За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 268
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
Хей, мами, вие до кога правихте гимнастика на бебетата, по- специално за ахилеса? Моя грам не дава, опитва се да се изправя, но е на пръсти и се притеснявам.

# 196
Здравейте ! Искам да попитам мамината ,които хранят бебетата си по схемата на всеки месец съответното количество мляко . В началото на съответния месец ли се увеличава с по 10 мл или ,когато вече е навършен . Вчера навършихме 4 месеца и се чудя дали да продължаваме с 140 или да вдигам на 150?😕

# 197
Здравейте ! Искам да попитам мамината ,които хранят бебетата си по схемата на всеки месец съответното количество мляко . В началото на съответния месец ли се увеличава с по 10 мл или ,когато вече е навършен . Вчера навършихме 4 месеца и се чудя дали да продължаваме с 140 или да вдигам на 150?😕
То по тая схема би трябвало сега да почваш с 140. Моята е на 7 и й давам 170мл. понякога 180+. Но когато беше на 4 месеца не изяждаше повече от 120-130. Рядко 150. Ако детенцето му се хапва 10мл. повече не са чак такъв проблем. Някои майки на 4 месечни дават по 200мл., но и аз не го одобрявам това.

# 198
  • Пловдив
Зависи на коя фирма е млякото, на ДМ био, което ползвам е друга таблицата. Все пак е важно детето да приема необходимите калории/съставки, спрямо нуждите на възрастта.

# 199
Зависи на коя фирма е млякото, на ДМ био, което ползвам е друга таблицата. Все пак е важно детето да приема необходимите калории/съставки, спрямо нуждите на възрастта.

Хип Комбиотик 1

# 200
  • до най-прекрасния мъж
Зависи и колко хранения има детето. Моето пиеше 160-170 мл на 4 навършени месеца, но си махна всички нощни хранения и ядеше по 5 пъти дневно. Така че, аз бих се водила по детето. 10 мл нагоре или надолу, ако детето е ОК, не са проблем.

# 201
Здравейте мамита
От кога и как се забелват пишлетата на момчетата

# 202
Здравейте мамита

Буквално на предната страница се обсъди темата Simple Smile

# 203
Здравейте мамита

Аз писах по-горе, че ние избрахме да не правим процедурата с рязкото забелване, защото нашият лекар ни каза, че е против. Така че може би остава на родителя да си вземе решението, защото има лекари, които пък го правят все още. Ние просто измиваме и леко издърпваме по време на баня, измивам и с физиологичен разтвор понякога. Все още не са се случили нещата напълно, но предпочитам този вариант. Момичетата писаха, че има и вариант с кремове след определена възраст.
Има статии в интернет по темата за и против.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 14:11 от dimi_

# 204
Да допълня и аз моят опит по темата, за да се знае, че има И такъв сценарий. И ние карахме със схемата забелване по малко, нежно внимателно до към 6-7 месец, когато детето направи инфекция. Оказа се, че при частичното забелване се е отворило нещо като мехур(кухина) между кожата и самата главичка, където е започнала да влиза вода, смегма и т.н. и оттам възпаление. Ходихме при детски уролог в Токуда, където го забелиха от раз, почистиха, дезинфекцираха и детето пи антибиотик. Беше адски болезнено за детето, а мъжа ми направо колабира в кабинета .... Имайте предвид, че веднъж забелена пишката трябва всеки ден да се отваря пак, защото може да позалепне отново. Лятната ваканция свекърва ми къпа детето 4 поредни вечери (тогава на година и малко) и понеже я било страх да пипа се беше слепнала пак. Наложи ми се да събера кураж, ръкавици, марля риванол и да го дърпам пак.. .
Здравейте мамита

# 205
Здравейте ! Искам да попитам по колко минути оригвате бебетата си . Аз държа бебека по 15 Мин за оригване ,но ми се случва след като вече е оригнала няколко пъти на 30 минута например пак да орига и да е боли корем. В интернет гледам пише да се държат от 20 до 30 минути за оригане. Принципно ,не ми пречи и толкова ,ама тя иска като орига постоянно да е разнасям из къщата и оставам без ръце . Питам заради коликите ни започнахме 5 месец и не спират . Вече в чудо се видяхме нямат оправия 😕😕 Постоянно се носим на ръце . Дори отскоро и навън като излезем почва да е боли корем и айде и там носене 😕

# 206
Здравейте ! Искам да попитам по колко минути оригвате бебетата си . Аз държа бебека по 15 Мин за оригване ,но ми се случва след като вече е оригнала няколко пъти на 30 минута например пак да орига и да е боли корем. В интернет гледам пише да се държат от 20 до 30 минути за оригане. Принципно ,не ми пречи и толкова ,ама тя иска като орига постоянно да е разнасям из къщата и оставам без ръце . Питам заради коликите ни започнахме 5 месец и не спират . Вече в чудо се видяхме нямат оправия 😕😕 Постоянно се носим на ръце . Дори отскоро и навън като излезем почва да е боли корем и айде и там носене 😕

Веднага, щом оригне- оставям. Вече е много тежичък и не мога да държа по 30мин. Ние сме на 8м и ми прави впечатление, че пак изхожда зелено. Не е простуден. Захранен е вече 1седмица отново е със зелено ако, както когато имаше колики. Не давам нищо като капки. 🙄 На тази възраст, би трябвало вече да са минали

# 207
По-скоро са ви хванали веднага и зъби и се промива момента. При нас така беше. Тъкмо да си кажа край с коликите и веднага започнаха венците. Огледайте дали не ви се струват леко надути, макар да няма избило нищо. Всъщност е най-зле преди да пробие зъбчето, след това се успокоява временно и така до 20. 😄

Синът ми също искаше нон стоп на ръце, когато започна да пълзи или по-скоро да прави опити, му стана по-интересно и от раз спря. По спомени беше около 9-ти месец.

# 208

Веднага, щом оригне- оставям. Вече е много тежичък и не мога да държа по 30мин. Ние сме на 8м и ми прави впечатление, че пак изхожда зелено. Не е простуден. Захранен е вече 1седмица отново е със зелено ако, както когато имаше колики. Не давам нищо като капки. 🙄 На тази възраст, би трябвало вече да са минали
Зеленото ако може да е от някои пюрета или от АМ. Щом няма други симптоми на колики. Ние сме на 7++, захранваме се месец и половина и от нещо получи колики тези дни. Май от една каша. Някои храни е възможно да върнат колики, ако се появят и други симптоми помисли какво си въвела скоро и не го давай и виж как ще е.

# 209

Зеленото ако може да е от някои пюрета или от АМ. Щом няма други симптоми на колики. Ние сме на 7++, захранваме се месец и половина и от нещо получи колики тези дни. Май от една каша. Някои храни е възможно да върнат колики, ако се появят и други симптоми помисли какво си въвела скоро и не го давай и виж как ще е.
Храня го с домашно приготвени пасирани зеленчуци. От пюретата използвам само плодовите. Млякото е на Хип и с него приготвям кисел- може би е от кисела. Нали не се варят АМ и все се чудя как се разтваря. Ще се консултирам с педиатърката на следващата консултация. Зъбки избиха преди 1м, но отгоре отново се подува.

Общи условия

Активация на акаунт