Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 878
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Бързо питане, от четвъртък вечер съм с темп, в петък вечер правих тест, отрицателен, вчера пак направих много бледа черта за грип Б-с кашлица и температура съм и болки в цялото тяло.Личния не ми вдига тел и ми взеха тамифлу, има ли смисъл да го почвам от днес?Изключително отпаднала съм и температурата, не ми спада-от 37.4 до 38.4!

# 691
От минусовите температури не могат да измрат гъбичките. Иначе нямаше нито една гъба да остане в природата.

# 692
На Допелхерц ппедимно е магнезиев оксид, не ги знам имат ли някоя добавка която да не е с това. Оксидът е най-малко препоръчваната форма по принцип, водят го че се усвоява най-малко. Но пък е най-евтин та щом има кой да го купи - ще го слагат.
Препоръча ми го мед.сестрата в работата. За мен не върши работа, същия ефект като да си глътна направо парите за него...
Вече си поръчвам от iHerb, сега пием този https://bg.iherb.com/pr/country-life-chelated-magnesium-250-mg-240-tablets/110496

# 693
За добавки си проучвам аз кое какво е, тия препоръки често са заради конкретен стимул, да не го кажа по-цинично.
Факт е че техните доста хора ги купуват, те са и сравнително бюджетни, та няма да спрат да се продават, независимо стават ли за нещо. За добавки е достатъчно да се докаже че няма да те отровят, не е нужно доказателство че с нещо ти помагат.

# 694
Бърз въпрос. От 2 години съм с почти постоянно замайване. Обиколила съм всякакви лекари, пускала съм всякакви изследвания, но никой нищо не ми казва със сигурност от какво е. Един ми казва, че е от ошипяване, друг го отрича. Един ми казва, че е защото някакъв нерв опирал кръвоносен съд, друг го отрича и т.н. Правила съм си ЯМР. Мислите ли, че има смисъл тогава да правя ЕЕГ, или двете показват различни неща?

# 695
Привет на всички!

Малко съм се наплашила тези дни и реших да пиша тук. Ще се радвам, ако мога да получа отговори/разяснения от опит.

Имам 2 съмнителни бенки, които ме смущават. Записах си час за дерматолог идната седмица, но, предполагам знаете как е, притеснила съм се много и треперя, чакайки.

Едната бенка я имам откакто се помня — на шията ми е, не е претърпявала кой знае какви промени, но доста често се закача за дрехи (от тениски до ризи), на специфично място е и е „издигната нагоре”. Миналата седмица, докато спортувах, усетих, че тениската ми „мина през нея”, поогледах я вкъщи и ми се стори съмнителна; издигната черна част и по-розова около нея. Снимка: https://imgur.com/a/XV9R9Z1

Другата е сравнително новообразувала се, на челото ми е. На около година и половина е, като ми се струва, че е променила размерите си, малко по-голяма е. Снимка: https://imgur.com/a/t1BckHf

Доста съм се стреснала и все си мисля за най-лошото… не си помагам и с постоянното четене в Интернет, гледане на снимки и т.н. Стреснала съм се, че и двете са сериозни и не са от „добрите”.

Някой преминавал ли е през нещо подобно?
И аз не виждам нищо притеснително. По-скоро брадавици от колкото бенки. Махате ги, давате на хистология и си живеете живот.

# 696
Бърз въпрос. От 2 години съм с почти постоянно замайване. Обиколила съм всякакви лекари, пускала съм всякакви изследвания, но никой нищо не ми казва със сигурност от какво е. Един ми казва, че е от ошипяване, друг го отрича. Един ми казва, че е защото някакъв нерв опирал кръвоносен съд, друг го отрича и т.н. Правила съм си ЯМР. Мислите ли, че има смисъл тогава да правя ЕЕГ, или двете показват различни неща?
А лекарства давали ли са ви за това замайване? Щом ЯМР не показва нищо, не знам има ли смисъл от друго. Но пък ЕЕГ не е някаква сложнотия или болезнено, направи си и нея.

# 697
А лекарства давали ли са ви за това замайване? Щом ЯМР не показва нищо, не знам има ли смисъл от друго. Но пък ЕЕГ не е някаква сложнотия или болезнено, направи си и нея.
Да, Бетасерк го пия като бонбонки, но хич няма ефект.
Благодаря, ще си направя. Просто се чудих дали не е някакво дублиране в изследванията, или всяко показва различни неща.

# 698
ЕМГ няма да покаже шипове на картинка,  но ще покаже увредена функция на периферната нервна система. Което не ти е основния проблем. Ако имаш изтръпване на ръцете, тогава ще е хубаво и ЕМГ да се направи.

# 699
ЕМГ няма да покаже шипове на картинка,  но ще покаже увредена функция на периферната нервна система. Което не ти е основния проблем. Ако имаш изтръпване на ръцете, тогава ще е хубаво и ЕМГ да се направи.
Шипове са ми установени на рентген. По-скоро питането ми е дали ЕЕГ би показало проблем в главата, който ЯМР не показва (Правила съм ЯМР на глава)

# 700
За глава е ЕЕГ. Обаче грешката е моя, извинявай. Ти точно за ЕЕГ питаш. Ще даде информация, да.

# 701
Бързо питане, от четвъртък вечер съм с темп, в петък вечер правих тест, отрицателен, вчера пак направих много бледа черта за грип Б-с кашлица и температура съм и болки в цялото тяло.Личния не ми вдига тел и ми взеха тамифлу, има ли смисъл да го почвам от днес?Изключително отпаднала съм и температурата, не ми спада-от 37.4 до 38.4!
Карах Грип Б преди 2 седмици, бях с много висока Т 2 дни, после хрема, накрая кашлица, точно за 7 дни се оправих без особени лекарства. Само аналгин за Т и витамини. Тамифлу не съм почвала, на мен не ми помага при грип, но като цяло имунитетът ми е добър и бързо се преборих с грипа. Бързо оздравяване...

# 702
Скрит текст:
Благодаря, ще си направя. Просто се чудих дали не е някакво дублиране в изследванията, или всяко показва различни неща.
Щом няма ефект от Бетасерк, по-скоро проблемът не е във вестибуларния апарат.
Питай невролога дали не е добре да вземаш известно време нещо за подобряване на оросяването, съдоразширяващо, за да видиш ще има ли някаква промяна. Макар че Бетасерк също подобрява кръвотока... 🤔 Не знам, УНГ гледал ли те е? Ако не, не е зле да погледнат ушите обстойно.

# 703
Скрит текст:
Щом няма ефект от Бетасерк, по-скоро проблемът не е във вестибуларния апарат.
Питай невролога дали не е добре да вземаш известно време нещо за подобряване на оросяването, съдоразширяващо, за да видиш ще има ли някаква промяна. Макар че Бетасерк също подобрява кръвотока... 🤔 Не знам, УНГ гледал ли те е? Ако не, не е зле да погледнат ушите обстойно.
Да, и на УНГ съм ходила. След няколко дни пак съм на отоневролог. Дано измисли нещо друго.

# 704
  • София
Доплер на шийни артерии правила ли си?

Общи условия

Активация на акаунт