Боледуване на децата ни - тема 85

• 18 604
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • shumen
Едно време си боледувахме.И аз помня като Бръм как ми биеха инжекции по 2 пъти на ден и как пиех АБ.
Рейна,бързо да се оправи детето.
PureFlower,да не е уртикария?
Flower,моя беше в държавна градина и пак беше така.Водеха се болни деца.Веднъж дори една майка сама каза,че сутринта дала Нурофен и го пратила на градина.В.частните от приятелки знам е същата работа.Затова съм казвала,че за едни е само сопол,но за други може да е я бронхит,я пневмония.
Моя засега е добре.Сутрин става и киха доста,но после нищо му няма.В класа им от 24 деца каза,че днес са отсъствали 8,а вчера са били 10.
Аз съм от Шумен и при нас казаха,че болните намаляват.

# 481
So close, нали Не си мислиш, че мигваме и температурата е 40 градуса? 😀 Просто се покачва до много високи стойности, но това става постепенно. Ако обаче сваляш на 38,може и да не разбереш имаш ли грип, нямаш ли.

Според вас нормално ли е да спи повече сега? Нощес се буди много и заспа от раз в ръцете ми в 14 часа, но още спи. Предните дни също откарваше по 2 часа, ама сега вече спи почти 4. А цял ден е хапнала около 50 грама макарони и вече почвам да се притеснявам..

# 482
Ооо, всичките дни с висока Т, тя се вдигаше на фона на дадени лекарства на 38 градуса.

# 483
  • shumen
Елла,ако има Т е нормално да спи толкова много.За ядене аз не бих назорвала,ако не каже,че е гладна.Съня е здраве.

# 484
Мами,колко време се дава антибиотик? На нас ни изписаха Панцеф в Четвъртък ,днес ще е 6 прием , звънях на доктора ,но не вдига ,а никога досега не съм давала антибиотици на децата и не съм сигурна колко дълъг е курса.

# 485
  • shumen
BonnieKate,на нас ни го изписват АБ за 5,7 или 10 дни.Зависи от състоянието на детето.За пневмония ни е изписван 10 дни,за ларингити и бронхити за 5 или 7 дни.

# 486
Мами,колко време се дава антибиотик? На нас ни изписаха Панцеф в Четвъртък ,днес ще е 6 прием , звънях на доктора ,но не вдига ,а никога досега не съм давала антибиотици на децата и не съм сигурна колко дълъг е курса.

Панцеф винаги ни е изписван за минимум 7 дни, понякога и за 10. Зависи от съсътоянието на детето и от какво е болно. Зетрум са ни изписвали за 4-5 дни. Сумамед капсули за 6 дни (толкова са и в опаковка).

# 487
  • shumen
Зетрум е изписван на моя два курса по 3 дни или 6 дни общо.

# 488
Благодаря ви на всички за бързото включване !
Малкия беше с бронхит . Тъкмо му го дадох (6ден) . То в шишенцето има и още за утре и свършва . Предпочитам да го пие един ден екстра ,отколкото нещо да не е доизлекувано честно казано .

# 489
Поне седем пълни дни се пие антибиотик с изключение на тези, които са с бавно освобождаване, но Панцеф не е от тях.

# 490
Включвам се с питане. Синът ми, на почти 5г. миналата седмица беше с много обилна хрема и кашлица. Мина и замина уж, остана леко подкашляне, но последните 3-4 дни забелязваме, че не ни чува добре. Или изобщо не чува, ако говорим нормално, или ме гледа и пита "Какво?". Няма болки, казва, че чува шум в някой момент.
Чудех се, дали е възможно да е заглъхване в следствие на боледуването.. записах час за док, но е чак за другата седмица и се притеснявам.

Случвало ли се е на някое дете? Отминава ли?
Попринцип чистим ушите с бебешките клечки, обмислях да взема някакъв спрей за уши, ако евентуално са позапушени от ушна кал. Като цяло никога не са го боляли  уши, не е имал проблеми и ми дойде като гръм. Ще съм благодарна на мнения за спейовете. Ако сте ползвали и дали сте доволни.

Бързо оздравяване на всички дечица и здрави нерви на всички майки!

# 491
Включвам се с питане. Синът ми, на почти 5г. миналата седмица беше с много обилна хрема и кашлица. Мина и замина уж, остана леко подкашляне, но последните 3-4 дни забелязваме, че не ни чува добре. Или изобщо не чува, ако говорим нормално, или ме гледа и пита "Какво?". Няма болки, казва, че чува шум в някой момент.
Чудех се, дали е възможно да е заглъхване в следствие на боледуването.. записах час за док, но е чак за другата седмица и се притеснявам.

Случвало ли се е на някое дете? Отминава ли?
Попринцип чистим ушите с бебешките клечки, обмислях да взема някакъв спрей за уши, ако евентуално са позапушени от ушна кал. Като цяло никога не са го боляли  уши, не е имал проблеми и ми дойде като гръм. Ще съм благодарна на мнения за спейовете. Ако сте ползвали и дали сте доволни.

Бързо оздравяване на всички дечица и здрави нерви на всички майки!
[/quote
Аз искам да напиша следното.
Бях на профилактика във център Ототон за слуха .
Оказва се, че имам много ушна кал в лявото ухо.
След това посетих УНГ лекар.
Направи промивка на ухото.
От там доктора ми обясни,че спрей за ушна кал не го препоръча да се ползва.
А клечката за уши също защото имали вероятност ушната кал да навлезе по навътре.
Препоръча ми през 1 година профилактика да се прави.
Но направете една консултация със УНГ специалист.
Просто споделям.
А иначе спрейове колко искаш има по аптеките.

# 492
marmoris децата като настинат и имат хрема се случва да имат вода в ушите. Моите винаги. Нека да го види лекар, но при моите само констатира доктора, минава без да правя нещо.

# 493
Малкия които е на 4 г и 2 м.
Със хрема и кашлица е вече 2 ра седмица.
Забелязах, че ушите му са зачервени.

# 494
marmoris децата като настинат и имат хрема се случва да имат вода в ушите. Моите винаги. Нека да го види лекар, но при моите само констатира доктора, минава без да правя нещо.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт