Боледуване на децата ни - тема 85

• 18 590
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Питам, защото предиатъра ми каза следното: направи един тест бърз от аптеката за стрептококи и ако е отрицателен, може да капеш АБ капки АКО ИСКАШ. Ако е положителен, трябва да пие АБ през устата. Да АМА този тест е за стрептоки А - скарлатина, пише в упътването, че при наличие на Стрептококи пневмоние дава отрицателен, тоест не отчита този вид стрептокок ( а микробиологията изолира него в носа или  в носа има едно в гърлото друг вид някакъв? ). Тя е със сополи от петък и от тогава намаляха. И така, направих го аз и излезна бледа черта, много бледа и сега драмата е: Да вярвам ли на теста, да капя АБ капки ли без сополи, или да пускам МБ от гърлото и да я водя да и изпишат да пие антибиотик ( да кажа, че пи за тази бактерия Зинат, защото я болеше ухо, изчисти се, един месец беше без сопол кашлица и т.н, пуснах я на градина и след една седмица нови сополи и отново тази бактерия - явно си ходят с нея, каза ми че всички били със сополите) Какво да правя? Да ще изпие втори АБ и после като я пусна и другите не се лекуват какво?
Аз искам да попитам следното.
Този тест за стрептококи от коя аптека може да се купи.

# 526
  • shumen
Да се оправят болните.
При моя,ако е започнала бактериална инфекция е вдигал Т повторно.Също и при усложнения.
Ликеуинд,да не е от храна нещо това повръщане?
Елла,дано се разминете без кашлица.
Моя е добре,но с баща ми сега проблеми.Крака му е много син и го боли и не може да стъпва след вчерашното падане.Утре ще се разправяме с него по лекари.

# 527
Моя е добре,но с баща ми сега проблеми.Крака му е много син и го боли и не може да стъпва след вчерашното падане.Утре ще се разправяме с него по лекари.
Да се оправя бързо баща ти и дано да е нещо безобидно, тоест да се оправи без хирургическа намеса.

Да се оправт всички болни.

Аз малко се притеснявам. Вчера дадох на детето сурови тиквени семки за първи път, защото си чешеше дупето и скърцаше със зъби. Днес този проблем изчезна. Пак му дадох 10гр тиквени семки и 10 минути след тях се изака. ОБАЧЕ като се изака имаше червена нишка по цялото ако, по средата, все едно е залепнала или незнам как да го обясня. Не беше примесена с акото.... Поразчетох се и установих, че ако не ги е сдъвкал като хората се случвало. Обаче ще го наблюдавам до петък, защото до тогава ще изака днешните семки и трябва вече да е чисто ако е от тях.. Ако не е, предполагам педиатърката ни ще ни приеме за изследвания в отделението си. Такова нещо за първи път ни се случва.
На някой подобно нещо да се е случвало?

Пс. ПКК и ЦРП излезнаха, ПКК е всичко ОК, а ЦРП е 2,58. С вирус е.

# 528
Това се случва при алергии.
Ако смятате, че можи да има паразити, изследвайте го и лекувайте, с тия семки нищо не парвите.
Малката сега уж легна и ми викна да ми каже, че я боляло под челюстта, някакъв лимфен възел. Иначе в училището се вихри повръщане с последващ гърлобол, а в градината нещо с температура, което не прилича на грип.

# 529
На детето повръщането беше като че ли от храна ..след като повърна живна разигра се по късно искаше и да хапва ..моето нз какво е  ..аз пих натриев цитрат отделно вомитосхил ..но цял ден се оригвам и съм като пребита ...

# 530
Това се случва при алергии.
Ако смятате, че можи да има паразити, изследвайте го и лекувайте, с тия семки нищо не парвите.
Малката сега уж легна и ми викна да ми каже, че я боляло под челюстта, някакъв лимфен възел. Иначе в училището се вихри повръщане с последващ гърлобол, а в градината нещо с температура, което не прилича на грип.

И моята точно там я боли цял ден, като преглъща, какво е това чудо не знам....

# 531
Моята дъщеря пък днес беше на зъболекар с татко си, имала два кариеса. Единия го направили, но другия бил много дълбок и са му сложили лекарство, с което да стои до събота и тогава ще го махнат и ще пломбират.

# 532
  • shumen
Likeawind,оригването е от натриевия цитрат.
Емилия,ако са глисти със тиквени семки няма да се оправи детето.
За баща ми и аз се моля да се размине без операция,но малко ме съмнява.

# 533
Дани, не съм компетентна, нека ако някой разбира да каже, но като прочетох за крака на баща ти, ми изникна в съзнанието, че може би трябва да пие кръворазреждащо. Разпитайте лекарите, споменавам просто да обърнете внимание. Стискам палци да се оправи бързо. Още като писа, че се е ударил ми стана много тъжно. Ей така от нищото като се случи... Sad

# 534
  • shumen
Барбалена,утре ще го водим на лекар.Днес говорих с един познат ортопед и каза да го заведем.Той иначе пие болкоуспокояващи и аспирин протект,но не помагат.С туй посиняване ми се струва,че има нещо пукнато или счупено.

# 535
Дани дано да няма нищо на баща ти,но и аз си мисля за пукнато ако е счупено няма ли болката да е непоносима така съм чувала.

# 536
  • shumen
Ооор,и аз знам,че счупено много боли,но при него си я има болката.И е много синьо.

# 537
Дани, дано мине леко при баща ти, да не е сериозно.

Аз се чудя какво да правя. Вчера до следобяд беше добре положението, после спа 1.5ч и оттам едно умърлушено, изморено, само лежеше, после се разсъни, вдигна 38.5, беше много студено тялото й, но я облякох, завих и след час беше я свалила сама. Дадох Ериус вчера и сополът изчезна.
Лекарства не съм давала от вторник вечерта. Чудя се минава ли, да търсим ли лекар, но ме е страх да не се резарази с нещо по тия кабинети..

# 538
Утре ще пускам каката до обяд,да почерпи за рд...не е ходила точно два месеца и се притеснявам за 4ч.дали ще донесе нещо🫥...давам дефендил от 23 двойна доза...с какво друго да я подсиля почвам да умувам ....
Два месеца без градина определено се усещат 🔝🥳🥳🥳
(То пък аз не бях ок ама друга тема е това....обикалях доктори или просто се самонаплашвам още нз.)

# 539

Вчера до следобяд беше добре положението, после спа 1.5ч и оттам едно умърлушено, изморено, само лежеше, после се разсъни, вдигна 38.5, беше много студено тялото й, но я облякох, завих и след час беше я свалила сама. Дадох Ериус вчера и сополът изчезна.
Лекарства не съм давала от вторник вечерта.
Имахте ли пауза без температура ? Аз в чудо се виждам уж сваля, после пак ...

Общи условия

Активация на акаунт