Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 329
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета, може ли да ми препоръчате качествена фолиева киселина?

# 331
Здравейте! Мъжът ми е болен от 2-3  дни ( ние сме почти по цял ден в контакт, засега нямам симптоми), а на мен ми предстои секцио след 2 дни. Има ли опасност при операцията за мен и дали ще ме оперират?

# 332
От фармацевт съм чувала, че която и да вземеш, ще ти свърши същата работа.

# 333
Здравейте!Нова съм тук. Извинявам се ,ако въпроса ми не е за тук.
Исках да попитам някой дали има мнение или се следи при д-р Йован Даскалов в СофияМед-Г.М Димитров?
В момента се следя при друг .От началото  на бременноста ми е много тежко : гадене,повръщане,причерняване и виене на свят.А от няколко дни и вече съм в 14г.с и имам ужасни крампи.Всичко хубаво имам хаха .Не ме плаши това повечето симптоми вече отминават.Но някъде още от 6г.с до днес имам контракции на периоди (До 8гс не знаех,че това са контракции ,защото и не знаех,че съм бременна свързвах ги със стомашен дискомфорт когато ходех до тоалетна) .Изписаха ми куп неща за пиене ,но реално не виждат проблем и бебчо е здрав и го нося добре.Исках да отида и при друг лекар за второ мнение ,защото изобщо не ми харесва ,че пия около 6-7 вида добавки и какво ли не .И на всеки преглед се увеличават.И не мисля,че съм получила конкретен отговор ,защо ги имам тези контракции ,а са кратки ,чести понякога ,но болезнени.При последната контракция отидох веднага при доктора и ми изписа NatAspin и ми каза до следващия път.Не се тревожа за себе си колкото за бебчо и не ми се искаше да сменявям водещия лекар ,но определено искам второ мнение,защото в главата си имам хиляди въпроси.Да подчертая първа бременност ми е.

# 334
  • Благоевград
От фармацевт съм чувала, че която и да вземеш, ще ти свърши същата работа.

Не съм съгласна. Има жени като мен, които не усвояват обикновената фолиева киселина и трябва да приемат метилирана форма. Ако не я усвоявате, тя става токсична и няма необходимото действие. Посъветвайте се с АГ, което да прецени коя е най-подходаща за Вас.

# 335
Здравейте някоя мама взимала ли е "торбичка с черешови костилки" препоръчаха ми да взема. За какво се използва и нужна ли е?

# 336
Здравейте, в 9 г.с съм, всички около мен са болни и от снощи започнаха и при мен болки в главата и сополи. До тук нищо страшно, но се чудя мога ли да пия биозин мама, АГ-то ми не ми вдига и ми е малко притеснено.

# 337
Здравейте някоя мама взимала ли е "торбичка с черешови костилки" препоръчаха ми да взема. За какво се използва и нужна ли е?

Ако е това, което си мисля - купува се за колики, загрява се коремчето на детето така. Ще чуеш разнопосочни мнения, за мен не върши никаква работа.

Здравейте, в 9 г.с съм, всички около мен са болни и от снощи започнаха и при мен болки в главата и сополи. До тук нищо страшно, но се чудя мога ли да пия биозин мама, АГ-то ми не ми вдига и ми е малко притеснено.

Можеш.

# 338
Здравейте, моето АГ ми изписа Биозин мама още в началото на бременността с превантивна цел и все още го пия по 2 на ден, като каза до края да го приемам, но все пак трябва да се консултирате с Вашето АГ.

# 339
Здравейте, имам малко по-различен въпрос има ли бременни в ранна бременност с атопичен дерматит и как се справяте с него? Ходене е на дерматология, но не помагат лекарствата. Има силен сърбеж и е по цялото тяло.

# 340
Аз не съм имала атопичен дерматит, но имах холестаза на бременността, на която основният симптом е сърбеж, особено вечер (предполагам АГ следи дали не е и това, но я ранна бременност е малко вероятно). Лосион с овес ми помогна донякъде да се облекчи сърбежът

# 341
Здравейте, имам малко по-различен въпрос има ли бременни в ранна бременност с атопичен дерматит и как се справяте с него? Ходене е на дерматология, но не помагат лекарствата. Има силен сърбеж и е по цялото тяло.

Здравей, и аз съм с атопичен дерматит. Ходих на дерматолог миналата седмица и ми изписа локално кортикостероидно мазило. Не ми се иска да го почвам, но ми обясни че щом е локално (а не таблетки), няма рискове. Та засега не мога да дам отзив

# 342
Здравейте момичета! Не знам дали е за тук въпросът ми (извинявам се предварително ако не е за тази тема), ноо бременна съм в 4ти месец. От две седмици пия Алеракт, Pregnicare и Biozin mama. Няколко дни след като започнах забелязах различен, тъмен (черен) цвят при ходене по голяма нужда. Никъде не намирам информация дали е възможно да е от някое от хапчетата, та въпросът ми е дали ви се е случвало и дали е нормално?

# 343
При мен се получаваше от фолиевата киселина.
Здравейте момичета! Не знам дали е за тук въпросът ми (извинявам се предварително ако не е за тази тема), ноо бременна съм в 4ти месец. От две седмици пия Алеракт, Pregnicare и Biozin mama. Няколко дни след като започнах забелязах различен, тъмен (черен) цвят при ходене по голяма нужда. Никъде не намирам информация дали е възможно да е от някое от хапчетата, та въпросът ми е дали ви се е случвало и дали е нормално?

# 344
Katrinn13,от хапчетата е. Случвало ми се е,моята АГ ме беше предупредила за такъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт