На море в Обзор 2025 г.

• 11 541
  • 155
  •   1
Отговори
# 120
  • Някъде по Дунава
И на нас ни предстои почивка в Обзор. Ще сме в Сънрайз Ол Суитс Резорт. Надявам се да ни хареса.
Ще чакам отзиви. Насочила съм се към него за следващата година, защото приема деца до 13.99 г безплатно.

# 121
Няма как да се е обърнала на Илинден, защото според поверието се (пре)обръща на Преображение. Нищо общо нямат двата празника.
Напротив точно на Илинден вода се преобръща. Съществува поверие, че на Илинден морето взима най-много жертви като курбан за Свети Илия. Денят на светеца идва с мъртва хватка на морето, казват старите рибари. От днес нататък времето се обръща, почват да духат есенните ветрове, излизат вълнения и мъртво течение. Докато преброиш до пет, вълната те удря и след това те дърпа навътре.

# 122
Това обаче важи за Илинден по старому, който е на 2 август, а на 6 август е Преображение, когато вече водата се обръща, и аз така съм чувала от спасители. Мои познати са на различни места в Б-я и всички казват, че водата е студена, странно, но явно факт

# 123
  • Далечният изток
Ама това не е на Илинден, а на Преображение. Преображение = Преобръщане. И то по стар стил, август, не сега през юли.

# 124
  • Асеновград
И на нас ни предстои почивка в Обзор. Ще сме в Сънрайз Ол Суитс Резорт. Надявам се да ни хареса.

И ние от 25.07. сме в Сънраиз Ол Суитс , за пръв път ще почиваме в Обзор , дано всичко е наред.
Момичета с тази ледена вода ме притеснихте , аз каквато съм ,, зиморничава,,....ужас.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 14:27 от Кака Данче

# 125
Потвърждавам, че водата е ледена. Трети ден сме тук. И вчера беше студена сутринта, но към обяд се стопли. Днес до 13 ч. си беше ледена. Единици се пристрашиха дори да се намокрят.

# 126
Къпят се, но всеки който излезе от водата казва, че е ледена, даже и мъжете им е студено,

# 127
Вероятно "Ъпуелинг" по северното черноморие и течението на юг.

# 128
  • Sofia
Ама това не е на Илинден, а на Преображение. Преображение = Преобръщане. И то по стар стил, август, не сега през юли.
Естествено, че е на Преображение, не на Илинден! Simple Smile Не се занимавай, всеки да си вярва, в каквото иска. 😉

# 129
Аз съм в Сънрайз Ол Суитс в момента , ако имате въпроси пишете.Колкото до водата … студена , вятър, вълни … Хората още по обяд се изнизват от плажа. Следобяд е празно

# 130
  • оттам, откъдето започва България
Странно е това за водата. Ние за 4 дни само изневерихме на любимия Обзор с Кранево, но тук водата е много топла.Thinking
Дано се стопли водата до август, че тогава ни е почивката в Обзор. Heart Eyes

# 131
Не четохте ли, че има силни западни ветрове, които изтикват горния топъл слой навътре в морето. За това по брега водата е студена.
Не е чудо не видяно дори и през юли.
Ние ще сме от 06 август в Обзор. Добре, че не обичам много къпане в морето. За мен най-хубавите плажове в БГ са на Албена, отчасти Кранево и Китен Южен. Макар в Китен да не съм ходила от 15 години. Там пък селото е клаустрофобично тясно и гъчкано с народ.

# 132
Това не е вярно. Вятърът тези дни е Южен.

# 133
  • Асеновград
Аз съм в Сънрайз Ол Суитс в момента , ако имате въпроси пишете.Колкото до водата … студена , вятър, вълни … Хората още по обяд се изнизват от плажа. Следобяд е празно

Лоша работа с тази вода... Пишете как е хотела , в близост ли до плажа , стаите , анимацията ....абе, всичко ще ми е от полза да прочета.

# 134
Хотела е на 10 мин от плажа. Стаите са удобни, храната е на средно ниво.Анимация има вечер и в хотела, и на плажа - забавно е !!
Като минус мога да кажа, че сме отдалечени от центъра , но има шатъл срещу 2 лв в определени часове.
Като цяло комплекса е на добро ниво, чисто и приятно навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт