Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 312
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
mi6lenceto88 аз също имам и ми изписаха ректални глобули- ButiRect, които ми помогнаха още с първото поставяне. Има и мехлем Хемопро, на основата на прополис.

stonefaced 180 дни болничен са от ЛКК чрез АГ. След това, АГ дава 45 дни болничен до раждане. После от болницата дават 10 дни за възстановяване и още 14 дни от ЛЛ, след което се преминава в отпуск по майчинство.
Ако не си се записала още на ЖК, където ти изчисляват болничните и започват да ти ги дават чрез ЛКК, можеш да ползваш от Личен лекар или някой специалист+ отпуск.

Здравейте! В болничен съм от 5 седмица и не искам да се връщам на работа до раждането по ред причини. Знам, че имам право на 180 дни болничен. След това с ТЕЛК ли се удължава?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:51 от B_vas

# 376
Момичета, някъде 13г.с. ми се появи бяло течение, дали е нормално? Няма обезпокояващ мирис нито сърбеж, но е малко по-силно от колкото около овулация примерно.

# 377
Момичета, някъде 13г.с. ми се появи бяло течение, дали е нормално? Няма обезпокояващ мирис нито сърбеж, но е малко по-силно от колкото около овулация примерно.

Нормално е,но се посъветвайте с АГ-то ви.

# 378
  • София
Хубаво е да ти пуснат микробиология. Може и да е нищо, но се застраховай.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 21:54 от NadezhdaML

# 379
  • София
mi6lenceto88, на ММ му помогна Проктис-М. Аз също го използвах.
Цитат
При бременни жени и кърмачки – моля, консултирайте се с Вашия лекар преди започване на терапията.
Аз съм пила Хемороидин на д-р Тошков. Не намирам информация обаче за прием по време на бременност.

# 380
Здравейте, бременна съм в 4ти месец, като всичко на последния преглед на 04.02 си беше наред, само ми казаха, че плацентата е ниско. От три дни усещам почти постоянно придърпване, боцкане, изобщо дискомфорт ниско долу към слабините отляво. Лекарката на прегледа ми каза, че такива усещания са нормални понякога, и няма ли кървене- нищо не е тревожно. Да, обаче от 3 дни са почти постоянни тези усещания. Към 10.03 трябва да ми е следващият преглед, мислите ли, че има нещо, за което да се тревожа и трябва да отидем по- рано?

П.п.: това ми е първа бременност и макар и да съм настроена, че ще има какви ли не промени,  такива неща ме стряскат и проблема не е в дискомфорта, който усещам, а че не знам дали всичко е наред...

# 381
Добро утро, момичета цяла нощ съм с кашлица, може ли съвети с какво я борите сега докато сте бременна.

# 382
Добро утро, момичета цяла нощ съм с кашлица, може ли съвети с какво я борите сега докато сте бременна.

Ако е още в началото, би трябвало сироп Стодал за простуда и кашлица да ти помогне. Той е напълно безвреден, но все пак ако имаш съмнения,  че няма да мине просто така, попитай следящия те лекар какво да вземеш. Успех🤍🍀

# 383
  • Благоевград
Според мен отиди да ти чуят гърдите и да се вземат мерки веднага. Кашлицата води до напъване и не е добре да я има.

# 384
Нормално ли е сърцебиенето в 11 г.с.?
Приемам Еутирокс 25мкг*1 и витамини.

# 385
Може да е от ниско кръвно или от щитовидната жлеза. При мен хормона се беше качил доста и постепенно ми вдигаха мг. Казаха, че ако мг ми идват в повече да намаля, и е възможно да има сърцебиене.

# 386
Здравейте! 22 седмица съм бременна и от два дена не се чувствам много добре, отпаднало ми е, запушен нос, болки като преглъщам и леко парене на очите. Мъжът ми и детето ми тъкмо оздравяха, вчера последно си пиха антибиотика, мъжът ми беше с вирусна пневмония, детето(1.9) с положителен грип Б, който се влошаваше. Вчера оставих малкия на майка ми, за да су почина и сякаш ми свежна, но сега въобще не се чувствам добре, звънях на гинеколога ми да го питам какво да пия, но не ми вдигна, ще чакам да ми върне обаждане. Засега само лукчета и инфлуцид си взимам, нооо… малко не е страх да не се влоша като тях… та разбира се, че ще се допитам и до лекарят ми, но докато се свържа с него- вие при настинка/грип какво пиете, какво са ви казвали, че е безопасно?

# 387
Съвсеем в началото, т.е. като разбрах, че съм бременна, бях почнала да се разболявам и ми изписаха Авирон Рапид, та мисля, че е безопасен при бременност, иначе и Биозин Мама ми писаха при симптоматика на настинка.

# 388
И аз пия авирон рапид и биозин мама,  но на биозин така и не разбрах какво му е действието.

# 389
И аз пия авирон рапид и биозин мама,  но на биозин така и не разбрах какво му е действието.

Биозин е имуностимулатор. Моята лекарка ми го изписа по едно на ден, а ако има болни покрай мен или усетя, че се разболявам, каза че няма проблем да пия по 2.

Общи условия

Активация на акаунт