Боледуване на децата ни - тема 85

• 18 600
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, някой с опит със Стрептококус плевмоние в носа? Симптомите към момента са кашлица с отхрачване, на моменти отхрачва на моменти не, сопола е много слаб съвсем леко жълт, дори белезникав, намаляващ. Носа е запушен. Кашлицата ме притеснява и от снощи и пуснах пулмикорт, за да овлажни, веднага след него сякаш имаше облекчение. Притеснявам се да не направи някоя пневмония. Иначе температура няма за сега, добро общо състояние. Обмислям АБ капки по антибиограма, въпреки че сопол навънка почти няма.

Изписвали са ни Цилоксан или Моксифлоксан по нтибиограма за нея, като първият път симптом беше кашлица, вторият - много сополи.

# 511
При моето, при тези симптоми, винаги се оказва бактерия. Но аз като го видя така и вече директно почвам АБ капки. Пишете като излезе секретът.

# 512
Здравейте, при някой да е имало вирус с втора вълна на температурата? Синът ми кара нещо (не е тестван за грип, изглеждаше леко и нямаше тест в аптеката до нас ) с два дни температура до 38 гърло и хрема четвъртък и петък, събота беше без температура, в неделя следобед неочсквано пак 37,5 црп 16, левкоцити 11.3 суха кашлица понеделник 37,1-37.5. започнат антибиотик, вторник кашля по'влажно и без температура, днес  3 прием на клацид и хоп сега 37.9. Личната каза ако след този трети прием не спадне трайно да ходим за снимка ...

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 15:36 от Sparkles

# 513
А има ли шанс при наличие на сополи и кашлица тази бактерия да не е в гърлото? Педиатърката все повтаря "каквото в носа, това и в гърлото" ... и ако е в гърлото, а хремата и кашлицата намаляват, трябва ли да пие АБ през устата за това? И последно нали уж имат ваксини за тази бактерия (за по-сериозните типове) , не би ли следвало щамовете, които се разхождат в детските градини, да не водят до чак толкова сериозни последствия (като зависи от детето нали), че да изискват непременно АБ през устата? Може ли организма да си я пребори сам, ако е и на двете места?

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 15:41 от aliance_

# 514
Моето дете с кашлица и сополи е имало 2 пъти бактерия в носа, а гърлото е било чисто.

# 515
На моите деца никога не е пускат носен или гърлен секрет. Правен е бърз тест за стрептококи само. Явно може да се пребори само детето...
Като накапете за едните бакерии на тяхно място идват други и така докато имунната система не се научи да ги държи в шах.

# 516
Питам, защото предиатъра ми каза следното: направи един тест бърз от аптеката за стрептококи и ако е отрицателен, може да капеш АБ капки АКО ИСКАШ. Ако е положителен, трябва да пие АБ през устата. Да АМА този тест е за стрептоки А - скарлатина, пише в упътването, че при наличие на Стрептококи пневмоние дава отрицателен, тоест не отчита този вид стрептокок ( а микробиологията изолира него в носа или  в носа има едно в гърлото друг вид някакъв? ). Тя е със сополи от петък и от тогава намаляха. И така, направих го аз и излезна бледа черта, много бледа и сега драмата е: Да вярвам ли на теста, да капя АБ капки ли без сополи, или да пускам МБ от гърлото и да я водя да и изпишат да пие антибиотик ( да кажа, че пи за тази бактерия Зинат, защото я болеше ухо, изчисти се, един месец беше без сопол кашлица и т.н, пуснах я на градина и след една седмица нови сополи и отново тази бактерия - явно си ходят с нея, каза ми че всички били със сополите) Какво да правя? Да ще изпие втори АБ и после като я пусна и другите не се лекуват какво?

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 16:03 от aliance_

# 517
Втора вълна температура имаше при малкия при грипа. А в други боледувания се е случвало да вдигне като тръгне бактериална инфекция.

# 518
При бактериите в нос се лекува спрямо състоянието.
Моята никога не е пила АБ през устата за бактерия в носа. Последния път излезе в носния секрет точно Стафилокок Пневмоние и предвид, че сопола намаляваше не започнахме капки . Мина само с назориг. Вероятно помогна и това, че пи изопринозин, защото беше с вирус.
Така че всеки път различно, спрямо състоянието.

# 519
Втора вълна температура имаше при малкия при грипа.
Личната при црп 16 и 11.3 левкоцити на 4 ден този път не бързаше да изпише антибиотик може би е подозирала грип, но понеже и следващият ден имаше каза да започва да пие клацид . При вас второто вдигане на кой ден беше , колко време и сама ли спадна или започнахте/ сменихте антибиотик?

# 520
При нас сякаш намалява вече температурата, но пък почна някакъв бистър сопол??? Никъде не сме ходили. Дадох Ериус, ама какво е това чудо. От петък вечер е вкъщи с грип, не очаквах да се развие друго след като пети ден нямаше симптоми освен високата Т.
Чудя се какво да я правя сега, да не вземе да се разкашля. В понеделник задължително трябва да ходи вече, още една седмица вкъщи и аз абдикирам, то не се живее така...

# 521
Не помня кой търсеше часове за доц. Колева във Варна, има два свободни за днес.

# 522
Сутринта гледах нямаше, сега пак погледнах пак няма. Шанс, аз водих малката днес при Рашева назначи Нексиум за 3м, гастротус бей и за 6м, пробиотик и да изследваме непоносимост към храни и алергии, но  ще отида и при Колева за второ мнение. Притесниме и това че видя в единия бъбрек (който е по голям от другия, ходим на профилактични прегледи) че има задържане и е  притеснително, каза че това не е в нейната област но мн се притеснявам. По принцип трябва даходим май месец на контролен но утре сутрин ще звъня за час.

Не помня кой търсеше часове за доц. Колева във Варна, има два свободни за днес.

# 523
И нас не ни подмина. Направих тест, но пробата на детето я взех аз и си мисля, че не е точен. Вече 18 часа температурата не е падала под 39 градуса. Направо ме е страх от вечерта какво ще става. Бъдете здрави

# 524
Мен това повръщане ме разби ..еднократно беше обаче тялото ми все едно камион ме е газил...такова изтощение и главоболие...

Общи условия

Активация на акаунт