Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 987
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 18:56 от hrupka

# 286
От потърпевши знам, че се носят и специални обувки- с твърди бомбета.

# 287
Нищо не помага..ни обувки ни друго.
Лятото като бе по джапанки...пак се впиваше.

# 288
Не разбирам с гной, как така го държиш и чакаш за час в понеделник. До понеделник може да стане още по-зле. Има и спешни кабинети, може да трябва антибиотик. Все пак лекар да го погледне.

Колкото до рускинята, леко съм скептична, особено след случаят с ботулиновия токсин, дето няколко жени ги спасяват в Пирогов. Може и да е добра, разбира се, добре обучена, правилно работеща.

# 289
Ами да ти кажа..стои се и с гной. Не я плаши. Синът стоеше над седмица със забрал пръст първият път, докато науча, къде трябва да отида.
Единствено  бих я посъветвала да отиде на крака при жената, да говори лично с нея, обясни за болката и се примоли да погледне детето още днес. не по телефон, а на място лице в лице..даже бих взела и детето и да говоря да изчакаме да го погледне.

# 290
Може миниатюрно памуче с риванол да се сложи под нокътя, да го повдигне да не се впива.
Аз дезинфекцирам метална пила за нокти със спирт. И с пилата леко подпъхвам намокрен с риванол памук. Но размера на парченцето памук е миниатюрен.
На третия опит успявам.

# 291
Онзи ден бяхме на лекар, не го държа просто така да го самолекувам. Лекарят каза до понеделник киснене и после при него. В същото състояние беше пръста и тогава.
Днес имаме час при подолог. Нищо немога да подпъхна,защото отвсякъде е вклинено в кожата включително и централната част на нокътя

# 292
Здравейте.
Аз искам да попитам дали.
Високи стойности на ТАТ и МАТ.
И ниски стойности на ТСХ .
На жена 62 години.
Според вас дали има проблем със щитовидната жлеза.

# 293
  • София
Здравейте, при скенер на глава, цялото тяло ли влиза в машината? Колко време е изследването без контраст?

# 294
Не, до раменете влиза, не е много - 4-5 минути. ЯМР е повече.

# 295
  • Mediterraneo
Подолог оправи нокътя на дъщеря ми. Преди 2 години само с почистване го оправи, този път се наложи по- сериозна процедура. При нея проблемът е, че играе волейбол, има едно специфично забиване на крака откъм пръстите и и винаги се натоварва мястото. Вече няколко месеца след процедурата не се е оплаквала, да видим колко е трайна намесата. До хирург бих прибегнала, ако видя, че с подолог не се оправят нещата, не едновременно и двамата специалисти.

# 296
Здравейте, при скенер на глава, цялото тяло ли влиза в машината? Колко време е изследването без контраст?
Около 5-10мин. До раменете влиза тялото.

# 297
Връщам се от подолога. Същото набиване като на вашето момиче е довело до това в момента. Трябвало да ни кажат след ваденето , че се носят специални "боси обувки". Сложи му едни кинезилепенки отстрани и като започна да пипа той взе да се гърчи(предполагам много го боли) и ни отпрати. Каза, че не работела с гора на които причиняват болка. Нокътят повече от това нямало да израстне никога. При следващо вадене пък вероятност за нокът изобщо почти нямало. Какво да правя хора, много съм притеснена

# 298
От къде сте?

# 299
  • Бургас
Връщам се от подолога. Същото набиване като на вашето момиче е довело до това в момента. Трябвало да ни кажат след ваденето , че се носят специални "боси обувки". Сложи му едни кинезилепенки отстрани и като започна да пипа той взе да се гърчи(предполагам много го боли) и ни отпрати. Каза, че не работела с гора на които причиняват болка. Нокътят повече от това нямало да израстне никога. При следващо вадене пък вероятност за нокът изобщо почти нямало. Какво да правя хора, много съм притеснена

Пробвайте на медицински педикюр. Знам, че те правят такива неща също.

Общи условия

Активация на акаунт