Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 18 847
  • 234
  •   1
Отговори
# 120
Това да не е блоко/хотелът до Лаута, до Екскалибур?

# 121
Задължително се консултирайте с добър адвокат.

# 122
 Бихте ли ми казали колко процента от стойността на сделката е таксата при нотариус за издаването на нотариален акт на апартамент ново строителство и какви други такси има за плащане, за да съм подготвена?

# 123
  • Пловдив
Има онлайн калкулатори в нета и може да ви ги сметне на базата на покупната цена. Грубо 3% е данъкът за Общината. Отделно са нотариалните такси за изповядване и изготвяне на Нотариален акт.

# 124
Не съм сигурна тук ли да попитам, но ако не е удачно ще се радвам да ме насочите към подходящата за целта тема. Въпросът ми е свързан с откриването на партиди за ток и вода на апартамент находящ се на ул. " Парк отдих и култура", къде да отида, ако аз не мога, може ли съпругът ми, но апартамента е на мое име. Държат ли лично собственикът да подаде искане за откриването им ?

# 125
В офиси на EVN и ВиК, с документ за обственост.
Дали може да отиде някой друг, а не собственик - не знам, но пък винаги може да питате за това на дежурните телефони, за да не се разкарвате

# 126
За ток - в Мол Пловдив, за ВиК - (почти) срещу Мосю Бриколаж.

# 127
Здравейте, включвам се с една питанка. 
Насочили сме се към няколко населени места около пловдив за закупуването на нашия нов дом. А именно Раковски, Съединение, Стамболийски и Раковски. Бих се радвала да разбера малко повече. По-конкретно имат ли посочените по-горе проблем с малцинствата, има ли липса на вода през лятото, как са пътищата до Пловдив.
Предварително благодаря!

# 128
  • Пловдив
Просто отидете и прекарайте няколко часа из всеки от тях. Слезте от колата, разходете се  без да бързате по улиците, говорете си със случайни хора. Кажете, че си търсите местенце, питайте ги за водата и други проблеми...Ще се изненадате колко неща може да научи така човек, а може и къщичка да си намерите Wink

# 129
В едното продаване голяма къща с плочи и голям двор.

# 130
  • Пловдив
Здравейте, включвам се с една питанка. 
Насочили сме се към няколко населени места около пловдив за закупуването на нашия нов дом. А именно Раковски, Съединение, Стамболийски и Раковски. Бих се радвала да разбера малко повече. По-конкретно имат ли посочените по-горе проблем с малцинствата, има ли липса на вода през лятото, как са пътищата до Пловдив.
Предварително благодаря!
От тези лично на мен ми харесва Стамболийски.
Имат си всичко пазар, болница, паркове, магазини, жп гара. Пътя до Пловдив е широк, пътува се бързо, а с влак е направо без пари.
Навсякъде в и около Пловдив има малцинства особено на равното. Стамболийски миналата година имаха и безплатен градски транспорт за тази година не мога да кажа. Имат две училища, детски градини, пазарът в събота им е много хубав. За Пловдив може да минаваш и по пазарджишко и по Пещерско шосе зависи откъде ти е по-удобно.

# 131
Здравейте хора.Некой има ли повече инфо за комплекс Южен-33 в Остромила на ДжиЕсДжи.Уж чакат акт 15 но май го чакат така от над година.Дали се работи по обекта?Читави ли са?

# 132
А в Раковски как е положението някой има наблюдения. За жалост в Стамболийски за сега няма особено много имоти на пазара.

# 133
  • Пловдив
А в Раковски как е положението някой има наблюдения. За жалост в Стамболийски за сега няма особено много имоти на пазара.
То имоти има, но вече не са евтини.
Раковски на някои им харесва, на други не. Има болница, училища, детски градини. Имат паркове, пазар също много хубав, стадион, басейн. Не е лошо като място и локация, но на мен хората там са ми малко странни, някак особени, но това е мое мнение. Обаче и в Раковски няма евтини имоти, то вече къде ли има.

# 134
Прави ми впечатление, че една къща е пусната от три различни брокера на три различни цени. Освен това, конкретно за Стамболийски има доста обяви, но когато позвъниш за оглед, се оказва, че имота бил продаден. Но не свалят обявите. На мен много ми допада Стамболийски, но си мисля, че трябва да разширим търсенето.  И вече, честно казано не знам на къде да се насоча.

Общи условия

Активация на акаунт