Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 18 086
  • 226
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Включвам се в темата с няколко въпроса. Може ли да дадете мнение относно Тракия Грийн Парк? Интересува ме локацията дали е добра, мнение за строителя и качеството на строежите ѝм. Донякъде ме притеснява това, че е близко до циганската махала, така че може да споделите наблюденията си. Благодаря ви предварително, бъдете здрави!

# 61
Мнения за Residential park Plovdiv?

# 62
Дами и Господа,
И аз се включвам да следя темата Simple Smile
Търся си инвестиционен апартамент в Пловдив и ми предлагат ново стротелство на фламинго груп на бул. Северен в Гагарин. Цените са Ок, но как е местоположението ? Отзад имало складове, щели да изчезнат до няколко години и друг фолклор…. Какво мислите ?

# 63
Здравйте,
Аз се чудя за едно нещо ,а то е защо наемите в Смирненски са толкова високи.Имам  апартамент,който го освобождава наемателя.Локацията за мен е супер,а именно до пл.Съединение в сграда от 2018 г. Обзавеждане е прилично(хладилник вграден,съдомиялна и т.н., баня с вградени душове.)Не е чисто  ново ,но не са дивани Виденов и е доста добро.Ами в този район като ги гледам ,както и примерно Гранда са 800 лв.В същото време ул.Рая  им искат 1200-1300 лв.
В същото време стойноста на самите апартаменти е различна в полза на централна градска част.
Това с какво може да се обясни?

# 64
Дами и Господа,
Търся си инвестиционен апартамент в Пловдив и ми предлагат ново стротелство на фламинго груп на бул. Северен в Гагарин. Цените са Ок, но как е местоположението ? Отзад имало складове, щели да изчезнат до няколко години и друг фолклор…. Какво мислите ?
Може ли линк или повече информация е тази фирма и къде по-точно строят? Благодаря!

# 65
Здравйте,
Аз се чудя за едно нещо ,а то е защо наемите в Смирненски са толкова високи.Имам  апартамент,който го освобождава наемателя.Локацията за мен е супер,а именно до пл.Съединение в сграда от 2018 г. Обзавеждане е прилично(хладилник вграден,съдомиялна и т.н., баня с вградени душове.)Не е чисто  ново ,но не са дивани Виденов и е доста добро.Ами в този район като ги гледам ,както и примерно Гранда са 800 лв.В същото време ул.Рая  им искат 1200-1300 лв.
В същото време стойноста на самите апартаменти е различна в полза на централна градска част.
Това с какво може да се обясни?
Според мен много зависи от общото състояние на жилището, което предлагате (ако Вашето е прилично, а там е луксозно), на сградата, на локацията., има ли възможност за паркиране, пазаруване, близост до работното място, до детска градина, училище, транспорт.. Повечето наематели много се впечатляват от "новото" :кооперацията да е нова и лъскава ( когато се амортизира бързо, не е техен проблем, могат да се преместят) , мебелите да изглеждат модерни ( може да не са толкова практични)..

# 66
Здравейте, може ли някой за мнение за  следните 2 сгради: "еделвайс" Христо Смирненски, там има тристаен на 93 000 евро, ходих да го гледам и замалко не го капарирах , докато други агенции ми казаха ,че тави сграда няма да получи акт 16...

Сега съм се спряла на сградата ,която вече от 3 дни има акт 15, като акт 16 се очаква след 2 месеца. Това е сградата в Остромила dream garden, там разбира се е висока цената и дори е двустаен.

Моля за мнение. Благодаря.

# 67
А какво мислите за Марица гардънс ?

# 68
А какво мислите за Марица гардънс ?
За семейства с деца беше доста приятно място. Има място вътре къде да играят децата, да карат колела, тротинетки... Строителството е прилично, хората, живеещи там приятни.  В комплекса има хран.магазин, фризьорство, , няколко занимални за децата , кафене и т.н.Наблизо е Английската гимназия, Руската гимназия, Новата сграда на ПУ. Сравнително наблизо има спирки на много рейсове.
Но...около него се строи в огромни мащаби и влизането, излизането, паркирането е много затруднено, а наоколо строящите се кооперации, още не са населени.

# 69
Според мен е топ проект Residential Park , аз лично купих 2 апартамента в Томов Плаза и съм много доволен на онова време 610 евро на кв.м ,защото късно ми увря акъла. Лично много ми харесва близо е до центъра 5 мин с кола има била лидл училища детска градина и др на 5 мин също. Сега съм се насочил към Резиденшъл парк. Новата част , която ще започва септември 2025 на зелено и си очаква до 2027 края 2028 началото да вземе акт.16 тази до община Тракия и горичката отново много комуникативно за семейства. Много хора не харесват този тип казарми , но за мен е просто супер. Казаха ориентировачна цена 1100-1200 евро на кв.м на 100кв цената ще е 110-120 хил.евро самоучастие 30 хил евро и ще тегля 80 хил.евро от дск с ипотека по 900 лв на месец за 20 години. Томов Плаза ми дава доход от едното жилище 800 лв , така че ще внасям по 2 вноски и съм готов. Нали трябва да оставим след нас на поколението белкем кажат работили са направили са 🤣

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 08:31 от Nanozetka123

# 70
Дами и Господа,

Не взимай там! Особено за инвестиция, което значи да търсиш намалели. Аз съм в Гагарин и понякога минавам оттам. Не ме напуска усещането, че съм в циганската махала. Няма читаво училище, магазин или нещо, което да привлече човек. Складовете са боклук, наоколо е лунен пейзаж. Наематели трудно ще се намерят там. Иначе се строяло добре, съседът ни работи в тази строителна фирма и на този обект. Само мястото да не беше толкова кофти.....

# 71
Благодаря за мнението !!! Оферираха ме за едно блокче до Марица Гардънс …. Но ми се струва малко откъснато от света Simple Smile ще трябва да го видя на живо….. все пак е до ПУ и може би ще става да се отдава под наем …. Виждам че и цените в Марица гардънс вече са високи…. Та може би има смисъл

# 72
Благодаря за мнението !!! Оферираха ме за едно блокче до Марица Гардънс …. Но ми се струва малко откъснато от света Simple Smile ще трябва да го видя на живо….. все пак е до ПУ и може би ще става да се отдава под наем …. Виждам че и цените в Марица гардънс вече са високи…. Та може би има смисъл

Това е зад Алати сигурно...на края на града е, но за студенти ще става, близо е до пу.

# 73
Кои са читавите строители в Пловдив ?
Какво ви е мнението за Пимк и Хъс ?
И оше един въпрос.
Има ли вариант да се заплатят 30% да кажем на зелено и останалите 70% на акт 16 ?

# 74
Хъс имат оферта за Тракия сити парк 20/80 в момента. Пускат подобни и някои от другите строители. Грийн Хил започват две нови сгради.

Общи условия

Активация на акаунт