Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 576
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не, пишеш "Не съм наясно защо е това предупреждение, върша си работата съвестно и уплътнявам времето си с работата и разучаване на новите платформи, с които работим".

Кой член гледаш за несправяне с работата - ако е 328-ми, той лежи на 326ти anyways.

# 181
С предишната платформа имаш ли си проблеми? Казваш, че успяваш да обработиш едва 1/3 от таргета - това вероятно наистина е доста малко. Имаш ли желание да подобриш този резултат? Какво те разсейва? Има ли желание някой да ти обясни по-добре функционалности на новата платформа, филтри и т.н.

# 182
,,,,

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 06:41 от VyichoOtAliEkspres

# 183
Със съгласие на служител могат ли да се надвишава законовият оувъртайм от 150 (или бяха 300) часа?

# 184
В проценти май беше, до 50% а не в часове за овъртайма. То по принцип не че не може, но на ИТ не им харесва много-много Grinning И могат и да издадат препоръка да не се прави така, до санкции не познавам някой стигнал но те и все не допускат да отчитат над 50%.

# 185
150 часа на година. 300 могат да са само ако са разписани в колективен трудоов договор.

Не мисля, че има такава опция за съгласие от служителя. Не би и трябвало.

# 186
  • София
Не го знаех това, хаха. Имаше година, в която съм имала 150 сто процента.

Относно предупреждения и подобни - нищо не признаваш, не коментираш и си разписваш всеки опит за научаване, обучения, опити да се подобриш, ако действително има такива.

Несправянето не е дисциплинарна процедура, а е невиновно освобождаване на база на същия член, по който се освобождават служители при закриване на щата, предприятието, намаляване обема на работа и т.н. Така че не знам какво е това първо предупреждение, но не е част от процедура, а по- скоро сплашване според мен.

# 187
Платиха ли ти ги?

Не го знаех това, хаха. Имаше година, в която съм имала 150 сто процента.

Относно предупреждения и подобни - нищо не признаваш, не коментираш и си разписваш всеки опит за научаване, обучения, опити да се подобриш, ако действително има такива.

Несправянето не е дисциплинарна процедура, а е невиновно освобождаване на база на същия член, по който се освобождават служители при закриване на щата, предприятието, намаляване обема на работа и т.н. Така че не знам какво е това първо предупреждение, но не е част от процедура, а по- скоро сплашване според мен.

# 188
  • София
Не. Ползвах този факт, когато имаха нужда и ми дадоха друго. Самите часове не бяха отчетени.

# 189
,,,,

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 06:41 от VyichoOtAliEkspres

# 190
Какво има да признава и непризнава човека? Таргет 100%, тoй изпълнява да кажем 50%. Черно на бяло.
Дисциплинарно е, защото преди се е справял с таргета, вече не. Новият софтуер не е обяснение. Той е един и същ за всички, вероятно останалите колеги вече са го усвоили и пак си постигат таргета.

# 191
  • София
Не е дисциплинарно категорично.
Закъснения, самоотлъчка, разпространяване на конфиденциална информация и др. тежки нарушения на трудовата дисциплина.

# 192
Не съм много наясно с трудовото право, признавам. Доказано несправяне с работата от самото начало ми е ясно какво е, но ако човекът в началото се е справял и после рязко се влоши? Какво е това от правна гледна точка?

# 193
  • Melmak
Просто трудно се доказва несправяне.

# 194
След като видно не се справя с работата, защо просто не напусне?

Общи условия

Активация на акаунт