Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 20 018
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Момичета, Мукосолван табл.имам у дома...стават ли за суха кашлица и от време на време храчки?

# 151
Таблетки не знам, но сироп имах изписан за суха кашлица, повече кашлях от него и го спрях.

# 152
Вземи си Либексин таблетки.

# 153
Здравейте! Искам да изследвам сина си за алергия към две конкретни неща - спанак и риба. Такова самостоятелно изследване на отделни храни прави ли се някъде? Гледам в лабораториите предлагат пакети, които не са ми нужни.

# 154
Здравейте! Искам да изследвам сина си за алергия към две конкретни неща - спанак и риба. Такова самостоятелно изследване на отделни храни прави ли се някъде? Гледам в лабораториите предлагат пакети, които не са ми нужни.
Скоро бях в Алергичен център в Александровска. Някога в него работиха доценти, професори алерголози. Сега го преместиха и сградата му е пропаднала... А там са правили проби за хранителна алергия. Но сега ми правиха тест за дихателна алергия вече в друга сграда - пакет от 20 проби, платено е на проба. Можете да се договорите с някой алерголог (всеки прави проби) да направите и да заплатите само тези 2 проби.

# 155
  • Varna
Момичета,къде в София е ок да отида за ме прегледат при про продължително боледуване от грип.Вчера ми изписаха в една болница сироп и дотам,но не се оправям,а лл ми е в друг град и предпочитам някой читав доктор да ме прегледа на момента,а не по телефона.
При пулмулог или вътрешни болести?

# 156
Аз кашлям вече трета седмица, на пулмолог и ЛЛ ходих и двамата ми изписват добавки и сиропи, кашлицата не намалява, казвайте какъв антибиотик да взема.

# 157
Аз кашлям вече трета седмица, на пулмолог и ЛЛ ходих и двамата ми изписват добавки и сиропи, кашлицата не намалява, казвайте какъв антибиотик да взема.
Дай на изследване храчка и ще разбереш, от какъв антибиотик ще се оправи кашлицата.

# 158
... казвайте какъв антибиотик да взема.

Как ще го вземеш без електронна рецепта?

# 159
Дават в малките населени места.

# 160
А те имат ли въобще как да дадат? Не знаех, че е възможно. Мислих, че се отчитат по някакъв начин.

# 161
Дай на изследване храчка и ще разбереш, от какъв антибиотик ще се оправи кашлицата.
Няма храчка, нищо не излиза, суха, остра кашлица.

# 162
Момичета,къде в София е ок да отида за ме прегледат при про продължително боледуване от грип.Вчера ми изписаха в една болница сироп и дотам,но не се оправям,а лл ми е в друг град и предпочитам някой читав доктор да ме прегледа на момента,а не по телефона.
Пулмолог имаше преди години в болница Вита, много добър, справих се след ковид с една гадна кашлица.
Антибиотиците не се предписват просто така, вчера за АБ на детето искаха и мое име и ЕГН освен нейното за проверка от аптеката. Когато се пие безразборно АБ дългосрочно, това е огромен проблем, но в БГ масово се злоупотребява, после що били все болни...

# 163
Моите деца са студенти в София и живечт в Овча купел. Като бяха болни им записах часове при пулмолог в болница Доверие. Доволни са, бързо се оправиха. Доктор Лиляна Чунева, пулмолог. Иначе и ние със съпруга ми се чувстваме като пребити след грипа, никакъв стимул за работа, накашляме, отпаднали! Чудя се какви витамини да купя малко да се подсилим.

# 164
А те имат ли въобще как да дадат? Не знаех, че е възможно. Мислих, че се отчитат по някакъв начин.

Очевидно не. Колега накупи на много колежки АБ от неговия малък град, да си имали сега в епидемията.

Общи условия

Активация на акаунт