Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 8

• 23 389
  • 481
  •   1
Отговори
# 465
Аз, като абсолютен лаик, да попитам каква е разликата между скъпите и евтините чугунени тигани?
По препоръка на Вилемина си взех индукционен плот и се наложи да подменя всички съдове за готвене. Вече имам 4 стоманени тенджери, три тигана и един грил тиган от чугун. Искам тиган за палачинки и се чудя дали в наличните стоманени ще стават, или да взема чугунен.

# 466
  • София
iren11, въпрос на производител, изработка, покритие е цената.
Палачинки в емайлиран чугунен или в стоманен тиган (че и с подобрени покрития - имам zepter-и от различни години  и fissler) не успявам да правя, но пък може и да не съм се постарала достатъчно Joy

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 12:12 от Desem

# 467
А какво мислите за тези чугунени съдове от Лидл?

Скрит текст:

За палачинките - аз се отказах. 😆 Просто явно не ставам, самата аз. Баба ми и във въздуха са ще ги направи, аз не мога и това е. 😆 Не се мъча вече.

# 468
Чугунът от лидъл е супер .Имам тенджера и тиган.

# 469
Имам чугунена касерола от Лидл и съм много доволна. От Кауфланд имам чугунен съд като този на Лидл - долу вдясно на брошурата. И той е супер.

А какво мислите за тези чугунени съдове от Лидл?

Скрит текст:

За палачинките - аз се отказах. 😆 Просто явно не ставам, самата аз. Баба ми и във въздуха са ще ги направи, аз не мога и това е. 😆 Не се мъча вече.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 18:03 от bubastet

# 470
Имах елипсовидния съд от Lidl 4,7l, страхотен е, но го подарих на снаха ми, защото за моето домочадие е малък. Купих си абсолютно същият, но по-голям Solingen.

# 471
Здравейте, искам да си купя тиган на Тефал, знаете ли кой е най-малкото зло, трябва ми незалепващ?
Иначе имам един Бека, но понякога закача, имам и от неръждаема стомана 18/10.

# 472
  • София
Въпрос за чугунените съдове на Лидл, мисля да ги отида да ги видя днес - но емайлирани ли са отвътре, или суров чугун /тоест без емайл/?

# 473
Тази сутрин погледнах грил тигана и тенджерата. Тигана не е емайлиран, тенджерата е.

# 474
  • София
Да, грил тигана не е. Купих малкия съд.

# 475
Здравейте.
Чугунените съдове в ЛИДЛ дали са хубави?

# 476
Хубави са !

# 477
Здравейте, има някакъв сайт Пазарувай лесно, от който продават продукти на Лава-Турция. Цените на тиганите са същите като в официалния сайт, но доставката е по-ниска. Някакви впечатления дали са същите тигани?

# 478
Здравейте! Взех си от чугунените  тенджери на Лидл, но като се прибрах в къщи видях, че има малка точица (колкото карфица) липсващ емайл на дъното. Отидох да я върна, но и двете тенджери, които бяха останали имаха съшия дефект. Сега съм в чуденка, дали да я задържа или да я върна!? Вредно ли е ако се готви в нея при това положение?

# 479
Здравейте,
Не е точно по темата, но все пак ако някой може да ми препоръча хубава бутилка за вода от неръждаема стомана (за дете на 4 години за детската градина). Вкъщи и навън използваме предимно стъклени бутилки, но ясно, че това е невъзможен вариант за градината, затова се насочих към този вариант. Гледах, че има едностенни, термо, изцяло от стомана, с пластмасови/силиконови накрайници, стоманени/бамбукови тапи и т.н. и съвсем се обърках.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт