Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 18 451
  • 231
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. Какви са ви впечатленията и оценката за качеството на строителство на фирма Джи ес джи (GSG)?

Това е предложението което обмислям в момента:

https://gsg-imoti.com/proekti/smirnenski-44/

Благодаря предварително

# 91
1 асансжор на 6 жилища на етаж? Не, мерси.

# 92
Аз разгледах само 1вия етаж, понеже се вълнувам от дворове и веранди. Нито един апартамент не става. 10кв.коридор и 8кв.спалня.Верандите не ги разбрах как са точно, но при единия от апартамемтите, се излизаше на нея през една от спалните. Доколкото видях от визуализацията, точно под носа на живущите на партера, са паркоместата.
С една дума, не знам как строят, но според мен плана им не става. Предполагам пе и етажите на горе са същите.
Това за асансьора е не сериознл. Комко броя се очаква да има в ниска сграда и малко апартаменти. Реално, ще се ползва от 4те етажа. Партера няма на къде да ходи с него. Нито има тавански, нито мазета.

# 93
Добре е спестяванията да се вложат наистина, но явно вие ще теглите и кредит. Точно това може да с окаже опасно при увеличение на разходите, така че трябва много добър разчет на приходите, винаги да има добър резерв. Ние се готвим да инвестираме, но 100% със спестени пари.

Ще трябва да теглим и кредит, да. Имаме около 1/5 от парите, имаме и друг собствен апартамент, постоянни доходи. Все си мисля, че в краен случай мога едното жилище да го дам под наем, ако се объркат нещата, но аз не съм рисков играч, страх ме е много.

# 94
А какво сте харесали в Тракия? В момента основно на пазара са апартаменти в големите комплекси, където има и не малка допълнителна такса за поддръжка.

# 95
Нищо конкретно, оглеждаме се. Мъжът ми ходи напред-назад един ден, хареса един апартамент на зелено (този, който е зад 2-ри блок), аз имам известни резерви към локацията, че един Кауфланд и булеварда дефакто ще ни делят от махалата. Иска ми се нещо около форума, в момента сме там, в новата Олимпия, таксите не са чак толкова големи. Свикнали сме си там, дъщеря ми е на 3г6м, но вече си им приятелчета, не знам как бих се преместила един ден, честно казано, но всичко, което искаме да направим, заради нея е.

# 96
Нищо конкретно, оглеждаме се. Мъжът ми ходи напред-назад един ден, хареса един апартамент на зелено (този, който е зад 2-ри блок), аз имам известни резерви към локацията, че един Кауфланд и булеварда дефакто ще ни делят от махалата. Иска ми се нещо около форума, в момента сме там, в новата Олимпия, таксите не са чак толкова големи. Свикнали сме си там, дъщеря ми е на 3г6м, но вече си им приятелчета, не знам как бих се преместила един ден, честно казано, но всичко, което искаме да направим, заради нея е.

За Тракия грийн парк ли става въпрос?
Бихте ли споделили каквато информация имате за този строеж, строител, инвеститор, ако са дали оферта, защото не намирам особено полезна информация в интернет.

# 97
Здравейте! Бих искала да попитам, ако знаете, дали е стабилна строителната фирм, която строи rose garden в Остромила?

# 98
Здравейте. Какви са ви впечатленията и оценката за качеството на строителство на фирма Джи ес джи (GSG)?

Това е предложението което обмислям в момента:

https://gsg-imoti.com/proekti/smirnenski-44/

Благодаря предварително

Да дам ъпдейт относно запитването ми и какво открих - инвеститора е доста зле, бави страшно много със сградите, качеството е на изключително ниско ниво, предварителните договори са в негова полза като в тях дори има точка. че не носи отговорст за 'неточности и неправилно изпълнение' на СМР от подизпълнители, а изрично заявява, че ще възлага работа на такива' и още куп други шано неща.

Една от сградите му е срещу 5 РПУ в Тракия чакаща акт 16 от 1-2 години.....

# 99
И на какви цени продава?

# 100
Здравейте! Бих искала да попитам, ако знаете, дали е стабилна строителната фирм, която строи rose garden в Остромила?

Да, може да се каже. Това е Икос Доми, фирма от доста време на пазара.

# 101
Имаме интерес към 2 апартамента като и при двата ни казват, че сградата е пред Акт 16 и ще го получи до 1-3 месеца. При въпрос дали може това да се гарантира по някакъв начин, ни казват че няма как.

Прочетох по темата и изглежда, че и двете сгради не взимат Акт 16 вече дълго време.

Единият апартемент е в Смирненски до новия Лидл, като се строи от ДЖИ ЕС ДЖИ

Другият е в Южен 2 на ПИМК.

Дали някой има повече информация за двете сгради или е чувал нещо?

# 102
До колкото знам, ПИМК бавят, но винаги взимат акт16. Каквото и да де говори за тях. С право или не, това е голяма и "връзкарска" фирма. За тях не бих се притеснявала.

# 103
На Ваше място не бих се притеснявала за акт 16 на ПИМК. Ще вземат, със сигурност. Аз също имах интерес преди няколко месеца към апартамент в Остромила - мъжът ми много го хареса, понеже беше партерен, с двор, и топла връзка от гаража към самото жилище, напомняло му на къщата на Чарли от Двама мъже и половина Joy но питах познати, дългогодишни служители в ПИМК, които са наясно с нещата и ме подучиха да бягам от тях. Неслучайно много малко служители, дори и при преференциалните условия, не си взеха жилища заради качеството на строителството им.

# 104
Южен 2 трябваше да вземе акт 16 още 2023г. Защо не могат вече 2 години да вземат - не знам. Във фейсбук има група за комплекса от хора, които са си закупили апартаменти там. Можете да се свържете за подробности с някой от тях.

Общи условия

Активация на акаунт