Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 20 019
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Mediterraneo
Подологът прави точно медицински маникюр.
Не съм съгласна за босите обувки. Изобщо не са задължителни. След интервенцията в понеделник, моята ходи 2 дни с чехли на училище, пропусна тренировките в сряда и петък, но си ходеше с кецове вече, на следващия понеделник си беше на тренировка. Една седмица "пази" пръста, оттогава си води нормален живот с нормални обувки. Тази рускиня нещо ме съмнява. Разбира се, че ще причинява болка, докато работи, това си боли. Вече, обезболяващи спрей или местна упойка, когато се налага, или и това не познава. Дано не ви е опънала да платите скъпо!
Не знам какво да ви посъветвам. При нас има много клиники и ако не бях останала доволна, щях просто да сменя клиниката. Но в Бг подологията не мисля да е много разпространена Sad

# 301
  • Бургас
В България медицински педикюр се прави и в някои козметични салони. Трябва обаче да намери в кои. В нашия град има няколко такива. Бяха помогнали на сина на моя колежка с врасъл нокът. Знам, че точно някакви щифчета слагат за да повдигнат нокътя.

# 302
Беше препълнено с хора, които чакат. Честно казано останах впечатлена и от отношението и от разясненията , и от оборудването. Цял екип бяха в кабинета. И дума не продума за локална упойка, просто го започна. Усетих нотка раздразнение, когато той започна да се мърда. Аз го разбирам, защото зная че го боли. На друго място едва ли ще процедурата по друг начин или той да е различен в реакциите си, та се чудя има ли смисъл. (30 лв)
. Звънях и на хирурга да питам дали до понеделник няма да се влошат нещата. Нямало. Обаче в понеделник не виждам какво ще ми предложат в болницата. То дори няма откъде да се подхване с инструмент, че да се извади
Варя пак тая глупава безмислена тетра...
Относно носите обувки ги спомена като задължителни по принцип в неговия случай. Завинаги. Че са скъпи все едно, ама грозниии...

# 303
Хирурзите действат радикално! В понеделник просто ще извади остатъка от нокътя и там вече ще спре да расте нокът, а ще остане една чертичка, която може също да създава проблеми, ама вече наистина няма да има какво да се хване за оправяне... Не съм склонна аз на такива драстични мерки, но вие си решавате. Подологът, ама истински, не такъв дето се дразни, че нечий възпален пръст го боли... би оправил нещата до здрав, функционален нокът. Тяхната цел не е да извадят нокътя, а да го оправят, не са на принципа "няма нокът - няма проблем".
На палеца нямах нокът буквално! Сега имам нормални нокти
Скрит текст:

# 304
Аз също бих потърсила друг педикюрист.
Жената при коята ние ходехме..беше много внимателна. Не се е дразнела. Питаше го боли ли го. Съобразяваше се. В салон работи заедно с фризьорка. Прави маникюри и мед.педикюр.
Намерих и в друг салон - там слагахме шиничката.
Щом в моя смотан град намерих и при теб ще има. Питай във фейсгрупите на града ти...потърси.
Тази рускиня просто не е вашият човек!

# 305
Ниската кръвна захар показател ли е за диабет? Днес ми стана зле и си бях купила онзи ден глюкомер отчете 3.7.

# 306
  • Бургас
Само ако преди това сте я вдигнали много високо.

# 307
Привет! От една седмици ме боли главата. Понякога отзад зад ушите, понякога челото, а понякога отгоре. Други проблеми нямам. Сутрин съм по-добре, а вечер по-зле. Болката не е силна, а по-скоро все едно някой ме е хванал за главата и ме стиска. Някой имал ли е такъв проблем и как се справи? Ще посетя невролог, но час има другата седмица.

# 308
Премери си кръвното на първо време.

# 309
Премери си кръвното на първо време.
Нормално е, както и захарта, както и очите (миналия месец бях на преглед)

# 310
Да , ядох сладко. Значи сигурно имам диабет ?

# 311
За диабета един път ниска кръвна захар не е достатъчно. Отиди на ендокринолог, направи си профил. Не се заключва ей така.

# 312
Да , ядох сладко. Значи сигурно имам диабет ?
За да се постави такава диагноза трябва да се назначи изследване - обременяване с глюкоза. Колко е била най-високо захарта?

# 313
За диабет точно ниска КЗ трудно ще го вземат за индикация, но може евентуално ИР да има и от многото инсулин да спада до толкова ниско.
Макар че след ядене на сладко поначало не е голяма изненада след рязкото качване да има и рязък спад.
А и диагноза диабет не се поставя от една измерена стойност. Гледа се на гладно как се движи, ако се засекат повече пъти високи стойности, ако гликираният хемоглобин е висок, ако при направен профил в течение на деня не са наред нещата... тогава. Никой не я раздава тая диагноза ей така, ако и наистина да има много недиагностицирани диабетици също.

# 314
За диабет точно ниска КЗ трудно ще го вземат за индикация, но може евентуално ИР да има и от многото инсулин да спада до толкова ниско.
Макар че след ядене на сладко поначало не е голяма изненада след рязкото качване да има и рязък спад.
А и диагноза диабет не се поставя от една измерена стойност. Гледа се на гладно как се движи, ако се засекат повече пъти високи стойности, ако гликираният хемоглобин е висок, ако при направен профил в течение на деня не са наред нещата... тогава. Никой не я раздава тая диагноза ей така, ако и наистина да има много недиагностицирани диабетици също.
Не съм я следила много , защото онзи ден си взех глюкомер. Аз ям от няколко месеца сладко и то в доста големи количества...мога да ям само сладко.. от други влияе ли се спада на кръвната захар

Общи условия

Активация на акаунт