Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 906
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • пустинята Гоби
Следващия път си сложете афтата в скрит текст, моля, не всеки иска да я гледа през ден. Аз бих се пръскала с грануфурин, продават го на спрей.

Мамологът при който ходя аз, ми каза, че е нормално да имам кисти, щом съм кърмила дълго (3 години общо). Те са малки, аз не ги усещам или виждам. Каза ми да ходя веднъж в годината на преглед, защото съм на 46 години. За кистите - да не ги мисля, което и правя. Преди 7 години съм спряла да кърмя.

# 571
Пиеш ли някакви витамини, Кетч?

# 572
  • Burgas, Bulgaria
Мадам Тиква, синусите как са на младежа? Да не сваля инфекция от тях в гърдите?

Нямам представа,  Sad направо не мога да си позная хлапето.  Той е толкова енергичен и работи и учи . Последно време какво му става ,не знам .

# 573
Суе пусни също, според мен да му вземат гърлен, носен секрет, боли ли го нещо ? Ако повръща, може би е стомашно ?

# 574
  • София
Пиеш ли някакви витамини, Кетч?
Не, в момента не пия. Получи ми се, като се застуди и мислех, че е студова алергия, но май са напукани всички съдове, като кръвонасядания стоят.
Личната е малко безполезна, мислех направо при специалист да ходя.

# 575
Мадам Тиква, синусите как са на младежа? Да не сваля инфекция от тях в гърдите?

Нямам представа,  Sad направо не мога да си позная хлапето.  Той е толкова енергичен и работи и учи . Последно време какво му става ,не знам .

Бих минала през добър УНГ и пулмолог. Може да не е доизчистена и миналогодишната инфекция. Микробиологиите също са много добра идея да се пуснат, и СУЕ.
Без да си мие зъбите, без храни и течности за МБ.

# 576
Дайте насоки за подкожно мастно топче (запушена жлеза), поне аз мисля, че е такова. От вътрешната страна на бедрото, в меката част преди сгъвката на крака
Появява ми се много често, набира, пука се и изчезва, но сега след прекомерно бръснене със самобръсначка предния месец в края на януари поради спонтанен аборт и постоянно тичане по гинеколози се появи пак и няма изчезване... налагах с ихтиол, беше се посмалило и поизчезнало, от днес го гледам пак взело да се надува и леко да наболява... живея в малък град, нямаме хирург, най-рано следващата седмица ще мога да ида за консултация...
Пробвай с йодасепт маз или масло от  чаено дърво.

# 577
Ще опитам. Явно е, че ще трябва да играе скалпела ама ....

# 578
  • София
Предсърдна тахикардия не е страшно, това може да се случи при всякакво физическо усилие, например качване на стълби. Какво ви притеснява?
      Исках да знам дали трябва да се следи , какво го предизвиква  с една дума не попитах и после осъзнах, че ме притеснява.. Благодаря за отговора! По спокойно ми е вече!

# 579
  • Burgas, Bulgaria
Суе пусни също, според мен да му вземат гърлен, носен секрет, боли ли го нещо ? Ако повръща, може би е стомашно ?
Нищо не го боли. Замян е ама с 39 нормално , трябва да му дам нещо кое е по щадящо Нурофен или Аналгин. 
Сега каза  ,че му прилощава няколко пъти тези дни  и ми обяснява ,че е когато не е ял и от там . Не знам ,....това е просто ужасно

# 580
Здравейте!
Искам да попитам нещо.
Вчера и днес детето ми (на 5г.) ходи по голяма нужда и при забърсване с хартията имаше кръв. Вчера беше малко, но днес доста и имаше капнала кръв и на земята. Кръвта е яркочервена, бистра.
Преди време се беше случвало еднократно . Преди няколко месеца.
Външно няма нищо, нито раничка, нищо. Не е и запечена, каза, че лесно се е изходила. Не я боли нищо, не твърди да изпитва някакъв дискомфорт.

Веднага писах на личната, но предполагам утре ще отговори.
Час за гастро запазих, но е чак за другата седмица, а аз се побърквам от притеснения. Не вярвам много на личната, затова ви моля да дадете съвет какви изследвания да ѝ пусна, докато си чакаме часа за гастроентеролога.

# 581
Предсърдна тахикардия не е страшно, това може да се случи при всякакво физическо усилие, например качване на стълби. Какво ви притеснява?
      Исках да знам дали трябва да се следи , какво го предизвиква  с една дума не попитах и после осъзнах, че ме притеснява.. Благодаря за отговора! По спокойно ми е вече!
Аз развих подобна тахикардия след продължителен стресов период. По принцип не е нещо сериозно. Да се пие магнезий и ако лекарят прецени бета блокер за намаляване на пулса. Да се изследват щитовидните хормони за всеки случай.

# 582
Скрит текст:
Здравейте!
Искам да попитам нещо.
Вчера и днес детето ми (на 5г.) ходи по голяма нужда и при забърсване с хартията имаше кръв. Вчера беше малко, но днес доста и имаше капнала кръв и на земята. Кръвта е яркочервена, бистра.
Преди време се беше случвало еднократно . Преди няколко месеца.
Външно няма нищо, нито раничка, нищо. Не е и запечена, каза, че лесно се е изходила. Не я боли нищо, не твърди да изпитва някакъв дискомфорт.

Веднага писах на личната, но предполагам утре ще отговори.
Час за гастро запазих, но е чак за другата седмица, а аз се побърквам от притеснения. Не вярвам много на личната, затова ви моля да дадете съвет какви изследвания да ѝ пусна, докато си чакаме часа за гастроентеролога.
Ярката кръв е обикновено от фисура или хемороиди.

# 583
Мадам Тиква, снимка на дробовете правена ли е?
Моят от дете заради трета сливица, която премахнахме, боледува нон стоп.
По- миналото лято изкара тежка пневмония, хванаха я накрая , та що антибиотик му вляха. Две години ходи на рехабилитация в Сандански . Постоянно е с увеличени лимфни възли. Много се навлича, съответно се поти и става омагьосан кръг.
Баща ми също кара на два пъти пневмония, близко дете е болно в момента. Много са коварни.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 22:29 от Mateah

# 584
Кетч, пробвай да пиеш Рутаскорбин. Ако не ти помогне, няма да навреди. За капилярите е. И не е скъп. За витамините питах, защото имаше такъв ефект от предозиране, но в момента не ви спомням от кой точно. На мен са ми излизали такива точки, преходно е

Общи условия

Активация на акаунт