Боледуване на децата ни - тема 85

• 18 601
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, попаднах на тази информация относно грипа, публикувана от лекар-билкар. Поставям я в скрит текст (директно копирана от страницата му), защото е много дълга. Може на някой да му е полезна.

Скрит текст:
Здравейте, приятели!

Обявена е грипна епидемия в много области от страната. Заразените се увеличават с всеки изминал ден и не са рядкост случаите на хора, които боледуват по-тежко. Ние сме в състояние да вземем ефективни мерки само ако познаваме достатъчно добре враговете си. Искам да запомните, че в шипчестата повърхност на всяка една вирусна клетка, се намират гликирани протеини (като хемаглутинин на Influenza и спайк протеин на SARS-CoV-2), които позволяват на грипните вируси да проникнат в нашите клетки и да ги инфектират. Ако желаете да блокирате навлизането на вирусите в нашите клетки и предотвратите тяхната репликация, увеличете приема на храни, които са богати на лектини, защото те имат свойството да се свързват с гликопротеините на вирусите и да ги неутрализират. Консумирайте често хляб от лимец, качамак от не-генномодифицирана царевица, сусамов тахан (предпочетете родния ивайловградски сусам) , нахут, патладжан, боб (предпочетете родния смилянски боб) и леща. Освен това с цел превенция приемайте 2 гр. билков чай, състоящ се от равни части карамфил, джинджифил, галанга, липов цвят, лайка, мащерка и канела, запарени в 250 мл. кипнала трапезна вода за 10 мин 2 пъти на ден - сутрин и вечер 30 мин. преди хранене. В случай, че вече сте заразени, увеличете дозата на 4 гр. Комбинацията от тези 7 билки модулира имунната система и ви предпазва от тежко и продължително боледуване, чрез потискане на цитокиновата буря. За ваше улеснение създадох готова билкова смес, която нарекох Имунолек. Продуктът може да бъде поръчан чрез съобщение до фейсбук страницата на нашия магазин Природен лек . Една опаковка се състои от 20 филтърни торбички, които с цел превенция (дневна доза от 4 гр.) по време на грипната вълна са достатъчни за 10 дни, а с цел допълващо лечение (дневна доза от 8 гр.) стигат за 5 дни. Обърнете внимание и на вашия сън (минимум 7 часа) и достатъчния прием на вода (минимум 1,500 мл). Дезинфекцирайте въздуха с етерично масло от салвия. Добавете 7-8 капки от маслото в 500 мл вряща вода и оставете течността да се вари на бавен огън в продължение на 15-20 минути. Това ще ви помогне да намалите микробния товар в помещението в което работите и / или живеете. Винаги когато можете след дъжд, прекарвайте поне 1 час сред Природата в гората и вдишайте въздуха, който е богат на вторичните метаболити, освободени от почвените стрептомицети. Те са от изключително важно значение за поддържането на добро здраве.

# 496
Барби, и личен лекар може да изпише антибиотик. За бета хемолитичен стрептокок се пие Аугментин. Търсят се заместители само при алергия към този аб.
И аз знам че едно време сми ходили болни и с лекарствата в гардеробчетата. Помня как ми биеха гентамицин мускулно, пиех редовно Амидофен, даже помня колко е мъничко. Глидала съм си детския картон, и рубеола съм карала по някаква причина, и салмонелоза дори... та имало е много болести, просто родителите забравят. Сега може би боледуват повече децата, но те се и движат по-малко, седят на закрито и ядат неща от пакетчета....
Днес ходейки по мега мръсните ни улици се замислих защо последните години и зимните месеци шма чревни вируси и допускам, че факта, че почти не вали, а тротоарите приличат на тоалетна има общо...
В групата на малката си кашлят, в класа на голямата повръщат....грип няма и на двете места за сега.

# 497
  • shumen
Marmoris,може и от хремата да е.Моя от сопол го болеше ухото и не чуваше.Водих го тогава на УНГ и се оказа с отит.
Ваня,и в класа на моя освен грип има и вирус с Т.Моля се само да не лепва което и да е от двете.
То не знам вече с кого да се разправям,ако се разболее.Баща ми вчера тръгнал да излиза и се спънал и паднал.Ударил си е крака в ставата и сега го боли и не може да става.

# 498
marmoris аз ползвам спрей вече доста време,защото един път когата беше болна лекарката и прегледа ушите каза,че и са задънени с ушна кал с клечките не се почиствало добре.Аз не вярвах но когато купих и пръснах такива после такова чудо излезе.Не казвам че при вас проблема е такъв просто споделям мнение за спрея.

# 499
marmoris аз ползвам спрей вече доста време,защото един път когата беше болна лекарката и прегледа ушите каза,че и са задънени с ушна кал с клечките не се почиствало добре.Аз не вярвах но когато купих и пръснах такива после такова чудо излезе.Не казвам че при вас проблема е такъв просто споделям мнение за спрея.
Да попитам удобно ли е да ми кажете името на спрея.

# 500
Да естествено сега ползва този

# 501
Ще го наблюдавам тези дни. Няма болка и не е и имал.
Благодаря ви!

# 502
Мина и замина уж, остана леко подкашляне, но последните 3-4 дни забелязваме, че не ни чува добре. Или изобщо не чува, ако говорим нормално, или ме гледа и пита "Какво?". Няма болки, казва, че чува шум в някой момент.

Случвало ли се е на някое дете?

Бързо оздравяване на всички дечица и здрави нерви на всички майки!
-щом не са го болели ушите може и да е кал, но заради предходната инфекция по-добре да го види унг. Аз карах отит като студентка, боля ме ухото за кратко и после установих че не чувам с него, добре че Унг реагира адекватно - капки, антибиотик и физиотерапия и се оправих

# 503
За какъв лекар записахте час?Ако е УНГ, помолете да направи тимпанометрия. С едно уредче, бързо и лесно, без никаква болка се установява дали има течност в ухото и оттам проблемите със слуха. Но не всички лекари имат такова....

# 504
Чудя се, ако водата на чая не е трапезна, дали ще има противогрипно въздействие 🤔

# 505
  • София
Ще го наблюдавам тези дни. Няма болка и не е и имал.
Благодаря ви!

При моето дете след обилна хрема около 8-9дни, която спря някъде там, извенъж забелязах силно намален слух. На преглед все още не беше станал отит, обядниха, че Евстахиевите тръби се подуват, в следствие на което намлява слухът. Изписаха АБ капки в носа. Предположи се, че хремата е била в следствие на бактерия там, за да доведе до това, и се оправи детето...

# 506
Моя синковец се оплака от ухо вчера сложих капки,след това скорострелно го заболя корем и повърна еднократно ..спа спокойно ,жизнен е ...но познайте кой става да повръща по нощите ...майка му ..

# 507
Голямото е вкъщи и днес, понакашля вече. Казва, че половината клас липсвал.

# 508
Здравейте, някой с опит със Стрептококус плевмоние в носа? Симптомите към момента са кашлица с отхрачване, на моменти отхрачва на моменти не, сопола е много слаб съвсем леко жълт, дори белезникав, намаляващ. Носа е запушен. Кашлицата ме притеснява и от снощи и пуснах пулмикорт, за да овлажни, веднага след него сякаш имаше облекчение. Притеснявам се да не направи някоя пневмония. Иначе температура няма за сега, добро общо състояние. Обмислям АБ капки по антибиограма, въпреки че сопол навънка почти няма.

# 509
Моето днес го водих на изследвания - ПКК, ЦРП и носен секрет. Тази ниска Т продължава - качва и сваля и така цял ден или я заковава на 37 и не мърда. Нощно време носът му хърка много.
Преди да се наврем при частният ни педиатър, където може да лепне той и ние всичко, да съм подготвена. Днес се оплака и от гърло, че го боли. На Изопринозин е вече 4-ти ден.

Отделно от два дни дупето го сърби, червено е, със пъпчици, прискърцва със зъби. Тоя филм вече сме го играли. За да не давам Зентел изпратих баща му за тиквени семки, дадох му, та днес още не се е чесал.

Общи условия

Активация на акаунт