Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 906
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
При нас с мъжа ми е доказано от Магнезия. Като не пием добавки - нямаме никога.
Ами щом е доказано- спирате да го пиете и забравяте за него.
Аз пробвах магнезий, някъде четох, че бил ОК за запек, не ми подейства и го спрях. Преди имах крампи, вече - не. Но се съмнявам, че точно тези дни прием на Магнезий са ми оправили проблема.
Наглед безобидни витамини или добавки действат противопоказно на някои организми. Аз така си изпатих от Б 12. Повече никога няма да пия витамини от групата, въпреки че редовно ми изписват Милгама при схващания. Ни месо ям, ни мляко консумирам, по някакъв начин организмът ми го произвежда/ съхранява.
Разбрах го по трудния начин, затова не пия нищо допълнително, без да съм проверила предварително.

# 676
  • Burgas, Bulgaria
Има за мазане магнезий . Преди се твърдеше ,че така най- добре се усвоява.

# 677
  • Бургас
Аз магнезий взимам при много тежка физическа умора. Не зная дали наистина ми действа или е плацебо при мен. Иначе съм забелязала, че действа при киселини Grinning, все пак е алкален.
Изведнъж от някъде дойде тази мода да се пие много магнезий и всички се юрнаха. Всъщност започна масово да се пие, когато започнаха масирани реклами по телевизията. Както се казва в учебниците по маркетинг - когато липсва потребност към дадена стока, тя (потребността) трябва да се създаде.

# 678
Не е мода. Жизнено важен е магнезият. Въпросът е да намериш подходящия за теб.
Аз много бях закъсала със сърцето преди 2 години, от преумора и недоспиване. Нито Алора, 3 месеца, нито увеличена доза антиаритмик, ми помогнаха. Диаспорал Директ ме вдигна буквално за няколко дни. И вече втора година изобщо не пия антиаритмик, сънят ми се оправи, абе пълен баланс на нервната система. И стомашни спазми, за които изпих какво ли не, също за дни изчезнаха. Направо с магическа пръчка. А мислех нова колоно и гастроскопия да правя. До там я бях докарала.

# 679
Магнезият се губи сравнително бързо от организма и затова се препоръчва употребата му, особено при стомашни проблеми, употреба на алкохол, физически натоварвания, прием на някои лекарства и т.н. участва в много биохимични процеси, като най-малко е ко-фактор за усвояване на вит.Д и ред други неща.
Отделно, магнезият бива различни форми, като всяка действа на различни неща - мускули, памет, запек и т.н.
Скрит текст:

# 680
А с различни форми? Пробвахте ли?
По този повод да спомена - мъжът ми от магнезия на Допелхерц (колко е и магнезий не знам!), получава крампи, сякаш предизвикани от него. Когато свършат таблетките, забелязахме, че крампите спират и като започне друг вид, не получава. От никой друг не получава.
При запек също не всички форми действат. Аз не знаех за това му свойство и два месеца се бях шашнала какво е това дрискане, и от какво! Вече си мислех, че имам проблем, докато не прочетох за магнезия в тази форма (вече не помня каква). От тогава само хелатен и двамата сме напълно ок.

# 681
  • София
Ще взема и аз да пробвам тези сашета, които Дева е споменала.
На мен ми бе предписан преди много време Магнерич, не помня каква форма се води той.

# 682
А с различни форми? Пробвахте ли?
Да, ние доста форми сме пробвали. Между другото, май мъжът ми ще почне да пие само Таурат занапред, а аз - Малат. Другите разновидности не смятам, че са подходящи за нас, защото сме с ниски нива на енергия, а аз - с доказано нисък Кортизол, отгоре на всичко.

Вигантол капки колко е дневна доза за възрастни?
Като профилактична доза, аз приемам 5000 IU, което е 10 капки "Вигантол".

Ами щом е доказано- спирате да го пиете и забравяте за него.
Не мисля. Някои важни елементи трябва да се пият постоянно, няма как. Особено ако не си ги набавяш с храната и/или имаш проблем с усвояването в тънките черва, както съм аз.

Иначе, по повод разхлабването на стомаха - при мен досега нито един вид Магнезий не е имал подобен ефект при мен, за жалост. Simple Smile

# 683
Това за постоянното пиене на важни  елементи го одобрявам само ако нон стоп си по лекари и си наясно кое ти е в норма, кое- не .
Когато организмът ти сам покаже, че е против нещото, значи има причина .
Без изследване, което да докаже нуждата от нещо си там, не бих пиша каквото и да е.
Пък на който ми се експериментира, нека се тества.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:44 от Mateah

# 684
Защо трябва да ходиш по лекари, за да си следиш нивата на важните витамини и минерали?
Аз си пускам изследвания в лаборатория на всеки няколко месеца. С някои хронични състояния съм и се следя постоянно.
Наясно съм кой елемент с каква стойност ми е, разбира се - в противен случай, не бих могла адекватно да си определям приеманите дози. Simple Smile
Иначе, точно за Магнезия много пъти сме коментирали, че равнището му в кръвта не е показателно дали има дефицит, или - не, защото нивото му, при изследване, никога не излиза ниско. Просто специфика на този елемент.

# 685
На Допелхерц ппедимно е магнезиев оксид, не ги знам имат ли някоя добавка която да не е с това. Оксидът е най-малко препоръчваната форма по принцип, водят го че се усвоява най-малко. Но пък е най-евтин та щом има кой да го купи - ще го слагат.

# 686
Колко дена се пие Амоксиклав ? миналата година Л.К. ми даде 10 дена Амоксиклас за гнойна ангина.. Сега пия за зачервено гърло и ми каза 7 дни ?

# 687
Колко дена се пие Амоксиклав ? миналата година Л.К. ми даде 10 дена Амоксиклас за гнойна ангина.. Сега пия за зачервено гърло и ми каза 7 дни ?
На мен онзи ден ми го предписаха за лечение на бактерия, казаха ми да го пия 10 дни.

# 688
Колкото дни е предписан, толкова се пие. Лекарят който ви е прегледал и го е назначил по-добре може да каже от куп непознати във форум. Не винаги е съвсем по един и същ начин при всички.

# 689
От доста време се чудя дали минусовите температури убиват гъбички/ бактерии така, както ги убива ютията и горещата вода?
Не говоря за замразяване във фризер, а една нощ навън при -5-10 .
Навремето при краста всичко, което не можеше да се извари, стоя във фризера.
Сега детето има гъбички по гърба от потене, чудя се дали може да си спестя гладене при условие, че дрехата е замръзнала през нощта?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 13:39 от Mateah

Общи условия

Активация на акаунт