Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 8

• 35 809
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Много ви благодаря за отговора.
Тенджери ползвам стоманени, исках да вложа пари в качествени тигани, плитки тенджери (в каквито готвя и след това пека в същия съд), както и в дълбоки тигани.
Важно ми е незалепващата функция.

Ще разгледам предложенията ви.

Насочих се към марката заради това, че уж е тествана и одобрена за хора, алергични към метали. Те имат така наречените титаниево и диамантено покритие (техни някакви имена).

Тавите и тенджерите си ползвам стандартни от стомана, но не мога да отрека, че би било много удобно да не залепва.
Свързах се с официалния им вносител, казаха че ако ги ползвам в миална, трябва да ползвам само гел като препарат.
Но и знам, че всеки гледа да продаде и спечели.
Иначе са немска марка къщо.

# 736
Еталона при съдовете за готвене е Demeyere, мисля е важно да се каже това, за да не си говорим само с относителни понятия за качество. Така че който иска най-доброто и е много богат, отваря сайта им и поръчва високите им класове и всичко е чудесно. Но те не произвеждат всичко под слънцето, има видове посуда които не предлагат, нито пък всеки е много богат, та в тези ситуации се търсят други марки с различни степени на качество.

При покритията не залепващи са само изцяло тефлоновите, няма нито един друг материал, който да позволява да се готви без мазнина и да не залепва. Керамични, стоманено-тефлонови, неръждавейка, чугун, титан и т.н. всичко изисква мазнина, и залепва повече или по-малко. Горе долу в зависимост със степента на залепване се движи и живота на даденото покритие, затова тефлона издържа най-малко и е невъзможно да го запазите здрав за неограничено време, неизбежно е да се развали но може да повлияете на скоростта на развалянето му. Може преди първото готвене да го развалите още но може и да го запазите за 800 готвения.

# 737
  • София
Търся поне малко незалепване и липса на вредности. Аз ползвам мазнина, но да кажем ми е удобно като готвя ориз да не залепне веднага ако не го бъркам постоянно (както се случва в стоманените), просто някаква незалепваща там функция да има Simple Smile

Ще разгледам и какво предлагат еталона.

Може да сменям 1 по 1 всяка година.

# 738
A какво ще кажете за тефлоновите на Тефал х2, х6 титаниево или тефлоново покритие и PFOA free  обозначено на опаковката?

# 739
  • София
A какво ще кажете за тефлоновите на Тефал х2, х6 титаниево или тефлоново покритие и PFOA free  обозначено на опаковката?

PFOA free вече на всички опаковки го пише, тези съединения така или иначе са почти забранени в ЕС. Тефал са си лидер в този вид съдове, а и цените им са доста прилични. Бих предпочела тях пред споменатата по-горе марка.

# 740
Тавите на Хром Силистра са много дебели и според мен бавно и трудно се готви в тях. Аз лично мисля да махна моите.
Аз ползвам кръгли тави и имам правоъгълни тави на Хром и да ви кажа не съм забелязала да се готви по-бавно, нито пържоли, нито мусака, нито картофи, напротив - даже са много подходящи.
Имам една тава тънка от Кауфланд купувана, в която не готвя - не ми харесва и ястията ми миришат на тенекия, ползвам я като помощна.
 Имам също един съд също с трислойно  дъно - тава гювеч с капак, от Аргос, този също е много подходящ за печене на меса и всякакви гювечи. Единственото което не правя в тави на Хром, са кексове, питки, козунаци и блатове за торта защото не ми харесва как се изпичат отдолу, за това ползвам от старите Бг алуминиеви тавички.

# 741
Търся тави на Хром Силистра в сайта на Практикер, но ми излизат само китайски на Брио.
Понеже бяхте споменали, че ги има там.
Аз ли нещо не се справям🤔

# 742
Моите са купувани преди доста време от Метро. 
Тънки тави никога не съм ползвала и не мога да направя разлика, но да готвя примерно пълнени чушки почти 2 ч ми.се струва много. Мислех, че е от фурната и евентуално слабо долно нагряване, но пък печивата в нея си станаха отлично. Всеки може би сам трябва да усети коя посуда му е удобна. 

# 743
Леми, търсих, но и аз не ги намирам на сайта. Тези, които гледах, бяха в Практикер Дружба.

# 744
На Хром Силистра съм купувала от техния сайт, поръчката не се прави по стандартния начин, бях има звъняла и поръчала.

# 745
  • Deutschland/HE
И  аз така съм поръчвала от Хром Силистра, много бързо ми изпратиха тавата по куриер.

# 746
  • София
Някой ползва ли уок тигана на Хром Силистра или препоръка , но в границите около 100лв

# 747
Някой ползва ли уок тигана на Хром Силистра или препоръка , но в границите около 100лв

На открит огън ли готвиш?

# 748
  • София /Абсурдистан
https://www.emag.bg/brands/brand/khrom-silistra
Продават ги и тук.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт