Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 435
  • 771
  •   1
Отговори
# 765

Не ме разбрахте, не питам за себе си, нямам личен проблем, питам по принцип.
Ако стойностите и на приходите и на разходите на една фирма се увеличават с по 30%, то и разликата им се увеличава с 30%. Така ли е? Значи и делът за РЗ от тази разлика би трябвало да се увеличи с нещо подобно. Колкото "по-подобно" толкова по-добре Grinning

Ако не само приходите, а и разходите се увеличават с 30%, то как и разликата ще се увеличава?

Иначе в този дух на закачката тъкмо онзи ден гледам, че банковата сметка на фирмата е доста набъбнала. Та си виках що не даде малко насам, макар да е без заслуги хахах... Добре, че аз се занимавам с финансовите анализи, та знам как стоят нещата.

# 766
  • София
Инфлацията не е по заслуги.

П.П. Не знам защо всички държите да се изтъкнете, че сте се докосвали до финанси като защита на думите си. Постройте си тезата, преведена на разбираем за всякакви професии език и дайте да обсъдим всички. Ако почнем да си ги мерим, хич не е продуктивно.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 20:23 от The Catcher in the Rye

# 767
  • Melmak
Ако приходите на фирмата се увеличават, не означава, че и разходите не се увеличават. Също така при по-висока печалба фирмата може да реши да инвестира част от нея в нови производствени мощности, иновации, придобиване на други компании и подобни. Не е казано, че трябва да вдигне заплатите с толкова. Все пак фирмата е дружество, създадено, за да печели, не е благотворително такова.
Част от неразпределената печалба на фирмата може да бъде дадена като бонус на служителите.

# 768
Никаква теория няма тук, а само несбъднати желания. Такава бакалска сметка би имала смисъл само ако става въпрос за работа на комисионна, както са разни дистрибутори и брокери.
Който иска може да се ориентира към такава позиция, но пък тогава ще е изложен на риска продажбите да спаднат и да остане без доходи. Точно по време на рецесия тези позиции не са изгодни.
Иначе няма как да имаш само печалба без риск. В никоя теория го няма това.

# 769
Никаква теория няма тук, а само несбъднати желания. Такава бакалска сметка би имала смисъл само ако става въпрос за работа на комисионна, както са разни дистрибутори и брокери.
Който иска може да се ориентира към такава позиция, но пък тогава ще е изложен на риска продажбите да спаднат и да остане без доходи. Точно по време на рецесия тези позиции не са изгодни.
Иначе няма как да имаш само печалба без риск. В никоя теория го няма това.

Съгласна съм. Преди много години работих на процент от печалбата.
В момента, който оборота падна изхвърчахме всички.
Гледала съм го тоя филм - хич не ми хареса.
Предпочитам си твърдата заплата и ежегодното увеличение на заплатите.

# 770
Моля някой да пусне нова тема.

# 771

Общи условия

Активация на акаунт