HEITMANN са по-добри?

Общи условия

Активация на акаунт