Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 20 025
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Ами ЛЛ не би трябвало да реагира отрицателно. Нормално е човек да отиде в спешен кабинет през нощта, щом има нужда.
Малко ми е странно, защо от спешния искат пак при тях да ходиш, за да махат нещото. Но е възможно, за да те облекчат, да не обикаляш и търсиш кой да ти го махне това нещо.

# 481
  • Melmak
Здравейте!

От известно време задържам вода. Преди цикъл, ясно, приела съм го като пмс.

Обаче от известно време усещам крайниците подути, без да има връзка с мц.

Пръстите на ръцете ми се подуват много, краката също. От няколко дни особено съм подута. Отидох на лазерна епилация, лекар прави процедурата. Веднага забеляза подутите ми крака и каза да си адресирам проблема. Запазих час за след 10 дни са съдов хирург.

До тогава какво да правя? Едвам се понасям.

Солено хапвах повече, тези дни почти не консумирам сол. Не ям чипсове и подобен джънк, богат на сол. Не ям сладко. Пия по 2 л вода дневно. Спортувам, но в последните 3 седмици не съм редовна.

# 482
Щитовидна, бъбреци, ИР - това може да провериш на първо време, ако не си.

# 483
  • Melmak
Щитовидна, бъбреци, ИР - това може да провериш на първо време, ако не си.

Благодаря, с Ир съм. Последно като съм проверявала щз е била добре.

Ир има ли връзка със задържането на вода. Качих мн килограми последно време. Старая се с храненето и избягвам проблемните храни, но имам ужасно много проблеми и стрес и трудно балансирам.

# 484
Ир има ли връзка със задържането на вода.

Да, има връзка принципно. Но ако инсулинът, кръвната захар и гликираният хемоглобин са с добри стойности, едва ли е от това.
Друг вариант е напоследък хормоните ти да са се разбъркали и да има някаква форма на Естрогенова доминантност - при нея яко се подуваш.

# 485
  • София
Здравейте! Пуснах изследване за окултни кръвоизливи и е позитивно, спазвах два дни бяла диета, но пих кафе и кашкавал малко, дали това може да се отрази? Някъде пише два дни, на други места 3 дни за подготовка. Ще повторя изследването, но не знам колко дни да е мъчението…

# 486
hechicera, нека първо види на доплер съдовият. Аз изпъкнали вени нямам, но каза хронична венозна недостатъчност май. Забравила съм. Още като свалих дрехите каза, че много отекли краката, а точно тогава според мен не бяха.
Изписа ми за вени  и фиброзим. Оправиха се отоците.
Но започнах после и кръвно да вдигам. И там минах през доктор.
Докторът ще погледне, ще разпита. По-добре изчакай прегледа.
Сетих се за още нещо. Може да пробваш с диуретични чайове.

# 487
hechicera определено ИР може да има връзка със задържане на течности, но ако имаш възможност е хубаво да те види съдов, както и проблеми с бъбреците да отхвърлиш.

# 488
hechicera_. отиди при ЛЛ да те прегледа и насочи. Причината за отоците се разпознава и чрез натиск върху отока. ЛЛ го правят и преценяват към какъв специалист да насочат пациента. Също пускат кръвна картина, други изследвания, преценяват и по тях.
Сърцето, белите дробове също могат да са причина за отоци. Ние тук няма как да гадаем.

# 489
  • София
Ами ЛЛ не би трябвало да реагира отрицателно. Нормално е човек да отиде в спешен кабинет през нощта, щом има нужда. ...
Благодаря на всички за подкрепата!. ЛЛ веднага даде направление.

# 490
Едното ми дете е с ИР. Има оточни крайници. Ендокринолог изписа Аденурик по схема в минимални дози за няколко месеца. По принцип е за подагра, но явно се изписва и при подобни случаи. Пикочната киселина беше много над референтните в резултатите.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 08:40 от Сирмма

# 491
Подозирам, че е себорея, и кожата се инфектира с бактерии и възпалява  по някаква причина.
Опитайте да си мие главата с домашен сапун и изплакване накрая с вода, подкиселена с малко ябълков оцет. Примерно на 1 литър вода, 1 с.л. оцет. Този стар метод решава доста проблеми с кожата на главата, може и при него да подейства.

Този метод не проработи Sad

Какъв лекар следва да посетим? Пробвахме няколко дерматолога и не помогнаха. Sad

# 492
  • някъде другаде
Едното ми дете е с ИР. Има отлични крайници. Ендокринолог изписа Аденурик по схема в минимални дози за няколко месеца. По принцип е за подагра, но явно се изписва и при подобни случаи. Пикочната киселина беше много над референтните в резултатите.
За това ви го е изписал , от пикочната киселина се получава подагра.

# 493
Херпангина  ли е?? Това се появи лявата ми буза, Имам темп. и болки в гърлото?

Какво да правя

# 494
  • Бургас
Може да е всичко - вирус, бактерия, гъбички, афта. Изчакайте да видите как ще се развият нещата.

Общи условия

Активация на акаунт