Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 18 468
  • 231
  •   1
Отговори
# 105
Пимк ползват няккави турци. Явно е евтино. Обаче, аз не знам кое в момента е "добро" строителство. Живях в ново такаво. Имаше наводнение в подземните гаражи и мога да си говоря със съседите от дивана в хола.
За ПИМК от Томов липно ьнам, че дограма, изолация са топ, железата, които ползват в строежите им са компромисни. Та, май всично е лотария.

# 106
За Пимк вече са Ви казали, относно ДЖИ ЕС ДЖИ - в момента започват в Смирненски и Беломорски. Това е фирма за дограми, която се преориентира в строителството. Имат две доста големи сгради завършени, едната в Остромила, другата в Тракия. Няма особени драми с тях. Ако ви харесва локацията зад слънчогледите, както и квадратурите там, можете да го вземете спокойно. Обърнете внимание на размерите на стаите, особено ширината на спалнята. При Пимк нещата в това отношение са доста по-добре, но бавят ужасно, ужасно много. Имат сгради с открита площадка от 2023 и към днешна дата са на дупка.
Успех!

# 107
Сградата в Тракия на Джи ЕС Джи мисля, че още няма акт 16.

# 108
Ами да, там довършват облицовката и планировката, доколкото видях последно. Не им следя нещата в детайли, хвърлям по едно око като минавам. Не съм брокер и не се занимавам активно с имоти. Отвреме-навреме купувам по нещо, ако ми се стори добро предложение. Можете да погледнете и на Томов нещата в Гагарин и Тракия, те също стартират секции сега, струват ми се идея по-добри оферти в ниския ценови диапазон, за който се пита.

# 109
  • Sofia
Ами да, там довършват облицовката и планировката, доколкото видях последно. Не им следя нещата в детайли, хвърлям по едно око като минавам. Не съм брокер и не се занимавам активно с имоти. Отвреме-навреме купувам по нещо, ако ми се стори добро предложение. Можете да погледнете и на Томов нещата в Гагарин и Тракия, те също стартират секции сега, струват ми се идея по-добри оферти в ниския ценови диапазон, за който се пита.

Бихте ли споделили качеството на тази фирма Томов?

# 110
Христо Томов /Стройколукс/ има 20 години история в Пловдив и десетки сгради - Райски кът 1 и 2, Корона, Томов Плаза, Каза Миа, Каза Модерна, СП Резиденс, както и LIV в София. Това са настина сериозни комплекси!

# 111
За качеството се пита, обаче.

# 112
Не знам какво разбирате под качество ...
Една сграда се състои от бетон, арматура и тухли.
Всяка една, въведена в експлоатация, отговаря на БДС по отношение на количество и качество на вложените материали.
Оттам насетне - някоя е по-семпла /с мазилка и китайски железа по терасите/, друга по-намазана /тук-таме с еталбонд и стъкларии/. Всички апартаменти се издават на ш/з до тапа и без врати. Всички до един са за изравняване на под и стени, независимо дали ще вземете от ХЪС, ГБС или човек, който е решил вчера да става строител. Абсолютно всички, без изключение!
Дограмите във всички случаи са най-евтиния възможен боклук, независимо бял, черен или кафяв и започва да духа и тече на втората година.
Проблемите основно идват с поддръжката впоследствие от етажната собственост. Вярвам излишно е да споменавам, че максимум до година, след като новодомците станат собственици - решават, че няма нужда да плащат 20лв за общи части и фонд Ремонт и обновяване и най-нахалният и обикновено най-прост - поема длъжността на домоуправител Simple Smile)) В този ден и най-хубавата сграда става панелка.
Обикновено цената на имота се определя от местоположение, етажност, изложение. Колко намазана че бъде сградата - се вижда що-годе от проекта и може да прецените дали ви устройва или не. Изключвам сградите на ПИМК, които нямат НИЩО общо с визуализациите и в крайна сметка изглеждат като извадени от Алиекспрес спрямо предварително демонстрираното.
Ако питате дали сградите на Томов отговарят на картинките, които ви показват - да, отговарят. Същото мога да кажа и за много други сгради в града. На Герт също се получават доста добре сградите, но там цените са малко по-високи. Можете да погледнете Панорама Парк Остромила, там са на кота нула, другите са в по-напреднал етап.

# 113
vaflichka, от личен опит не би повторила с покупка на жилище от тях. Така бих го казала. Препоръчвам е прекалено силна дума за мен и за да имаме реалистична представа и да можем да правим лично сравнение между няколко инвеститора, то трябва да притежаваме имоти от няколко. Иначе е относително, защото може да има сериозна разлика между сградите и на един и същи инвеститор.
Скрит текст:
Имах възможност да купя жилище от тях във вече въведена в експлоатация сграда, което е предимство. Защото на гол строеж или проект е съвсем неясно какво ще се получи накрая. Всичко изглеждаше много изпипано, но е бутафорно красиво. В момента, в който влезеш да живееш почват да изскачат отвсякъде разни дефекти, недомислици. Най-дразнещо за мен е, че доста често некадърните работници по строежите съсипват нещата. Инвеститорите и най-скъпите и качествени материали да купи те като си оставят ръцете на финала...Шумоизолацията е нулева. Това за съжаление е масово проблем навсякъде, но мен ме удари като с мокър парцал, идвайки от стара и тиха сграда. Страхотен тормоз от съседите Имах в това отношение.
Има и сериозни проблеми с поддръжката и то при сравнително малък брой съседи. Представям си какво е в по-големи комплекси. Иначе правила и глоби измислени, договори вкарани в нот акт, а на финала нищо не се спазва, няма контрол и се вдигат ръце.
Иначе нямам забележки от към комуникация и съдействие на инвеститора преди и по време на покупката. Но след това няма никой. Вложени са едни усилия и средства да бъде измислено и направено нещо с потенциал да е много добро, но не е изпипано и не работи.  С малко повече усилия можеше да имат една добра стратегия за успех и самореклама чрез доволни клиенти.
Общо взето приказката "хубава работа, ама българска" е много вярна в тази ситуация. Колкото и да не ми е приятна...

# 114
Последното мнение, според мен, е валидно за всички действащи строители в момента.
От Томов си купих гараж. Разгледах апартаментите в тази сграда и не бих купила никой от тях.

# 115
Едно време предприемачи изкупуваха парцели и "обезвъзмездяваха" собствениците с жилище в построената на парцела сграда като поемат разходите за строежа.
Това прави ли се все още? Имам наследствен парцел в Южен и се чудя има ли къде да погледна в интернет за условията на подобни оферти  и въобще заслужават ли си подобни акробатики. Не живея в България и не мога да проверявам на място затова питам тук.

# 116
Прави се, да. Какви са условията не мога да кажа, защото не съм в подобна ситуация, но съм срещала билборди.

# 117
  • Пловдив
Едно време предприемачи изкупуваха парцели и "обезвъзмездяваха" собствениците с жилище в построената на парцела сграда като поемат разходите за строежа.
Това прави ли се все още? Имам наследствен парцел в Южен и се чудя има ли къде да погледна в интернет за условията на подобни оферти  и въобще заслужават ли си подобни акробатики. Не живея в България и не мога да проверявам на място затова питам тук.
Прави се, да. Ако искаш ми пиши на лични.

# 118
Здравейте,

Предстои ни покупка на имот за първи път и съм малко наивна и невежа по отношение на малкия шрифт в различните предложения и оферти.

Работим с кредитен консултант, те наистина ни помогнаха с предвижването на нещата, разговори и бюрокрация с банки и строители. Получихме предварително одобрение за жилищен кредит преди да си харесаме място, за да знаем какво и къде да търсим. В крайна сметка си харесахме сграда и апартамент в Пловдив, близо до центъра, но като дойде моментът за специфичната оферта от банката нещата се затлачиха. Получихме удовлетворителни пазарни оценки на имота, но се оказа че сградата е със статут апартаментен хотел. От строителя ни уверяват, че всичко е в норма, как почти всички нови сгради в Пловдив са били с такъв статут поради разрешения от общината за построяване на повече парко места.

Дилемата и въпросите ни възникват тук. Апартаментът и със статут - самостоятелен обект в сграда, апартамент. От всички страни ни уверяват, че ще можем да регистрираме постоянен адрес там, битов ток и пр.
Банката, която ни предостави предварителното одобрение (ОББ) и УниКредит вече отказаха да финансират такъв тип сграда.

Въобще не сме наясно с нещата, дали получаваме празни обещания и дали има смисъл да гледаме други оферти от различни банки, ако се окаже че апарт-хотел сграда би ни донесла повече главоболия от колкото си заслужава. Това ни е първо жилище и до сега никога не сме се занимавали с кредити и имоти. Ако имате някакви мнение, личен опит или съвет по темата ще съм изключително благодарна!

# 119
  • Пловдив
Не знам за коя сграда става дума, но изобщо не е вярно, че сега почти всички били така. Рядко са така. Най-краткият отовор е, че има редица уловки. Неслучайно банките отказват кредитиране.
Или се консултирайте, за да вземете информирано решение, или се откажете.

Общи условия

Активация на акаунт