Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 867
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Аз също съм пила за кратко няколко антибиотика - лекувах едновременно цистит и бронхит. Нищо не ми е станало. При дъщеря ми, когато беше на 4 години, заради упорита кашлица давах два антибиотика също не е имало проблем. Щом се налага по-добре антибиотик отколкото да стигнем до болница.

# 661
  • Пловдив
Момичета, на какво може да се дължи пожълтяването на кожата около кокалчетата на пръстите на ръцете? Не пуша, каротинемия също няма как да е ...

# 662
Наистина някои от лекарите са учили- недоучили.
На моето на 6 години личната му беше предписала антибиотик, на който в апртеката се изсмяха и измъкнаха листовката , за да покажат, че е противопоказен под 18 год. Оттогава го водим платено при доказал се педиатър.
Нищо няма да му стане на момчето, пила съм месеци антибиотици на млади години заради акне, мъжо за месец смени 5 след Ковид, а заради пневмонията детето стига до вливане на антибиотици в болница , след като няколко изпити не помогнаха.
Просто са по- малкото зло в случая.
Сега дано след Антибиограмата този проработи и е последен. Важно е да му укрепвате имунитета със супер храни.

# 663
До колкото разбрах, синът на мадам тиква лови различни вируси, след които се активират бактериални инфекции. А не една бактерия да се активира през някакъв кратък период.  Тази зима циркулират няколко вируса, така, че не е изнендаващо, ако имунитетът му е снижен, а той има много социални контакти. Тя беше казала, че учи и работи, т.е. има контакти в различни среди.

# 664
  • Бургас
Проблема според мен е, че тези антибиотици са били изписани без антибиограма и е много вероятно бактерията, която го е разболявала да е била резистентна към тях и пиенето им в този случай да е било напълно безмислено. Не може така на принципа проба-грешка. Дай сега да пробваме този, дай после онзи.
Аз за това писах по-назад - не усетите ли дори минимално подобрение след втория прием значи не е вашия антибиотик.
Дано вече всичко е наред и да се оправи напълно детето.

# 665
Извинявайте, но една антибиограма излиза за 3 дни. При остри инфекции не се чака. Затова са широкоспектърните АБ.
За имунитета - да пие витамин Д. Плюс противогрипна ваксина догодина. Не са шега грипните вируси.

# 666
Витамин Д със сигурност и не по малко, той от толкова боледуване ще му е спаднал с много и ще има бая да наваксва.
Дано това да му е и да се стабилизира вече, че да почне тепърва да се възстановява от това всичкото младежът.

# 667
Включвам се само за да споделя, че от две седмици пия магнезий харт прахчета и ми се появиха крампи Anguished

Коментирали сме този въпрос из други теми - при някои хора това е парадоксален ефект от приема на Магнезий. И аз, и мъжът ми сме така. Крампите не се случват чак постоянно, но да кажем - периодично. Simple Smile

# 668
И аз днес имах крампи. Но не обвинявам магнезий за тях. Случва се, макар и много рядко.

# 669
При нас с мъжа ми е доказано от Магнезия. Като не пием добавки - нямаме никога.

# 670
А с различни форми? Пробвахте ли?

# 671
За усилване на имунитета може да пробвате освен витамин д и добавки със съдържание на бета глюкани и лактоферин. Магнезий пием бисглицинат и сме доволни. За антибиотиците Deva е права. Някой път спешният прием е наложителен и за това изписват широкоспектърни, няма как да се чакат резултатите от антибиограмата. Важното е момчето да оздравее, което му пожелавам.

# 672
  • София
Вигантол капки колко е дневна доза за възрастни?

# 673
  • Sofia
По 5-6 капки дневно и двойно, ако сте болни.

# 674
Добавка е... Дозата е според дефицита и евентуално и други неща могат да се вземат предвид. Няма една доза за всички, това не е антибиотик.
И то пак зависи къде и кого четеш - тия 6 капки според някои са много, а според други са много малко.

Общи условия

Активация на акаунт