Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 899
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Години наред боледувах в сезона на гриповете от всеки грип и вирус, който минаваше през населението. Тежко ги карах, на легло и винаги с антибиотици. Понякога се налагаше да сменят с втори. Не беше ХИВ причината, нито други страхотии, които предложихте. Причината ... далече от представите ви за респираторни проблеми или сринат имунитет, или въобще всичко изброено по-горе, но достатъчна, за да се разболявам непрекъснато от респираторни вируси. Причината я няма от 2012-та насам и аз не боледувам вече така. Такива страховити заключения не са ми по вкуса, само шашкате хората!

# 601
  • Burgas, Bulgaria

Пуснаха носен и гърлен секрет ,тестове за ковид и грип нови, нищо ,че е карал и има отрицателен от преди 10дни - отрицателни са и днешните .
Пратиха ни при педиатър.  Тя каза,че вероятно АБ не е бил правилният - предния,дето до 15ти го пи 10 дни. Силен в голяма доза ,но ...неработещ.
Изписа друг, ако няма промяна след 2 дни, ще се мисли за друго .
От прегледа абсолютно нищо .
Но каза ,че е за лечение ,но не знае от къде ,каза ,че може и нова инфекция да е насложил и като овладеем тази фаза ,ще мислим нещо за имунитет, защото това определено не е нормално.

# 602
Защо не му пуснат скенер на гърди на това хлапе.. Нещо някъде си работи, несериозно е да налучкват..
Ако има нещо на мимробиологията, да му пуснат едни венозни АБ и после опашка орално. Така и така ги гълта всеки месец тея хапчета..

# 603
А антибиограма, да се види кой АБ действа на тази инфекция?

# 604

Ако сред втория ден ат приема СУЕ не пада..знами е грешния. Ако спада утайката..значи действа и е точния.

# 605
Извинете, че се намесвам но писах в другата група за бебета. На АМ сме и на кухня  но 3 ти ден не може да се изходи. Сега за вечеря има супа но е пасирана дали е редно да я дам???Притесняваме защото е пасирана да не се запече повече. Супата иначе е зеленчукова. Прощавайте за невежеството.
После преди сън АМ или каша.

# 606

Ако сред втория ден ат приема СУЕ не пада..знами е грешния. Ако спада утайката..значи действа и е точния.

По-скоро CRP. СУЕ много бавно пада.

# 607
Децата ми, като бяха малки, при такива повтарящи се ситуации, педиатърката винаги им пускаше антибиограма.

# 608
Навремето и аз изпих едни пет антибиотика, докато попадна на свястна АГ  и първо ми пусна антибиограма, тогава изписа антибиотик. Имах някаква уреаплазма и мина от раз от правилния антибиотик, а аз се бях отчаяла.
Не знам вашето дете кашля ли, вдига ли температура, но се заемете час по- скоро със сериозни изследвания . Може да налучкат антибиотика от n- ти път.
Не помня откога не съм пила, но при мен Клиндамицин работи безотказно - изчиства ми кожата, минава ми хроничния запек, възпаления уши, тази уреаплазма, жив Пенкилер е. Доста пъти съм се самолекувала с него , но това е само защото е изписан след антибиограма.

# 609
Внимавай много с него, че се стига до токсичен хепатит!

Антибиограмите не са гаранция. Аз изпих 15 АБ, все по антибиограми и полза нямаше, за цистит.

# 610

Пише, че са пуснали микробиология днес.

# 611
Навремето и аз изпих едни пет антибиотика, докато попадна на свястна АГ  и първо ми пусна антибиограма, тогава изписа антибиотик. Имах някаква уреаплазма и мина от раз от правилния антибиотик, а аз се бях отчаяла.
Не знам вашето дете кашля ли, вдига ли температура, но се заемете час по- скоро със сериозни изследвания . Може да налучкат антибиотика от n- ти път.
Не помня откога не съм пила, но при мен Клиндамицин работи безотказно - изчиства ми кожата, минава ми хроничния запек, възпаления уши, тази уреаплазма, жив Пенкилер е. Доста пъти съм се самолекувала с него , но това е само защото е изписан след антибиограма.
Да разбирам ли че понеже веднъж това ти е показала антибиограмата, считаш че по-нататък като ти има нещо, пак си за същия антибиотик?
Не ми звучи добре тая работа, знаеш ли дали всеки път едно и също си хванала...

# 612
  • Burgas, Bulgaria
Суе е 2 , срп 56
Днес взеха секрет от гърло и нос за микробиология.  Сега ходих за хапчетата, ми пак една торба.  Фармацефтите и те с мен гадаят какво става. Искаха по- евтини лекарства да дадат ама...не стана . Нищо ,той да се оправя. Каза докторката 2 дни ,че толкова трябва на АБ да подейства и ако няма промяна там ,ама това май го писах.

# 613
Относно Клиндамицина- не си мислете, че го пия като витамини.
При първото изписване от АГ забелязах колко добре повлиява останалите неща, които споменах.
След това, при инфекция на ухо или мъдрец и след решение на лекар да изпише, сама съм  искала да е точно този/ това имах предвид под самолечение/. Даже личната се учудваше, защото бил тежък, но на мен ми понася чудесно, за разлика от един Оспамокс или Левокса,  например. След тях получавах адска тежест в стомаха.
Последно съм пила преди 6-7 години, така че няма място за притеснение.

# 614
Здравейте! Преди 3 седмици бях с грип А, доказан с тест. Личната ми изписа Тамифлу. Много бързо се оправих, но завърших целия 5 дневен курс. Сега съм с грип Б, отново след тест и пак Тамифлу. Работя с малки деца и повечето вируси не ми се разминават. Много се притеснявах да го пия отново толкова скоро, но го започнах. Днес ми е 3 ден и съм много по-добре. Въпросът ми е дали пак трябва да го пия 5 дни? Няма ли да е прекалено много за толкова кратък интервал от време? Дали е удачно да го спра?

Общи условия

Активация на акаунт