За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 204
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Едното ми бебче е със запек. Напоследък се изхождаше на три дни, но винаги в тази по-течна и нормална консистенция. Вчера и днес ака с плач и е като барабонки. Днес сме на лекар, но искам да чуя и ако тук някой се е справил с подобен проблем. От понеделник е на нан комфорт, преди това десет дни на хип комфорт. Търся кое мляко ще й понесе добре.
Според вас това, че вчера и днес изпражненията са твърди, означава ли, че съм влошила положението с нан комфорт?

# 466
Здравейте, мами, с бебе на 3 седмици сме, което се оказа, че не наддава достатъчно. Храним се на шише, на 3 часа, но доста бавно по около час с почивки и не винаги изяжда количеството. На прегледа казаха, че може да е и от биберона. С шишета на avent сме, natural response 0+ с 2 дупки. Моля за препоръки как сте разрешили такъв проблем и за шишета🍀❤️ питахме дали да не сменим с биберон 1м+, с 3 дупки и казаха, че може стига да не се дави... имаме вече и колики и се притеснявам да не се увеличат така. Моля за съвет💐

# 467
Здравейте, мами, с бебе на 3 седмици сме, което се оказа, че не наддава достатъчно. Храним се на шише, на 3 часа, но доста бавно по около час с почивки и не винаги изяжда количеството. На прегледа казаха, че може да е и от биберона. С шишета на avent сме, natural response 0+ с 2 дупки. Моля за препоръки как сте разрешили такъв проблем и за шишета🍀❤️ питахме дали да не сменим с биберон 1м+, с 3 дупки и казаха, че може стига да не се дави... имаме вече и колики и се притеснявам да не се увеличат така. Моля за съвет💐
Ами пробвайте с по-голям биберон, така или иначе, скоро ще ви трябва по-голям. Натурал серията изисква по-голямо усилие за сукане от страна на бебето, наподобява уж кърменето. Обикновената им серия е по-лесна за малчовците. Ако не сработи с единичката, може да пробвате. Педиатъра ви погледна ли да няма някаква трудност при сукането - къса юздичка например? Иначе и моята като беше бебе ядеше по 40 мин. с тези биберони. Още ползвам серията, но вече си смуче за по-нормално време.

# 468
Сменете шишетата, новите биберони на Авент са ужасни. Моето бебе е кърмено, но в началото за кратко дохранвах от шише и едвам успяваше да се храни с тези биберони. С баткото ползвах старата им серия и нямаше проблем, а той изобщо не засука. От другите, които съм ползвала, ми харесаха тези на Д-р Браун, на Lansinoh и NUK Perfect match.

# 469
Всъщност шишета на Филипс Natural Response са чудесни, но за добре наддаващо бебе. Ние бяхме с тях и при нас беше подобен проблема, дълго хранене. Педиатърът препоръча да сменя с друг вид, който не изисква детето да засуче и да имитира истинско сукане, за да не хаби енергия. По спомен ми каза около 10-15мин е нормално да изпива млякото, от там нататък вече не е окей, защото се изморява.
За 2 месеца бях минала на каучуковите на Нук. Бяха чудесен избор, млякото потича без особено усилие от страна на бебето.
В последствие отново се върнах на Филипс, защото с тях детето не се заливаше и се хранеше чудесно, но вече бе по-силен. (Роден 2.600кг).

# 470
Не съм давала до момента мед. БЛИЗО на 2 год сме, как го предложихте вие?
Четох с вода и на филийка, но второто отпада.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 15:48 от Герито Ангелова 749917

# 471
  • до най-прекрасния мъж
С лъжичка, първо колкото грахово зърно и постепенно увеличих. Сега яде около чаена лъжичка на прием, но не всеки ден.

# 472
  • Пловдив
Не съм давала до момента мед. БЛИЗО на 2 год сме, как го предложихте вие?
Четох с вода и на филийка, но второто отпада.

Готвих някакво печиво или крем, не помня, в което имаше и мед и така го дадох на малката.

# 473
Здравейте, бихте ли споделили мнение в отношение цена/качество за стерилизатор с опция сушене между следните две марки: Cangaroo Cai и Philips Avent - Premium. Благодаря 🙂

# 474
Всъщност шишета на Филипс Natural Response са чудесни, но за добре наддаващо бебе. Ние бяхме с тях и при нас беше подобен проблема, дълго хранене. Педиатърът препоръча да сменя с друг вид, който не изисква детето да засуче и да имитира истинско сукане, за да не хаби енергия. По спомен ми каза около 10-15мин е нормално да изпива млякото, от там нататък вече не е окей, защото се изморява.
За 2 месеца бях минала на каучуковите на Нук. Бяха чудесен избор, млякото потича без особено усилие от страна на бебето.
В последствие отново се върнах на Филипс, защото с тях детето не се заливаше и се хранеше чудесно, но вече бе по-силен. (Роден 2.600кг).

Моят беше роден 3200 гр и нямаше проблем с наддаването. Давах кърма от шише, защото не засукваше добре, но дори и след като се научи, пак не успяваше да се нахрани с шишето на Авент. Беше ок докато имаше нужда от около 30-60 мл, които изпиваше за 20-30 минути. Но повече от това не можеше да изпие преди да се преумори и в крайна сметка ги смених с Lansinoh. Но вече само се кърми, приключихме с шишетата.

Старите Natural Response бяха супер за комбиниране с кърмене, но тези с новият дизайн са прекалено бавни. Много родители срещат проблем с тях.

# 475
  • София
Най-вероятно е от бибероните. Ние бяхме в същата ситуация. Или сменете с по-голям номер (поне 2), или направо с друг вид. Ние известно време минахме на Кампол (не казвам, че са добри обаче, просто ни решиха проблема към онзи момент), сега като заякна, пак сме на Натюрал риспонс, но вървим с поне един номер отгоре. Също на биберона има една дупчица, която трябва да съвпадне с една дупчица на пластмасовата шайба, за да тече по-бързо.

# 476
Много благодаря за отговорите💐 проблем с юздичката не вярвам да имаме, това й беше 2 преглед при 2 педиатър и никой нищо не е казал, дано са погледнали...днес директно даваме за 1м+, утре купувам и друг вид шишета🍀 иначе е слабичка да, роди се 2975, изписаха ни 2880гр, с повечко жълтеница, сега сме 3100, отделно се роди в 36+5, та за 2 дена ни водят недоносени и не знам дали това също няма значение... дано почне да яде повечко❤️
Лъвица, под номер 2 имате предвид цифрата на биберона ли и капките? Защото досега бяхме с 2-ка, който го дават за 0м+, но си е тегаво, сега купихме 3-ка.

# 477
Ако бебето е недоносено и с жълтеница, защо само на три часа? Моето също се роди в 36+5 и трябваше първите няколко дни на два часа да я храня, включително и да я будя през нощта и чак когато на петия ден наддаваше добре, ни позволиха на три часа (максимум, ако поиска по-рано, даваме, но тя само спеше и трябваше да я будим). И след две седмици вече можеше на поискване, без да я будим, защото наддаде добре

# 478
От болницата нищо не са ми казали, нямах и специални насоки, единствено в епикризата пише, че е недоносено. Иначе ние първите 5 дена си бяхме в болницата на антибиотик, ако не бях искала АМ понеже й падаше теглото нямаше и да ми дадат и щяхме да се мъчим с коластрата. Иначе й даваме и на 2ч и нещо, ако се разбуди, жълтеницата премина вече, но в началото си беше като при вас с трудно буден и дълго ядене. Не очаквах да е качила толкова малко...

# 479
Здравейте
Таткото е хранил малкия и е сложил по погрешка една лъжица в повече от АМ в шишето, може ли нещо да се случи на малкия

Общи условия

Активация на акаунт