Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 713
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
Точно. Върви, нищо не губиш, освен малко време. После ще го мислиш, ако ти предложат нещо....

# 226
Да. Много ги мислиш нещата без да имаш малко повече информация. Щом търговския представител е един и търговията е специфична, може и да не е толкова лесно, колкото са си мислили другите. Знам ли? Но това колко време търсят човек може да се приравни и на ти колко време си без работа. Причините може да са много. И за двете страни. Не винаги работодателя е лош. Не винаги работника е некадърен.

# 227
Бихте ли се явили на интервю за позиция при работодател, при който очевидно има текучество?

Прави ми впечатление, че на 5-6 месеца търсят човек за позицията.

Преди два дена бях в Бюрото по труда и се оплаках от ужасното отношение на работодател Х по време на интервюто ми с него.
Отговорничката ми прихна в смях: "-Вие сериозно ли там сте кандидатствала?! Последно имах клиенти с Бърн аут от тази фирма. За това са се държали така. Пържене и прегаряне на хората. Наемане за по няколко месеца и чакане на нови наивници."
Падна ми ченето - говорихме за реномирана фирма. Ако финансово не можеш.да си го позволиш поработи няколко месеца, ако ли не. Търси.

П.С. От въпросната фирма ми отказаха.

# 228
Да, разбира се, гроздето е кисело.

# 229
Да, разбира се, гроздето е кисело.

Е, айде не с лошо, де. Нали сме тук да се подкрепяме.

Ариел, явно не е било твоето място. Само едно ти се чудя, защо дори обмисляше да почнеш там, ако ти предложат?

ПС: Всъщност човек не винаги има избор и възможност за чакане на подходящата работа, така че донякъде разбирам.....

# 230
Няма лошо, ни най-малко. Само дето нейните теми за кофти работодатели и кофти колеги са легендарни. Как беше - на крива ракета Космосът ѝ е крив...

# 231
Не се сещам за драмите, ама тук обикновено това споделяме. Всички имаме някакви драми, които споделяме, независимо дали си стоим на работните места или търсим нещо ново. Когато нещата вървят, не ги пишем.

# 232
  • София
Бихте ли се явили на интервю за позиция при работодател, при който очевидно има текучество?

Прави ми впечатление, че на 5-6 месеца търсят човек за позицията.

Да, бих. Особено ако нямам работа и съм притеснена.
А дали има текучество или преструктурирания и растеж - няма как да го знаеш по една обява.
Имала съм обява за 40 позиции. Едни и същи изисквания. Няма да пусна 40 обяви, но пък 40 човека няма как да назнача за месец. Съответно обявата стои отворена близо 1 година.

Скриване и появяване на обява - може да е искане от компанията майка извън България, може да е отрязан бюджет за позиция, после да е извоюван от мениджмънта наново, много може.

Личен опит: в компания, с неособено добро име на пазара изкарах много години, близо 10. В нета я хейтеха, на мен ми беше ОК - и като възможности за развитие и като заплащане. Та защо ти пиша това - защото хората имат различни очаквания и различни нужди. Аз бях оценена в кофти компанията и се чувствах чудесно. Имаше хора, които има друга визия за собственото си развитие и не бяха доволни.

Аз мисля, че трябва да опиташ. Най-много да загубиш 2 часа от живота си, но всъщност те няма да са загубени, а ще са ти дали информация и урок. Имай предвид и това, че хубавите работни места са много по-малко от желаещите да ги получат и ако на хоризонта няма от тях, трябва все пак да се работи някъде и да се продължава с опитите. Няма опит, който в някаква степен да не е полезен и човек да не може да извлече ползи.

Желая успех!

# 233
По същия начин съм и аз. Изкарах 16 години в компания, за която има много и пребладаващо негативни мнения в социалните мрежи. И сега не бих напуснала, ако не се налагаше. Не съм единствената, която е доволна, има и колеги с по над 20 години стаж тук или горе-долу, колкото моя и също ще си тръгнат с голямо нежелание.

# 234
Преди малко ми се обадиха за интервю от съседният голям град.
По телефона веднага казах, че съм без шофьорска книжка да си знаят от сега, че съм зависима от обществения транспорт. Казаха, че не е никакъв проблем за тях.
Да видим какво ще стане в понеделник. Дано този път ми е на късмет.

# 235
  • София
Няма лошо, ни най-малко. Само дето нейните теми за кофти работодатели и кофти колеги са легендарни. Как беше - на крива ракета Космосът ѝ е крив...
В съседната тема обясняваше, че ние сме киселячки и бачкаме, а тя е гледана жена и няма  нужда да работи. Пък обикаля по интервюта като изоглавена.
И ще четем дневниче всеки ден. Няма лошо.

# 236
В съседната тема обясняваше, че ние сме киселячки и бачкаме, а тя е гледана жена и няма  нужда да работи. Пък обикаля по интервюта като изоглавена.

Ами така е. Нямам нужда да работя.Grin
Ама може би има други причини за това да искам да работя освен парите - социални контакти, по-добри осигуровки, майчинство.
Айде стига с тая злоба - днес ще готвя свинско със зеле. Да е доволен мъжа като се прибере. Пък ти на твоя му кажи как няма да готвиш и да чистиш понеже си войнствена феминистка, която отказва да бъде "гледана".

# 237
  • София

Ами така е. Нямам нужда да работя.Grin
Ама може би има други причини за това да искам да работя освен парите - социални контакти, по-добри осигуровки, майчинство.
Айде стига с тая злоба - днес ще готвя свинско със зеле. Да е доволен мъжа като се прибере. Пък ти на твоя му кажи как няма да готвиш и да чистиш понеже си войнствена феминистка, която отказва да бъде "гледана".
По-добре се концентрирай над интервюто зажработата от която нямаш нужда, че ако я вземеш, и успееш да задържиш над 5 месеца, току виж успееш да си позволиш 4000 евро за книжка. Не, че имаш нужда от пари де 🤣.

# 238
По същия начин съм и аз. Изкарах 16 години в компания, за която има много и пребладаващо негативни мнения ...
И аз така.
След диагнозата реших да си взема няколко месеца сабатикъл. Жената която назначиха да ме замества изкара само три месеца с голям зор хах. Думите ѝ бяха " с лайн#$но въже да ме вържат тук ще го прегриза и ще избягам".

Ариел, не ние сме злобните.
Ако постоянно се провалям в кариерата, може би проблемът е в мен, а не във всички работодатели и колеги.

# 239
"Engineering graduates don’t have to be good students to find a great job.
Graduates with connections don’t have to be good students to find a great job.
Other graduates don’t have this luxury.
Some will be great students. Some will have connections. Few will find great jobs."

Общи условия

Активация на акаунт