Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
В комбинация с трамадол, парацетамолът е доста силно обезболяващо.

# 406
Парацетамол мен не ми обезболява зъбобола. Слаб ми идва.
Откакто преди години ме боля зъб и нурофен експрес форте ме обезболи, винаги имам блистер в чантите. Винаги!

# 407
Само да кажа, и аз очаквах парацетамол да е слаб за зъб, но пробвах /2 х 500 обаче. И май помогна. Тъкмо ме беше заболяло доста по-силно и 15 мин след него облекчи.
Иначе казах ви, нурофена ми действаше супер, но до едно време. Мистерия. Явно ще ги редувам и експериментирам проба-грешка.

# 408
Е да...2 по 500 си е солидна доза. Трябва да подейства.

# 409
Парацетамол във високи дози може да увреди черният дроб .. така, че внимавайте с приема.

# 410
  • Mediterraneo
Последно като ме боля зъб, нищо не ми помогна. Три дни виех като куче, а извадих тежката артилерия обезболяващи, които са ми изписвани за гърба. Докато не започнах АБ, нищичко не ме обезболи. Жабурене със силен алкохол, в моя случай водка, малко сваляше болката, но в нито един момент не е спирало да ме боли.

# 411
С липидните профили мисля, че се занимават ендокринолозите. Поне при мен е така. Изписаха ми профихол, да видим пъров с него дали ще сваля холестерола, преди статините. Затова най-добре да види ЛЛ къде ще го насочи.
В Профихол също има статин, това че е добит от вкиснал ориз не го прави по-малко такъв. (Ловастатин и Монаколин К са на практика едно и също, има го и в някои гъби като кладницата и забравих в какво още)
Това чисто информативно го казвам, защото съм се наслушала на хора дето тропат по масата и не искат статини за нищо на света, щели само природни неща да вземат. Поне преценката им нека да не е базирана на заблуда, като ще е така.
Точно с тези препарати с червен ориз не знам... те се водят добавки и съответно контролът за дозировката не е толкова затегнат, т.е. няма гаранции че е точно толкова активното вещество в тях, не и в степента в която е при лекарствени продукти. Та точно в тези случаи не съм убедена дали е по-добре такъв статин или друг по рецепта, където е по-гарантирано съдържанието...  В някои страни по едно време искаха да се забрани продават препарати базирани на ферментирал червен ориз, точно на това основание. Не знам какво стана в крайна сметка.
Най-добре да не ти трябва никакъв, разбира се. За статините мненията са различни доколко вършат нещо полезно, особено при жени и още повече над определена възраст. Те и с мненията за холестерола са динамични нещата и вече не се счита за такова страшилище от всички.

# 412
Парацетамол във високи дози може да увреди черният дроб .. така, че внимавайте с приема.

+1
Предозиране с парацетамол е много опасно.

# 413
Да, опасно е. Кумата ми се озова в спешното и тя се тъпкала с парацетамол заради зъб...

# 414
И майка ми беше на косъм. Със Солпадеин. Едва я оправих.

# 415
Ще внимавам, няма да прекалявам следя препоръчителните дози на всяко. А и разчитам на антибиотика и скоро да не ми трябват толкова обезболяващи. Благодаря!

# 416
Нурофен действал към 6 часа. Парацетамол има по-кратко действие.
Може да се се редуват.
Упсарин разтворим също. Но с дистанция 4-5 часа между другите обезболяващи.
   От силните обезболяващи, без рецепта продават прахчета кетонал, но не съм пробвала. Силно било като аулина. Но аулин без рецепта не дават във всяка аптека.

# 417
Купи си лентички за тест на Ph на урината ...

Ох, само това не бях купувала, ама се заинтригувах, че и аз и имам някаква склонност към проблеми в тази насока. Благодаря, че сподели!
При ниски показатели на Ph те като 5 в изследването горе, създават се предпоставки и за разни заболявания. Урината е много кисела и способства за появата на камъни в бъбреци, цистити, защото дразни лигавица на пикочния мехур и даже създава добра среда за онкологични заболявания.

# 418
Не сме сигурни дали човекът е спазил 12 часа пауза без храна, напитки и цигари.
Да коригира храненето и да пусне контрола след месец.
Без лаборатория Рамус.

Спази го, да.

На хапчета за високо кръвно е от половин година, пие и аспирин. Другото са разни добавки.

Личният лекар каза, че при такава пикочна киселина, бирата е абсолютно забранена, а той си пийва. Виното също каза, че не е ОК, че вдигало кръвното пък.

Липидният профил чак покъртителен не мисля, че е Rolling Eyes Да, не са добре нещата, но чак покъртителен... Личният лекар искаше да изпише статин, но мъжът ми няма да е ОК според мен и изписа някакви добавки. Не съм ги гледала още, но спомена червен ориз. Ще имам едно наум след мнението на Натка.

Урината наистина ли е кисела? Поредният показател с широки граници, който дава грешно успокоение?

# 419
Проверете листовката на каквото взема за кръвното, немалко такива влияят и на пикочната киселина. Но аз пак в посока ИР бих гледала де, връзва се с останалото и също може да е причина. За всичкото, включая и високото кръвно а не само пикочната.
С бира, за огромно мое съжаление, не се комбинира добре това състояние...

Общи условия

Активация на акаунт