Учестен пулс

• 490
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте ! От 2022 след прекаран ковид изпаднах в тежка депресия , преборих се до някъде успявах да контролирам нещата. От месец някъде пак прекаран ковид -доата леко ,пак се появиха паник атаките ,болестите и тема подобни.В момента съм се вгледал в това че , при почивка в къщи пулса ми е от 60 до към 90 ,много рядко 100.При ходене и разходки е около 100 -110 , при физическо натоварване стига и до 150 .По време на съм е около 60-70. Веднага след ставане винаги скача до към 140/150 . Преди съм ходил 2023 год. На кардиолог който ми каза че няма никакви проблеми със сърцето всичко е на нервна почва , но въпреки ,че бях полу професионален спортист до към 22 год.възраст винаги съм бил с учестен пулс .Нормални ли са тези стойности , мисля скоро пак да посетя лекар - Кардиолог .Да спомена  на 32 години съм , около 178 и 98 килограма .Забравих да спомена ,последно време съм започнал тренировки и може би от паника по време на тренировка пулса макс до 150 но след това от притеснение може би,че е бил висок ,усещам ръчкане в сърдечната област и леко замайване ...аз предполагам че е паника..

# 1
И аз съм с подобен пулс. Беше и по-висок, но свалих килограми и спадна. Като свалите килограми и подобрите кардиото, ще забележите подобрение и в нивата на пулса. Щом кардиолог Ви е казал, че всичко е ок, значи не се притеснявайте. Това не пречи да си правите профилактични прегледи всяка година. Даже точно днес попаднах на публикация във фейсбук на човек, който показва показатели при кардио от смарт часовника преди и след сваляне на 2 кг. Видимо подобрение отчиташе.

# 2
След като си бил спортист, знаеш, че пулс 150 не е кой знае какво за човек с голямо физическо натоварване. Но пулсът ти при покой е тревожещ. 98 килограма са доста, освен ако не са чисти мускули, но се опасявам, че не е такъв случаят. Намали килограмите, започни редовна физическа активност и със сигурност нещата при теб ще се оправят. Колкото си по-млад, толкова по-бързо ще стане това.

# 3
Тези 98 килограма тежат на сърцето и то се мъчи да насмогне. Индекса на телесната маса ти е малко над 30, което означава ,че част от миокарда, вече не е мускул ,а съединителна тъкан. Съветвам те да вземеш мерки защото скоро време пулса ще ти е най-малкия здравословен проблем.

# 4
Здравейте понеже темата е за висок пулс искам да  споделя дъщеря ми е на 19 години има пулс 100 в покои постояно го подържа един и същ няма промяна понеже живем в Лондон Англия ходихме до личния направиха и веднага кардиограма нормална непоказва проблем забравих да кажа няма никакви симптоми чуства се добре затова личната казва не за кардиолог та въпроса мие дали да потърся второ мнение много се притеснявам.

# 5
Здравейте
Имам резултат от холтер.Знаете ли какво би могло да означава!Имам тежест  и стягане в гърдите от около месец.Щитовидни хормони в норма,ПКК в норма всички показатели.Благодаря!

# 6
Здравейте ! От 2022 след прекаран ковид изпаднах в тежка депресия ,
Прочетете за Дълъг Ковид. Мъжът ми има същите симптоми, а е 70 кг. Спортувайте. За жалост съпругът ми е много изморен и не може да спортува.

Общи условия

Активация на акаунт