Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните идеи зад новата тема за разделно хранене?
Какви са препоръките и предложенията за комбиниране на храни при разделно хранене?
Кои са някои полезни книги за разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните идеи зад новата тема за разделно хранене?
Нова тема за разделно хранене се фокусира върху превръщането му в начин на живот, вместо диета, като се съчетава с повече усмивки, приятелства, течности, движение и вяра в успеха. Основната идея е правилното комбиниране на храните – белтъчини/месо, млечни продукти и яйца с въглехидрати/зърна и ядки; скорбялни зеленчуци трябва да се консумират предимно със зеленчуци, които са алкализиращи храни. Това подпомага по-лесната преработка на храните от стомашно-чревния тракт.
-
Какви са препоръките и предложенията за комбиниране на храни при разделно хранене?
При разделно хранене се препоръчва да се консумират протеини/месо, млечни продукти, яйца и въглехидрати/зърна заедно със зеленчуци. Важно е да избягват комбинации като яйца с хляб или пържени храни със зеленчуци. При разделно хранене се препоръчва да комбинирате протеинови храни със зеленчуци, като например печено месо със салата, ябълка със сирене или печена скумрия със зелен салата.
-
Кои са някои полезни книги за разделно хранене?
Някои полезни книги за разделно хранене включват „Разделно хранене“ от Вадим Леви, „Сила за живот“ от Мерлин и Харви Деймънд, „Разделно хранене“ от Димитър Пашкулев, „Разделно хранене“ от д-р Шелтън, д-р Хей и д-р Деймънд. Освен това има систематизирана информация от Надинка и полезни рецепти от Ками, Надинка, Амей, Снежи Съни, ДидиП, Уондърфул, 1st и Декси.
-
Какви са някои примерни рецепти за разделно хранене и здравословни предложения за рецепти?
-
Какви са някои предизвикателства, пред които са изправени участниците при практикуването на разделно хранене?

. Благодаря за поздравите и тъй като съм сигурна ,че и други мами ще ме поздравят, няма да споменавам имена, просто знайте, че ми е много приятно с вас
. Мина, ям аз, ям, обаче и спортувам ,миличка когато имаш време, пиши ми на лични, да споделиш за училището ,пл...
. Вчера се отпъпих да пазарувам, обаче щерката ме би по всички параграфи
.

.Мисля да релаксирам,че вчера тинейджърката прави парти у дома с нейни съученици-10 щури поберитета.Стените се тресяха по едно време
,но няма как затова пък на тях им беше много весело,след тях си направих"фитнес"
.

Та влизам аз и викам ще ям разделно, малко салатка, малко месце и чашка ракия за наздраве, е да ама не. Устоях точно 15 минути и смесих всички възможни хранителни групи в едно. Сега предвидливо съм се записала при лунатичките, та довечера в 20, 15ч ще разтоварвам. Та утре съм само на фрешове. Джоя не бях се замисляла за различните видове месо, аз съм ги смесвала, но дали е правилно, не знам. По-опитните ще се изкажат. Хайде хубав и усмихнат ден от мен, отивам да правя упражнения, че се чувствам много зле. 
Аз пък,за разлика от теб,агнешко не ям,но козунак много обичам
-напр.ако хапна пилешко бутче или пържола,правя голяма пауза,но понякога,ако месото е добавка в малко количество към салата например,то основното ми ястие може да се състои от друг вид месо-казвам как постъпвам аз
При мен е по-важно да не се смесват белтъчините от разл.групи-месо+млечни,или месо+бобови и т.н.
.До сега нямах нет и затова не можах да ви пожелая добро утро. Снощи си прекарах прекрасно, бях много щастлива
,с готина компания ,комплиментите хвърчаха отвсякъде
. Сега като препрочитам написаното от вас, направо се просълзих от топлите пожелания на всички, а Юзерчето направо ме разплака с този невероятен стих... Благодаря ви че ви има