Перилни препарати и омекотители - 77

• 44 206
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Недоразумения са последните прахове, които P&G пуска на пазара.
Примерно хубав прах за чувствителна кожа е Ultra Sensitive на ДМ. Без аромати, без оцветители, без зеолити, нормално избелващ, произведен в Дания. Сигурно скоро ще пуснат и варианта за цветно.

# 721
Насочете се към хубави прахове, а не към недоразуменията на P&G от няколко години насам.

Бихте ли посочили два добри праха за бяло и два за цветно?
Защото аз поне много се затруднявам в избора на добър прах.
Последно взех за бяло от Дм ,класическия и лимитираната серия. За цветно имам още от Ариела, които си мислех,че е супер и си купувам на добра оферта,докато от темата не разбрах,че това е може би най- лошия избор ,който съм можела да направя .
Та след седмица ще се лутам пак какъв прах за цветно да взема.
Благодаря.

# 722
Ако си била доволна от ариела, защо изведнъж решаваш че е зле, защото някой някъде нещо е написал? Ползвам и ариел, и персил, и магазински марки, и съм доволна от всички. Ако на мен си ми харесва, не виждам защо ще си променя мнението.

# 723
Щото плащаш луди пари за сода и сол, затова.

Бихте ли посочили два добри праха за бяло и два за цветно?
Защото аз поне много се затруднявам в избора на добър прах.
Последно взех за бяло от Дм ,класическия и лимитираната серия. За цветно имам още от Ариела, които си мислех,че е супер и си купувам на добра оферта,докато от темата не разбрах,че това е може би най- лошия избор ,който съм можела да направя .
Та след седмица ще се лутам пак какъв прах за цветно да взема.
Благодаря.
Персил, Денкмит.

# 724
Преди последния Ариел, които взех ,ползвах само Персил.
 За цветно взимах 10 кг за 30 лв,но последния път ми миришеше много лошо ...затова взех Ариел.
После разбрах,че трябва да избягвам турските прахове.
Май ще минавам на прахове от ДМ.
Този добър ли е?

# 725
А защо просто не си купите персил от България? Защо турски? От тях трябва да слагате огромни дози за цикъл пране, а пък имало и много фалшиви.

# 726
Преди последния Ариел, които взех ,ползвах само Персил.
 За цветно взимах 10 кг за 30 лв,но последния път ми миришеше много лошо ...затова взех Ариел.
После разбрах,че трябва да избягвам турските прахове.
Май ще минавам на прахове от ДМ.
Този добър ли е?

По-добре другия.

# 727
А защо просто не си купите персил от България? Защо турски? От тях трябва да слагате огромни дози за цикъл пране, а пък имало и много фалшиви.

Да,това го разбрах от Темата.
Преди си мислех,че съм късметлийка и в провинцията се намира прах Ариел/Персил на цената на Савекс.
Не съм ходила в Турция специално за прах,просто в кварталните магазини за домашни потреби изобилства от турски прахове.
Сега знам и чета чие производство е праха.

Guess Who ,това ли е "дригия"?

# 728
Не. Тоя, който си показала, е същия в нова опаковка. Този е другият:

# 729
Вече има и Denkmit за цветно за 50 пранета , 18 лв в кутия.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 01:10 от blueberrу

# 730
По състав този в кутия за 50 пранета и малката опаковка са еднакви. Дали ще перат еднакво, защото цената е хубава ( 6лв. за кило в сравнение с 10 лв.)?

# 731
Не са еднакви.

В голямата кутия не е лош прах, но - малко повечко пълнители и малко по-малко активни съставки. Който съм показала е по-добър. Нали разбирате, че разликата в цената си има причина дори и при собствените марки.

# 732
  • оттам, откъдето започва България
Недоразумения са последните прахове, които P&G пуска на пазара.
Примерно хубав прах за чувствителна кожа е Ultra Sensitive на ДМ. Без аромати, без оцветители, без зеолити, нормално избелващ, произведен в Дания. Сигурно скоро ще пуснат и варианта за цветно.

Guess Who, ако имаш възможност и време, моля, кажи какво е различното в състава на двата праха и кой е по-добър?

Скрит текст:

Прах № 1:
 SODIUM CARBONATE
 SODIUM CHLORIDE
 SODIUM CARBONATE PEROXIDE
 SODIUM SILICATE
 LAURETH-3, LAURETH-9
 ZEOLITE
 TAED
 SODIUM CITRATE
 SODIUM STEARATE, SODIUM PALMITATE
 SODIUM ACRYLIC ACID/MA COPOLYMER
 CELLULOSE GUM
 TRISODIUM DICARBOXYMETHYL ALANINATE
 Polyether/Polyester-copolymer*
 SUBTILISIN
 LIPASE
 AMYLASE
 MANNANASE
 CELLULASE

Прах № 2
INCI name
Sodium Sulphate
Sodium Carbonate
Sodium Chloride
Sodium Alumino Silicate
Benzenesulfonic acid, mono-C10-13-alkyl derivs.
Sodium Bicarbonate
Sodium Percarbonate
Sodium Silicate
Etoxylated Fatty Alcohol EO7
Alkyl Dimethyl Hydroxyl Ethylammonium Chloride
Sodium Carboxymethyl Cellulose
Polycarboxylates
Dimethicone, Fumed Silica
Etidronic Acid
Parfum
Bentonite
Alpha-Amylase
Mannanase
Protease
Cellulase
Disodium 4,4'-bis[(4-anilino-6 morpholino-1,3,5 triazin-2-yl)amino]stilbene-2,2'-disulphonate
Color Green

# 733
От така дадените съставки, първият е по-добър.

Разлики: вторият е с много пълнители, малко перкарбонат, няма активатор TAED. ПАВ са различни и при вторият и това е зле...

# 734
Защо имам чувството, че праховете, макар и за цветно, ми износват цветовете на дрехите? Започват да им белеят ръбовете и това адски ме дразни. Засега съм с е спряла на един Максима сензитив, ползвам го за цветно, много добре ми пере  и ухае. Ако на някой му се занимава, може да сподели мнение относно качествата му на изпиране и дали избелва и той.
https://maxxcleanbg.com/en-product-details-24.html

Общи условия

Активация на акаунт