Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 21 229
  • 248
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Прави ми впечатление, че една къща е пусната от три различни брокера на три различни цени. Освен това, конкретно за Стамболийски има доста обяви, но когато позвъниш за оглед, се оказва, че имота бил продаден. Но не свалят обявите. На мен много ми допада Стамболийски, но си мисля, че трябва да разширим търсенето.  И вече, честно казано не знам на къде да се насоча.
Както е при повечето по-малки населени места трябва да отидете и да разпитате. Много хубави имоти изобщо не стигат до обяви. Съседката казала на другата, тя пък като говорила с децата от големия град им казала, те пък на друг и така къщата се продала без изобщо да е обявена
Ние си купихме парцел в Калофер, който изобщо не се продаваше. Пуснах обява в Калофер и ми звънна една жена, която ми даде телефон на друга - собственичка на парцел. Тя не мислила да продава, но имали и още една къща и този парцел им идвал на нагорнище да го поддържат и него. Каза ми цена, ходихме да го видим и го купихме. Приятели също си купиха къща по подобен начин.

# 136
  • Пловдив
И аз в момента действам за покупка в Стамболийски и буквално наизуст бях научила обявите.
За имот извън града се реших, когато осъзнах, че апартамент в Пловдив ми е напълно непосилно да плащам сама.
Много обмислях мястото, разглеждах най-близките села, но нито едно не ми допадна, докато не се сетих за Стамболийски.

Това, че редовно минават влакове към Пловдив през града беше първото, което ме спечели. Това автоматично означава, че няма всяка сутрин и вечер да съм задължена да шофирам до Пловдив за да карам и забирам сина ми от училище. Той ще бъде 6-ти клас догодина и ще си пътува с влака, докато учи.
Има достатъчно училища и градини за малката, така че и тук проблема се реши  За сравнение в Пловдив се наложи една година да посещава частна ясла, защото не ни приемаха в държавната.
 Града е точно по средата между Пазарджик (където работя) и Пловдив (където живея, където са всичките ми приятели и където учи голямото дете), както и много близо до магистралата.
Има си Билла, Пепко, КиК, аптеки, магазини,  голям еко парк, градски пазар, канализация.
И завода, който години наред вмирисваше града на кисело зеле, вече не работи.
Къщата, която харесах получи пазарна оценка от банката, двойна на продажната (тук вече мисля, че и брокера доста помогна).

Наскоро ми попадна достъпен апартамент в Пловдив и само като се замислих, как за същите пари в Стамболийски всеки ще си има спалня, ще си имам двор вместо тераса и винаги ще имам къде да паркирам, окончателно реших, че не искам апартамент в Пловдив

# 137
И аз в момента действам за покупка в Стамболийски и буквално наизуст бях научила обявите.
За имот извън града се реших, когато осъзнах, че апартамент в Пловдив ми е напълно непосилно да плащам сама.
Много обмислях мястото, разглеждах най-близките села, но нито едно не ми допадна, докато не се сетих за Стамболийски.

Това, че редовно минават влакове към Пловдив през града беше първото, което ме спечели. Това автоматично означава, че няма всяка сутрин и вечер да съм задължена да шофирам до Пловдив за да карам и забирам сина ми от училище. Той ще бъде 6-ти клас догодина и ще си пътува с влака, докато учи.
Има достатъчно училища и градини за малката, така че и тук проблема се реши  За сравнение в Пловдив се наложи една година да посещава частна ясла, защото не ни приемаха в държавната.
 Града е точно по средата между Пазарджик (където работя) и Пловдив (където живея, където са всичките ми приятели и където учи голямото дете), както и много близо до магистралата.
Има си Билла, Пепко, КиК, аптеки, магазини,  голям еко парк, градски пазар, канализация.
И завода, който години наред вмирисваше града на кисело зеле, вече не работи.
Къщата, която харесах получи пазарна оценка от банката, двойна на продажната (тук вече мисля, че и брокера доста помогна).

Наскоро ми попадна достъпен апартамент в Пловдив и само като се замислих, как за същите пари в Стамболийски всеки ще си има спалня, ще си имам двор вместо тераса и винаги ще имам къде да паркирам, окончателно реших, че не искам апартамент в Пловдив
Ами ако чуете около някой съсед да продава къща обезателно ми пишете. Точно тези преимущества, които описахте ме привлякоха към града. Мога да разбирам, че училището в Стамболийски до 4ти клас е на достатъчно добро ниво, за да не тормози детето да пътува до пловдив още от 1ви клас?

# 138
  • Бургас
Раковски на някои им харесва, на други не. Не е лошо като място и локация, но на мен хората там са ми малко странни, някак особени, но това е мое мнение.
Може би заради религията, там е най- голямата католическа общност в България.

# 139
Здравейте на всички!
Интересна тема. Аз доста разглеждах имоти, основно тези около Смирненски и района. Много се двоумиях, бях на косъм да взема 2-стаен от Регата парк на много добра цена (уж) на ул. Отдих и култура, но изцяло северен. Апартамента дори беше със статус "ателие". Точно ден преди акт 14 щях да го взема за около 74к евро по спомен, като същия ден, в който трябваше да внасям капаро изкочи друга оферта:
3-стаен зад Лидл от Luxury Living за 95к евро.
Питам всеки от вас за мнение за Luxury Living. Оставил съм капаро. В договора за капарото пишеше, че трябва да сме подписали предварителен договор до края на май месец, а по телефона разбирам, че се прочотило нещо си и трябва да отложим с няколко дни, иначе офертата си ми остава запазена и всичко. От приятели брокери разбирам, че фирмата е стабилна, но все още няма и първа копка. Ако още преди строежа да е започнал се започва с тези номера, малко се притеснявам за това, което предстои.

# 140
Здравейте на всички!
Интересна тема. Аз доста разглеждах имоти, основно тези около Смирненски и района. Много се двоумиях, бях на косъм да взема 2-стаен от Регата парк на много добра цена (уж) на ул. Отдих и култура, но изцяло северен. Апартамента дори беше със статус "ателие". Точно ден преди акт 14 щях да го взема за около 74к евро по спомен, като същия ден, в който трябваше да внасям капаро изкочи друга оферта:
3-стаен зад Лидл от Luxury Living за 95к евро.
Питам всеки от вас за мнение за Luxury Living. Оставил съм капаро. В договора за капарото пишеше, че трябва да сме подписали предварителен договор до края на май месец, а по телефона разбирам, че се прочотило нещо си и трябва да отложим с няколко дни, иначе офертата си ми остава запазена и всичко. От приятели брокери разбирам, че фирмата е стабилна, но все още няма и първа копка. Ако още преди строежа да е започнал се започва с тези номера, малко се притеснявам за това, което предстои.

Може ли повече детайли. Аз търся нещо, просто.. за да вложа едни събрани пари,

# 141
  • Пловдив
....
Нещото най-вероятно е Разрешение за строеж, за да се бавят с подписването на предварителен договор. Стабилни са, Луксорите са техни, както и други сгради. Хубаво разберете за поддръжката на общите части. Сигурно има и други особености, но тази сграда конкретно не я знам.

# 142
Предполагам става дума за Атлас Парк.
Там интересът е огромен и всичко в Етап 1 беше продадено още преди да излезе на обяви. Стартът на първи етап беше планиран за юни, втори за края на годината, не е нещо необичайно да се забавят нещата със седмица - две или месец. Там става дума за 11 сгради, не е шега работа. Фирмата е много сериозна, няма драми с нея, имат завършени десетки сгради в Пловдив.

# 143
https://www.kolodruma.com/bg - Някой гледал ли е тук? Минах от там и нямаше нито един сложен климатик, а сградата има акт 16 от доста време?

# 144
Оставям информация, за тези, които се интересуват.
Живея на бул. България, на 20-30 метра от първото колело на панаира. На няколко метра зад нас, точно до сградата на кметството на район северен построиха нова кооперация и аз се интересувах, защото искаме да закупим там гараж. Апартаментите са готови, акт 16 предстои, останали са 10 апартамента, двустайни по 75 и 80 кв и тристайни 100 кв. Цената е от 1730 до 1900 евро. Към всеки апартамент е предвиден гараж или паркомясто на цена до 30 хиляди евро. Ако има интерес, ще дам телефона на брокера.

# 145
https://www.kolodruma.com/bg - Някой гледал ли е тук? Минах от там и нямаше нито един сложен климатик, а сградата има акт 16 от доста време?
Преди години щяхме да купуваме там. За съжаление строителят забави страшно много обекта. Няма как да има живущи там, защото дълго време чаках акт 16. Комплексът беше собственост на БИБ  и имаха трудности с продаването му понеже са държавна банка и трябваше всичко да мине на търгове. Последно имаха идея да го продават целия на някой инвеститор, за да да избегнат това. Предполагам са успели, защото виждам, че вече продават. Но ми направи впечатление, че са пуснати само високите секции. Тях не ги харесвам заради изложението и многото етажи. Бяхме се насочили към по-ниските. Иначе сградата на мен лично много ми допада заради хубавите квадратури. Просто проектът е от преди петнайсетина години, когато се проектираше все още нормално. Лошото е, че вече над 5г повечето секции си седят празни. Примерно дограма и тн седи и старее. Но за мен все още си заслужава инвестицията на фона съседния Гербер, който е кошмарен.

# 146
Преди години щяхме да купуваме там. За съжаление строителят забави страшно много обекта. Няма как да има живущи там, защото дълго време чаках акт 16. Комплексът беше собственост на БИБ  и имаха трудности с продаването му понеже са държавна банка и трябваше всичко да мине на търгове. Последно имаха идея да го продават целия на някой инвеститор, за да да избегнат това. Предполагам са успели, защото виждам, че вече продават. Но ми направи впечатление, че са пуснати само високите секции. Тях не ги харесвам заради изложението и многото етажи. Бяхме се насочили към по-ниските. Иначе сградата на мен лично много ми допада заради хубавите квадратури. Просто проектът е от преди петнайсетина години, когато се проектираше все още нормално. Лошото е, че вече над 5г повечето секции си седят празни. Примерно дограма и тн седи и старее. Но за мен все още си заслужава инвестицията на фона съседния Гербер, който е кошмарен.

Да, четох историята на сградата, но все пак има АКТ 16 от доста време, края на 2025 мисля, а ми изглежда изцяло празна сградата. Отвън се вижда, че дограмата е от най-евтината. Другото, което не ми харесва отвън са високите парапети на терасите, които са от бетон, като седнеш на стол няма да се вижда нищо. Вероятно ще мина на оглед скоро.

Какво му е на Гербер-а, който е долепен? И там виждам от време на време апартаменти за продажба и май е пълна сградата почти изцяло, за разлика от Колодрума. Бихте ли споделили впечатленията си от Гербера (освен видимата грозна фасада).

# 147
Какво е БИБ?  Държавната банка е ББР!

# 148
Здравейте! Знаете ли какво ще се строи на кръговото в Остромила-Беломорски?

# 149
Здравейте, какво мислите за фирма РОНИН и техните обекти ? Има ли някой сключил сделка, доволен ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт