Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 583
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • България
В Марковс на нашите фетални морфологии пускаха и нашия татко. Бяхме при д-р Павлова, която забелязва доста неща и може да ви насочи към друг специалист, ако той или тя може да ви помогне по-добре.

Ние правихме и генетичния тест там, като пак му позволиха да присъства.

# 16
Аз избрах да не съхранявам стволови клетки. Ползите са за много редки заболявания. Най-много доказателства има за детска левкемия на братче/сестриче и дори тогава вероятността да са съвместими е 25%. По-добре да се държи пъпната връв малко повече да получи бебенцето повечко кръв

# 17
В Марковс на нашите фетални морфологии пускаха и нашия татко. Бяхме при д-р Павлова, която забелязва доста неща и може да ви насочи към друг специалист, ако той или тя може да ви помогне по-добре.

При нея записах, да. Благодаря!

# 18
  • България

При нея записах, да. Благодаря!

Моля, може да бъде остра на моменти, но дава много полезна информация. Ако отидете и с въпроси, ще се изкефи много. Обича да я питат допълнителни неща.

# 19
Момичета, на коя Г.С. си взехте възглавница за бременни и до коя г.с. не е опасно ако случайно се завъртиш по корем в съня си? За щастие по гръб никога не съм спяла, но на хълбок и леко завъртяно към корем ми е любимо..

# 20
Здравейте,  тъй като аз съм с очила не виждам без тях, предполагам по време на операцията ми ги взимат. След това дали ще ми ги дадът в реанимация или чак в стаята на следващия ден. Също така и телефона, в реанимация ще ми го дадът ли?

# 21
  • София/Севлиево
Телефонът бе неотлъчно до мен,даже в операционната,за да снимат малкия и да пратят снимка на ММ.И при нормалното ми раждане имах телефон(даже тогава два).Предполагам че ще ти дадат очилата.

# 22
  • София
Момичета, на коя Г.С. си взехте възглавница за бременни и до коя г.с. не е опасно ако случайно се завъртиш по корем в съня си? За щастие по гръб никога не съм спяла, но на хълбок и леко завъртяно към корем ми е любимо..
Няма да ви е удобно да спите по корем, че да заемете чак опасна позиция. Накрая започва във всякаква поза да ви е неудобно, възглавницата е главно с тази цел. Но са много смотани, на мен ми беше по-удобно да си мушна обикновена възглавница между краката. Имах и възглавница за кърмене подкова, но шита от мой близък и много добре напълнена, стоеше твърда и обемна.

# 23
  • Пловдив
Ох, и аз така спя, на лявата страна и леко като по корем.Все разчитам, че бебето "ще се обади" ако не му е добре.Като легна на дясната и започва да тропа 🤭 чак в хълбока го усещам.Възглавница за бременни нямам, чат пат слагам една декоративна между коленете и горе долу става работата.Завъртането ми е проблем вече, и ставането..

# 24
Значи тези възглавници са основно за опора между коленете🤍 мислех че пазят да не се обърнеш по гръб или да подпират коремчето, тогава и обикновена възглавница ще ми свърши работа и няма да заема половината легло🙈

# 25
Няма от какво да пазят. Първо спането по гръб не е толкова опасно, и второ и по-важно - супер неудобно е. Та дори да ти се иска да спиш по гръб, след макс 10 мин ще се завъртиш настрани, защото те боли кръстът.
Аз лично пробвах и с въглавница за кърмене, и с дълга възглавница за бременни, и с малка декоративна между коленете, и с нормална да си подпирам корема на нея ... всякак ми е неудобно Grinning Най-добра работа ми върши навита на руло олекотена завивка. Не си давайте парите за тези възглавници.

# 26
потвърждавам че възглавницата за бременни при мен се оказа безполезна покупка, чак ме е яд че дадох 60 лв. Не ми е удобна, обикновена възглавница между краката ми е в пъти по добре.

# 27
И аз си купих възглавница за бременни, досега я използвах само един ден, удобна е за самото тяло, най-вече за гърба. На мен лично ми беше супер висока за главата и за това се отказах да я използвам. Другото неудобство, което срещнах е ставането през нощта, налагаше се да я прескачам, за да стана, което ме разсънваше, но с това щях да свикна. Ако спите с висока възглавница по принцип, си заслужава да се вземе.

# 28
На мен ми дадоха три различни възглавници за бременни, от тези големите. Нито една не ми беше удобна и ги раздадох. Обаче си взех една мъничка само около кръста, която се слага - става и за спане, и за седене - тя ми беше супер. Даже още я ползвам на стола за кърмене

# 29
  • София/Севлиево
ММ ми купи от Амазон възглавница за бременни-една много голяма в U-образна форма.Беше ми много удобна,после я ползвах като гнездо за малкия ,а накрая я подарих.

Общи условия

Активация на акаунт