Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Излязоха резултатите. Нефролог ли да търсим? ХОМА индексът е рисков, това значи ли че трябва да направи обременяване? Ще ги покажа и на личния лекар като успея да запазя час, но не знам дали ще успея да другата седмица. Притеснено ми е с тези отклонения на пикочната киселина, креатинин и креатининов клиърънс. Първите два от години са над горна граница. Личният лекар не каза нищо, бяхме на нефролог, прегледа го, каза че всичко е наред, назначи изследване на Цистатин С, беше в норма. И сега пак са извън норма. Ако може да препоръчате добър нефролог за преглед, ще съм благодарна. Бих направила и онлайн консултация, за да чуя още мнения.

Скрит текст:

Скрит текст:

Ph на урината ти е много нисък, а това значи, че урината е много кисела, не е добре за пикочния мехур, а също така води до образуване на камъни в бъбреци...Пий сода бикарбонат с вода -  тя е най-много прави урина алкална. Пий лимонов сок с вода. Спри кафето. Купи си лентички за тест на Ph на урината и никога не допускай такъв нисък показател. Ако ли не си вкъщи, някъде пътуваш и прочее, взимай таблетки на неуралит и мери пак Ph  да е в норма.

# 391
Не мисля, че статини му трябват на мъжа на Барбалена. Да пробва промяна в хранителния режим и спорт, Омега 3 може да приема, даже задължително трябва.

# 392
С хранителен режим и с омега 3 трудно да се оправят покъртителните холестерол и триглицериди на човека. Със сигурност опасността от инфаркт и инсулт е много по-страшна от наличието на леки наченки на инсулинова резистентност. Като гледам днешно време колко 40 годишни има с инфаркти, не смятам че това може да се неглижира.

# 393
Не сме сигурни дали човекът е спазил 12 часа пауза без храна, напитки и цигари.
Да коригира храненето и да пусне контрола след месец.
Без лаборатория Рамус.

# 394
Купи си лентички за тест на Ph на урината ...

Ох, само това не бях купувала, ама се заинтригувах, че и аз и имам някаква склонност към проблеми в тази насока. Благодаря, че сподели!

# 395
Здравейте. От петък съм с много силна болка в зъб, моят стоматолог отсъства та събота ходих на спешен кабинет, засега ми изписаха антибиотик, почнах го снощи, но вероятно трябва време да подейства. От началото съм на обезболяващи, защото иначе не се търпи и не мога да спя. Почнах с нурофен на 3-3.5 часа това ми помага, до максимално разрешената доза на денонощие. Снощи обаче или спря да действа или болката много се усили но ефект 0, почти не спах.
Днес минах на аулин, казаха ми до 2 на ден през 12 часа, леко ме облекчи, но не изцяло. Въпросът ми е: мога ли между двата аулина да опитам отново и 1-2 нурофена, или стават твърде много обезболяващи като цяло /макар и с различна съставка/? Благодаря!

# 396
На мен при зъбобол най-добре ми действа течен аналгин в стъклена ампула.

# 397
Имам течен аналгин, но не в ампули, а шишенце. Пробвах в началото и него, но не усетих почти никакъв ефект, а нурофена подейства от раз /и друг път това ми помогна за зъб/, затова започнах с него. ДО снощи ме държеше до около 3 часа почти без никаква болка /освен при натиск и дъвкане/. Помагаше, но до 1 време. Затова продължавам да тествам наред. Сега аулинът ме облекчи, но не е 100%, затова мисля какви комбинации мога да пробвам още /докато подейства антибиотикът или докат остигна до следващ преглед/.

# 398
  • пустинята Гоби
Може би дозата, която си пила от аналгина е малка, затова не ти действа.

Не дъвчи на тази страна, сигурно го правиш, ама да кажа. Аз бих пила Нурофен между двата Аулина, ама за мен това е слаба бира болкоуспокояващо, в аптеките продават по-силни лекарства в комбинация с кофеин и кодеин (без рецепта са, малки дози). Все пак течния аналгин, ако е правилно дозиран наистина помага бързо и акуратно.

# 399
Може би дозата, която си пила от аналгина е малка, затова не ти действа.

Не дъвчи на тази страна, сигурно го правиш, ама да кажа. Аз бих пила Нурофен между двата Аулина, ама за мен това е слаба бира болкоуспокояващо, в аптеките продават по-силни лекарства в комбинация с кофеин и кодеин (без рецепта са, малки дози). Все пак течния аналгин, ако е правилно дозиран наистина помага бързо и акуратно.
Болднатото със сигурност, защото и да искам е невъзможно от нея страна, от лек натиск и дъвкане на какво да е боли още повече /хляб, дъвка, мек плод няма значение/.
Иначе сега прочетох някъде, че Аулинът и нурофенът били от 1 и същи тип /нестероидни противъзпалителни .../, а с едни и същи не трябвало да се прекалява с дозата като цяло. Но ще си позволя май само един от 200 мг поне да видя дали пак ще подейства.
А от течния аналгин доколкото разбрах нормална доза е 20 капки еквивалентни на 500 мг. Толкова взех повече от веднъж и нито веднъж не усетих особено облекчение. Не знам дали може повече.
Само парацетамол и аспирин не съм пробвала май. За парацетамол четох, че е съвместим ос аулин по принцип, но не знам дали е ефективно за зъб въобще. А за аспирина нещо?
Благодаря за всички  включвания!

# 400
Парацетамол се пие основно при настинка и грип за понижаване на температурата. Едва ли ще помогне за зъбобол.

# 401
  • Бургас
Парацетамола също е обезболяващо.

# 402
Не сме сигурни дали човекът е спазил 12 часа пауза без храна, напитки и цигари.
Да коригира храненето и да пусне контрола след месец.
Без лаборатория Рамус.

Холестерола няма толкова бърза динамика, че да се влияе от ядене преди 12 часа…

# 403
На майка ми кардиолог й е казвал преди да изследва холестерол да вечеря не по-късно от 18ч

# 404
Има. Пробвай за идеята.

Парацетамола също е обезболяващо.

Да, но много слабо.

Общи условия

Активация на акаунт