Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 730
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
След като видно не се справя с работата, защо просто не напусне?

Здравей,

редактирах мненията си, защото получих информацията, отново благодаря на колежката за което

Не искам да рискувам, защото не съм сигурен колко мога да казвам, но има фактори които са довели до това несправяне

# 196
Просто трудно се доказва несправяне.
Именно. Вече говоря по принцип, човекът явно не иска да се коментира по неговия случай повече.
Ако правя кошници, нормата е сто кошници на месец. Всички правят по сто, аз също, и в един момент започна да правя по двайсет вместо сто. Това са доказуеми факти.

# 197
  • София
Аз бих поразровила какви са причините за този спад. Едното може да е чисто несправяне с новия софтуеър, но то може да е породено от неадекватно обучение. Непрекъснатите забележки водят до стрес, а той до още повече грешки.
Дано се споразумеят и момчето има време да се успокои и намери нова работа.

# 198
С най добро чувство към вас, да изразя и аз мнение.
Със сигурност има фактори, които са причина за вашето несправяне. Всеки човек който не се справя, има съответните причини стоящи зад това.
Въпросът обаче е могат ло тези фактори да бъдат преодолени? Ако да, в какъв срок? Все пак и фирмата не е благотворително дружество и няма безкрайно дълго да търпи толкова по малко на брой отработени задачи в сравнение с другите служители.
Ако не бъркам; бяхте казали че малко по малко от 1/3 правите, нормално е работодателя ви да има проблем с това.
Ако вие сте на негово място и плащате по да кажем 1000 лв заплата на всички, как бихте се чувствали един от работниците ви да върши работа за 300 лв- малко по малко от една трета, както вие казахте че толкова от таргета постигате?
В никакъв случай не приемайте мнението ми като нападка, пак казвам сигурно си имате съответните доста валидни за вас причини за несправяне. Но и работодателите не са благотворителни дружества и ако има някакъв нормален толеранс от тяхна страна, той все пак в един  момент се изчерпва. Има фирми в които макс месец два търпят и айде чао, намират си начин да освободят работника.
Не разбрах вие от колко време не се справяте, но ако са няколко месеца, е доста логично че са предприели някакви стъпки.

quote author=VyichoOtAliEkspres link=topic=1732307.msg49202801#msg49202801 date=1737696606]
След като видно не се справя с работата, защо просто не напусне?

Здравей,

редактирах мненията си, защото получих информацията, отново благодаря на колежката за което

Не искам да рискувам, защото не съм сигурен колко мога да казвам, но има фактори които са довели до това несправяне
[/quote]

# 199
Има ли смисъл от стажове и взимат ли се в предвид при кандидатстване за работа или са нещо като с курсовете?

# 200
  • Сф
Ако изборът е стажант или човек с работен опит, ще вземат този с опита. Но, разбира се, че има смисъл от стажовете. Нали от някъде трябва да започнеш? Освен това не рядко, при добро представяне, те наемат на постоянен.

# 201
Има ли смисъл от стажове и взимат ли се в предвид при кандидатстване за работа или са нещо като с курсовете?
Зависи къде е бил стажа. Стаж в НАСА има много смисъл и тежест. Стаж като асистент на леля в зарзаватчийницата няма смисъл.

# 202
Ами това, което виждам аз са предимно банки, има и фирми известни и не чак толкова, позиции за връзки с клиенти, реклами, логистика. Със сигурност знаеш. Не разбирам точно какво имаш предвид под "асистенти на леля в зарзаватчийницата", за да знам къде да не обръщам внимание. Допускам какво искаш да "кажеш", но аз съм човек със скромен опит и небогата автобиография и не всичко ми е ясно. Уважавам мненията ти, помагал си преди за някои казуси.

# 203
Има предвид, че стаж при работодател с по-добра репутация, който селектира кандидат-стажантите, има по-голяма тежест от този в компания, в която те вземат на стаж стига да намериш офиса ѝ.

Положението с курсовете е много подобно, ако ще ги използваш повече като предимство при подбора, а не толкова като източник на знания.

# 204
Стажът в банка за мен е напълно безсмислен, по-добре да отидеш да работиш на постоянен договор, повече ще научиш, а и така или иначе ще те вземат.

За мен стажът си струва ако говорим за някакви мноооого влиятелни фирми и институции. В другото все ще те вземат.

# 205
  • София
Зависи, да ви кажа. Аз съм правила стаж и в малка семейна фирмичка, където ми показаха доста неща, макар и неособено интересни за мен. Правила съм и в една от най- големите институции, която раздава палачинките, и на никого освен на шефа и младото момиче, което беше постъпило току- що с амбиции, не му се занимаваше с мен.

# 206
Зависи от компанията. На предишното ми работно място стажантите ги пращаха да редят архива.  Работех в застрахователна компания, а това е бизнес, в който има много ноу-хау. На този фон, престоят там си беше чиста загуба за стажантите.

Но това беше отдавна. На сегашната ми работа имаме стажанти, те вършат реална работа и трупат знания и опит.

Преценете какъв опит ще Ви е ценен, проучете къде се предлагат релеавнтни стажове, проучете компаниите и отсейте. Оттам насетне на самото интервю ще добиете по-добра представа дали Ви устройват.

# 207
Трябва добре да отсеете компаниите, които предлагат стаж. Може и да има изключения, но при ЕТ Пенчо Петров може би биха търсили стажант за черната работа - нареждане на архив и други досадни задължения, които никой не иска да върши. И за това ще получите и малко пари.
В нашата фирма има стажанти. Дават им реална работа и наистина трупат опит. Ако са се справили добре, могат да останат на постоянен трудов договор. Имало е стажанти, които сега са мениджъри. Заложете на големи и международни компании. Банките аз бих ги пропуснала, освен ако не искам твърдо да се развивам в тази сфера.

# 208
Допълвам, че компанията, в която работих и стажантите редяха архива, беше голяма американска компания, чийто бранд в САЩ е в топ 5 по разпознаваемост.

Мисълта ми е, че няма гаранция какво ще Ви дадат да правите, така че питайте за естеството на стажа и предвидените задължения.

# 209
От стаж до стаж има километри разлика. Има стажове, където стажантите подреждат и ксерокопират, има и стажове, където минават интензивно обучение и тестване, че и има плащат петцифрени суми на месец. В долари или паунди, защото става дума за чужбина. И после им предлагат работа.

Общи условия

Активация на акаунт