Злокачествено новообразуване на тялото на матката

• 1 061
  • 5
  •   1
Отговори
Може ли малко повече информация? Преди около 2 3 години може и повече майка ми навлезе в менопауза и й спря,но след  около година  й дойде отново и все й зацапваше. Декември месец отиде на лекар, направиха й цитонамазка,но там не излезе нищо,но зацапването и продължи. Този месец я приеха в болницата за да вземат някакви проби от шийката до колкото знам,при което докторката не е харесала пробата още,като я видяла. Вчера са излезли резултатите и докторката й казала,че трябвало операция но в епикризата пише Злокачествено новообразуване на тялото на матката. Това личи му ли е? Моля който се е сблъсквал с това да сподели опит.

# 1
Здравейте, при рак на матката има нерегулярно зацапване. Прави се радикална хистеректомия. След операцията би трябвало да се стадира ракът и да видите какъв е видът му.
Недейте да преживявате операцията. Тя ще е най-малкият проблем. Поне без тези органи може да се живее, което подобрява преживяемостта.
Искрено ви съчувствам, надявам се лечението да е възможно по-леко и ползотворно.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 07:30 от ala.bala

# 2
Разбира се, че е лечимо. Аз съм излекувана преди 7 години. Има тема за хистеректомията, там пишат с тази диагноза.

# 3
Благодарим ви за отговорите

# 4
  • Пловдив
Elif9685, ти линк към темата:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1635367

Сега е важно  да сте спокойни . Изберете болница и лекар, който ви допада и му имате доверие.

След  операцията, задължително  изпратете блокчетата  за второ мнение.

Пиши в другата тема и питай каквото те интересува. Ще се включат повече хора и ще  ти отговорят на въпросите.

# 5
Щом в епикризата има такава диагноза, значи трябва да ви насочат към онкокомисия.  Тази комисия обикновено назначава ПЕТ скенер и дава становище как да продължи лечението.  Понякога се налага лъчетерапия преди операцията.  Успех!

Общи условия

Активация на акаунт