Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 17 980
  • 223
  •   1
Отговори
# 30
И аз, кошмарно е това.

# 31
А такива имоти къде се публикуват и как може човек да разбере, че съществуват? Аз следя основно imot, alo, olx, bazar ..  😃 Но толкова рядко изпада нещо такова, че дори ми се струва невъзможно.. Въртят се от много време насам все едни и същи обяви .. основно на зелено .. ако имате информация и споделите ще съм много благодарна

Ако търсите имот за живеене, а не за инвестиция, добре е не само да следите обявите, но и да пускате такива. Описвате какво конкретно търсите и пускате – безплатни са. Не се знае, може търсеният имот сам да ви намери. Simple Smile
Много собственици са се отвратили от номерата на брокерите и са спрели да пускат обяви. Особено когато не са на зор да продават. Но следят пазара и когато видят, че някой сериозно търси за себе си и имотът им отговаря на критериите, му се обаждат. И си спестявате посредниците.

# 32
Къде е сити парк 3? На Коматевски възел още се продава в строеж под 1000 евро на квадрат. Вярно, че не топ локация, но все пак при малки възможности става. Аз съм харесала къщичка от 60 кв в идеално състояние, но селото е на 5 км от Старосел и може би транспорта до там ще е само с кола, та затова 55 хил евро ми се струват много, а и не съм проучила как е с водата. Но жилища на все още поносими цени се намират. Преди месец колега на мъжа ми закупи 75 кв луксозно ремонтиран за 115 Хил евро до водната палата и веднага се нанесе. Търсете и строени преди 10 и повече години.

А такива имоти къде се публикуват и как може човек да разбере, че съществуват? Аз следя основно imot, alo, olx, bazar ..  😃 Но толкова рядко изпада нещо такова, че дори ми се струва невъзможно.. Въртят се от много време насам все едни и същи обяви .. основно на зелено .. ако имате информация и споделите ще съм много благодарна

Ами например аз живея на бул България, на 30 метра от първото колело на Панаира. Точно до нас се строи кооперация, която е малка, а мястото е добро според мен. Продават все още апартаменти и се каним да ходим да питаме какви са цените. Пред акт 16 е като я гледам, почти е готова. Не съм видяла някъде по обявите да има отбелязан този обект, но отпред стои обявата, че има още свободни апартаменти.

Там, където е другият ни апартамент, това е в Гагарин, също се строи и се продават, на пазарчето до училище Вапцаров, също ще ходим да видим какво предлагат.

От обяви ми хареса пък тази https://avangardrealestate.bg/bg/imoti/prodajbi/408g528ifp/dvust … -komatevsko-shose, вижда ми се приемлива цена на фона на общата лудост, но трябва да се види къде точно на Коматевски възел е строежът.
Всичко зависи и какво точно търсите като квадратура, място, цена приблизително тези параметри, защото така не знам какво точно да посоча, може изобщо да не е вашето търсене.

Някакви координати имате ли на тези сгради?
Калкото до това което търсим - като цяло водеща е цената - може и ново строителство, може и стар апартамент за основен ремонт. Тристаен, тъй като сме с дете и ми се иска то да има детската стая, която аз никога не съм имала! Етажност - до трети етаж, без последни етажи. Квадратура не мога да кажа с точност, просто да не е маломерен, а с що годе нормални за живеене стаи. Локацията може би я оставям на последно място! Разбира се без изгрев!

# 33
Къде е сити парк 3? На Коматевски възел още се продава в строеж под 1000 евро на квадрат. Вярно, че не топ локация, но все пак при малки възможности става. Аз съм харесала къщичка от 60 кв в идеално състояние, но селото е на 5 км от Старосел и може би транспорта до там ще е само с кола, та затова 55 хил евро ми се струват много, а и не съм проучила как е с водата. Но жилища на все още поносими цени се намират. Преди месец колега на мъжа ми закупи 75 кв луксозно ремонтиран за 115 Хил евро до водната палата и веднага се нанесе. Търсете и строени преди 10 и повече години.

А такива имоти къде се публикуват и как може човек да разбере, че съществуват? Аз следя основно imot, alo, olx, bazar ..  😃 Но толкова рядко изпада нещо такова, че дори ми се струва невъзможно.. Въртят се от много време насам все едни и същи обяви .. основно на зелено .. ако имате информация и споделите ще съм много благодарна

Ами например аз живея на бул България, на 30 метра от първото колело на Панаира. Точно до нас се строи кооперация, която е малка, а мястото е добро според мен. Продават все още апартаменти и се каним да ходим да питаме какви са цените. Пред акт 16 е като я гледам, почти е готова. Не съм видяла някъде по обявите да има отбелязан този обект, но отпред стои обявата, че има още свободни апартаменти.

Там, където е другият ни апартамент, това е в Гагарин, също се строи и се продават, на пазарчето до училище Вапцаров, също ще ходим да видим какво предлагат.

От обяви ми хареса пък тази https://avangardrealestate.bg/bg/imoti/prodajbi/408g528ifp/dvust … -komatevsko-shose, вижда ми се приемлива цена на фона на общата лудост, но трябва да се види къде точно на Коматевски възел е строежът.
Всичко зависи и какво точно търсите като квадратура, място, цена приблизително тези параметри, защото така не знам какво точно да посоча, може изобщо да не е вашето търсене.

Някакви координати имате ли на тези сгради?
Калкото до това което търсим - като цяло водеща е цената - може и ново строителство, може и стар апартамент за основен ремонт. Тристаен, тъй като сме с дете и ми се иска то да има детската стая, която аз никога не съм имала! Етажност - до трети етаж, без последни етажи. Квадратура не мога да кажа с точност, просто да не е маломерен, а с що годе нормални за живеене стаи. Локацията може би я оставям на последно място! Разбира се без изгрев!

Да, едното се намира на бул България 108, другото е до пазара в Гагарин, веднага се вижда строежът, но точен адрес не мога да дам. Обаче тъй като пишете, че цената ви е водеща, значи тези жилища няма да ви влязат в полезрението, защото това ще са апартаменти, които може да се определят към скъпите. Иначе щом локацията не ви е толкова важна, значи трябва да се насочите към Кичук Париж, там е най-евтино. Има доста големи жилища около бул Южен, тухлени, стара тухла.https://realistimo.com/bg/buy/kuchuk-parizh-plovdiv-bg/?gad_sour … mJPgaAgVhEALw_wcB

ПП Много интересен се очертава този проект, ще го наблюдавам. https://pimkbuild.bg/crystal-towers-3/ https://trafficnews.bg/biznes-klub/zapochva-izgrazhdaneto-krista … hte-e-bez-244920/ Има ли някой, който проявява интерес да закупи там?

# 34
26 етажа?!

# 35
  • Пловдив
Пимк?!

# 36
Какво им е на ПУМК, освен изискванията при плащане? Силна фирма, която има позиции😊
За качеството на строеж.. Май не е по-различно от на всички☺️

# 37
Доста хора пропищяха от ПИМК - от качеството на строителството и от не спазване на сроковете.

# 38
  • Пловдив
Пропищяха хората, но се хвърлят на евтиното.  Имат един комплекс с къщи в Марково. Като гледах как ги строят честно да си призная и на гости няма да отида там ако някой ме покани. Направо ме е страх. Но пък сега като им сложиха изолация и мазилка не си личи какво е отдолу.
Кристал Тауърс, който ще е на мястото на Захарна фабрика ми харесва единствено разпределението на типовите апартаменти. Иначе този комплекс огромен и евтин ще е едно истинско гето.

# 39
Хвърлят се, да. Но знам, че да живееш в нещо такова е кошмар. Била съм на гости на познати и навън като задуха вътре при затворени прозорци  пердетата се веят като от филм на ужасите. Включваш скара пак при затворени врата и прозорци в спалнята ти става лисичарник. Комшиите ги чуваш не просто че говорят, а ако седнеш можеш да им проследиш и разговора.

# 40
За дограмата, не знам, ама за това, че можеш да си говориш с комшиите през стените съм го виждала и при другоново строителство😀
Не знам до колко е вярно, но за тях съм чела преди време, че ниските цени им идват от това, че са "големи" Имат количества строителни материали на склад, могат да си изискват добри отстъпки от доставчици.
Примерно-купих си гараж в сграда до строеж на ПИМК и след ппдписването се разговорихме за съседите им. Архитекта на "моята" сграда каза, че са били в съшия склад от лойто ПИМК са вземи дограмите/които между другото са много добри и качествени.На тази сграда/, искали да вземат съшите и като чули цената, се отказали. Това щяло да им вдигне цена на кв. м.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 13:21 от red soul

# 41
  • Пловдив
Всички строителни фирми имат търговски отстъпки. Хъс например са вносители на арматура, но не продават без пари. Пимк имат собствени бетоновъзли, но за големите си строежи вземат и от други, защото за кратко време трябват огромни количества.
За Кристал Тауърс сигурно никой няма да се уреди с бетон в околността те като започнат да наливат там.
Що се отнася за дограмата и за цените й това е съвсем субективно на кого какво му е скъпо. Моя брат например си купи стара тухла за ремонт и като иска оферта за среден клас алуминиева дограма изрева до небето. Казах му да не ми се прави на интересен, че с неговите семейни доходи може да смени на два-три апартамента дограмата този месец.

# 42
Е, аз не съм адвокат на ПИМК. Казвам само това, на което съм била свидетел. Дограмата на обекта им е много високо качество. Явно и цената е висока и не е достъпна за други строители.

# 43
  • Пловдив
Е, аз не съм адвокат на ПИМК. Казвам само това, на което съм била свидетел. Дограмата на обекта им е много високо качество. Явно и цената е висока и не е достъпна за други строители.
Е, чак пък недостъпна. PVC дограма. Колко да е недостъпна!?

# 44
От къде да знам. Така ми казаха собствениците на сградата, в която взех гараж Преценили са, че за дветв им сгради по на 4-5 етажа, точна този вид дограма ще им излезе скъпо. Сега, нали не ми казвате, че няма как да са ми го казали, и че няма как да е скъпо за тях, защото вие не го вярвате😊✌️

Общи условия

Активация на акаунт