Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 562
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Да, стана ми интересно и на мен какво те спират да правиш?

# 46
Вчера писах, казаха ми да не кръстосвам ръце, сега чета и за крака. Не трябва да се подстригваш, трабва да си миеш косата рядко, че отмиваш късмета на бебето. Да ядеш всичко дето видиш,  че иначе пак лошо. Да не се навеждаш, да не ходиш по стълби, да не се возиш по пътищата дето друса.  И още много такива за мен небивалици, но като ти ги повторят няколко пъти и ти се панираш.

# 47
За мен всякакви суеверия за късмет и тн са пълни глупости. Който иска, да им вярва.

За навеждането - не че не трябва, просто по някое време става почти невъзможно. Аз в последните месеци от бременността просто се отказах от това да нося чорапи, беше прекалено сложно. Голяма мъка беше и да си режа ноктите на краката. Вкъщи имаме стълби и тях намразих накрая, както и след секциото. Не че има нещо лошо в стълбите, просто взе да ми тежи.

# 48
Bibi85,за един болничен не вярвам да ви върнат.

N191,откакто сте бременна се фиксирате върху всичко негативно,карайте го chill.
Всичко негативно се отразява на плода.

# 49
Bibi85,за един болничен не вярвам да ви върнат.
Благодаря, пуснаха ми болничния. Въпреки, че доста се чудеха, защото винаги ме карат да се регистрирам на касата преди преглед/ консултация и ще излезе в системата, а консултациите за бременни са забранени.

# 50
Вчера писах, казаха ми да не кръстосвам ръце, сега чета и за крака. Не трябва да се подстригваш, трабва да си миеш косата рядко, че отмиваш късмета на бебето. Да ядеш всичко дето видиш,  че иначе пак лошо. Да не се навеждаш, да не ходиш по стълби, да не се возиш по пътищата дето друса.  И още много такива за мен небивалици, но като ти ги повторят няколко пъти и ти се панираш.

Всеки сам решава кое е добре и кое не за него и бебето. Надявам се това да не са хора от близкото ви обкръжение, като родители или роднини. Аз препоръчвам, ако може по-малко срещи с тези хора, които непрекъснато разстройват съзнанието ти. Защото да си го кажем честно, бременната жена е под постоянен стрес, всеки ден е предизвикателство и същевременно вълшебно време, в което в теб расте живот. Започваш да мислиш за още един живот. Нямаш нужда от допълнителни негативни мисли и страхове. Хората не осъзнават каква вреда нанасят, с постоянните си предупреждения с уж добрите си намерения. Ти си тази, която да каже: Не, днес съм заета. Днес ще правя нещо друго, няма да мога да се видя с теб. Няма значение какво ще правиш, ако ще да е само лежане.
И ако нямаш възможност да ограничиш контакта с тези хора, можеш да кажеш: Може ли да сменим темата! Не ми е интересна. Или просто сменяш темата.

Много хора знаят, че съм бременна. Но умишлено не говоря с тях за това. Само питат как съм: Казвам добре! И веднага започвам друга тема. Няма значение, че не съм добре или имам дискомфорт. Те не посмяват да се върнат на тази тема. Е, от време на време се пробват с : Доволна ли си от лекаря, кой ти е лекаря, какво правиш, работиш ли, момче или момиче е, избрахте ли име и такива любопитни въпроси. Отговорям с една дума. Да, не. Името на лекаря и толкова.

# 51
Сега осъзнавам, че докато знаем само аз и мъжа ми, живея в голяяяямо спокойствие 😍

# 52
  • София
Аз веднъж й се накарах на майка ми, че се опита да ме занимава с някакво глупаво суеверие. Иначе съм спазвала да не ям рискови за плода откъм бактерии храни, никакъв алкохол (не че много пия), далеч от цигари (аз не пуша), и без противопоказни занимания като сауна, например. Мой избор беше да не се боядисвам, въпреки че уж няма проблем. Общо взето май това беше. По гръб си спах, не съм имала проблеми с вена кава, то човек ще разбере по един или друг начин, ако има.

# 53
Сега осъзнавам, че докато знаем само аз и мъжа ми, живея в голяяяямо спокойствие 😍

Точно така, това са хората, които трябва да се грижат за този нов живот. Мен дори, като ме питаха имаш ли нещо да се хвалиш. Казвах, все още не. Не обичам да се хваля, защото после става точно обратното. Но пак казвам, то си е до вътрешно усещане.
В началото знаеше само майка ми и после сестра ми. Нямаше как и малко по-късно, разбраха и колегите, защото излязох в болничен. Бях помолила администрацията да не казват защо ме няма. Но уви, веднага се разчу. Клюките вървят с пълна сила.
Аз даже исках да скрия всичко до деня на раждането, но с нарасналия корем няма как 🤣.

# 54
miki8713 много хубаво правиш. С първите две бременности бях доста по-млада и даже си се хвалех на познати, че съм бременна, давах им обяснения Grinning Сега не е така, вече съм в 8-ми месец, личи ми, но изобщо не отварям темата, някои не смеят да попитат, други питат и аз отговарям, като теб кратко. Дори имам "приятелка", която е все заета, а аз работя още, звъни ми само за рожденни дни и даже не знае, че съм бременна. Този път реших да не осведомявам всички, който ме е видял е разбрал.
Роднините не ми се месят, защото децата си ги гледам сами с баща им без помощ от баби. Вече , като пораснаха малко съм ги оставяла за кратко.
За хваленето и аз не обичам. От доста години строим къща, защото имахме проблеми с документацията, проекти. На финалната права сме и нямаме търпение да се изместим и да живеем там с трите деца. Никога не говоря за къщата, но то се разчува. И като ме видят не питат как съм, а докъде сме стигнали с къщата, колко пари излязла, с кредит ли е, преместихте ли се. Казвам не, много има още Grinning Доста време ми трябваше да осъзная, че наистина щастието обича тишината.
И успях да опазя, че съм бременна, само най-добрата ми приятелка знае и семействата ни. Другите уж приятели с които се виждаме 1-2 пъти годишно не знаят и ще са сърдити сигурно. Но аз си имам и притеснения, лека ми е бременността, но съм на 39 г. , искам да родя и тогава ще разберат.

# 55
Сега зимата е по-лесно да се запази съкровеното за нас си  - обемни якета, обемни суичъри и по малко събирания заради вирусите😁❤️ и после ще са останали само 3 месеца

# 56
Аз преди се чудех на "известните" защо и как крият 9 месеца бременността си, но имало нещо хубаво в това. Да не отговаряш на тъпи въпроси. Нашите първи деца са на почти 11 и 13 години и естествено най-тъпият въпрос, който ми изстрелват е: "Ама планувано ли беше?" или "Ама как сте се решили на трето?".

# 57
Аз преди се чудех на "известните" защо и как крият 9 месеца бременността си, но имало нещо хубаво в това. Да не отговаряш на тъпи въпроси. Нашите първи деца са на почти 11 и 13 години и естествено най-тъпият въпрос, който ми изстрелват е: "Ама планувано ли беше?" или "Ама как сте се решили на трето?".

Точно, заради такива тъпи въпроси, които ме напрягат доста и ме карат да се питам, имам ли нужда да общувам с този човек, исках да скрия всичко. Преди и аз постоянно говорех, всичко си разказвах, после малко по малко почнах да получавам удари, с информация, която аз съм разкрила за себе си. И аз достигнах до твоето прозрение, че щастието обича тишината. И, че не е нужно, хората да ме разбират, да разбират мотивите ми.
Желая ви, по-скоро да се преместите. А хората, дето правят сметки на личните ми финанси, директно си правя извод, че просто завиждат. Изключвам хората, които са в подобна ситуация и искат да направят сравнение за майстори, цена на материали и др.

# 58
  • София
Аз съм говорила винаги с удоволствие. Имам няколко загубени бременности, трудно забременявам, трудно износвам. Имам две успешни бременности и деца. Не си казвам най-интимните проблеми, но рядко крия, отворена съм за въпроси и за разговори. Самата аз съм имала нужда да говоря и при загубите ми, а и при успешните бременности. Така човек вижда други гледни точки, получава идеи, утеха...излива някой път болката или споделя радостта си. Случвало ми се е да споделя нещо и от там колежка да каже, че и тя има такъв проблем, да отворим дума и една на друга си помагаме. 
Трябва някой по принцип да ми е неприятен, да имам лош опит с него, че дасе държа ръбаво и да мълча. По никакъв начин не съм и суеверна, за мен медицинските ми състояния и проблеми са причините и те ще се прояват независимо от това дали съм казала или не. Обаче ако се стискам и не говоря, ще се натоварвам сама себе си.
А иначе на досадни баби или някакви връстнички, които обаче са пълни невежи на тема раждане, кърмене, захранване и развитие на децата, например, обичайното ми действие е също да говоря Satisfied Безотказен начин е повече нищо да не те питат-надуваш им главата, пространно разказваш всякакви подробности, научни факти, всевъзможни случаи. Идва им нанагорно и повече не отварят дума.

# 59
Радвам се за вас, за съжаление затварянето стана след тежки удари от страна на близки приятели, след като съм споделила подобни загуби и неуспехи. Това ме накара да мълча, говоренето ми се вижда абсолютно излишно, както оплакванията, така и похвалите. Имаше и подигравки, как на тях им се случва от първия път, как мога изобщо да съм щастлива, не съм ли мислила да си сменя мъжа и други кофти коментари. Отне ми месеци, да се отърва от подобни изказвания. През деня не мислех, за това, но през нощта, думите влизаха в сънищата ми, събуждах се и мислите после не ми даваха да заспя.
Всичко е до вътрешно усещане и предпазване от негативни емоции. Имам близки, на които споделям, но те се броят на едната ми ръка.

Общи условия

Активация на акаунт