За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 248
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте
Давате ли пробиотици на бебетата си
Мойто бебче е на 3 м.
Към момента му давам био Гайа

# 211
Здравейте
Давате ли пробиотици на бебетата си
Мойто бебче е на 3 м.
Към момента му давам био Гайа

Моят син е на 7 месеца и не му давам нищо. За сега приема само една капка витам Д, сутрин, но скоро и него ще спрем.

И аз съм давала БиоГая, но към края на 3ти месец го спрях, защото коликите изчезнаха в този период.

# 212
  • Пловдив
Не съм оригвала, не съм давала и пробиотици.

# 213
Момичета, имате ли наблюдения над капките БиоАмика? Дали запичат?

# 214
Момичета, имате ли наблюдения над капките БиоАмика? Дали запичат?

Моят син го запекоха
Но имам приятелка която даваше и малкият не се запичаше

# 215
  • Пловдив
А препаратите със симетикон запичат ли?

# 216
Възможно е, да. Но не всяко бебче.

# 217

Моето бебче не, помогна с газовете донякъде. Но не ги маха, просто ги консолидира в по-големи мехурчета и излизат по-лесно.

# 218
Интересно, че при нас педиатърът още от самото начало ни каза, че това със забелването е отживелица и отказа да прави каквото и да било. По-късно минахме и през хирург и мнението му беше абсолютно същото. Синът ми е на 2 години и половина и само измиваме там и леко издърпваме и това е общо взето. Имам приятелки в чужбина и са ми споделяли, че там това не се практикува. Спорна тема и не знам кое е правилно, но ние поехме по този път да не правим никакви специални процедури.

Това е и мнението на уролога при който водих големият ми син ми за профилактичен преглед, когато стана на годинка. За съжаление няколко месеца след това се появи проблем, заради който трябваше да го забелим, изписаха стероидно кремче и всичко стана леко и безболезнено.

Сега с второто бебе пак не пипам там.

В няколко коментара съм виждала споменаването на кремче… Може ли някоя мама, която има опит с тези кремчета, да сподели за тях? Имена? Иска ли се рецепта за тях..
Опасенията ми са, че ако заведа синът ми на уролог, ще иска да го забели рязко… ЛЛ искаше така, но добре че забрави(има си негови проблеми човечеца и често забравя за пациентите си…). Просто не искам да преживявам отново драмата със скъсана кожичка на пенис на бебе и истеричното плакане (и отказ) при пишкане по всяко време на деня( на големия син се скъса по време на баня) …
Ще ми се този път да се случи с кремчета. Моля, помагайте (може и на лично имената на кремчетата)..
Благодаря 🍀

# 219
Става дума за стероиден крем и за него трябва рецепта. Не е хубаво да го прилагате без лекарско предписание. Читав уролог няма да забели рязко или поне първо ще ви пита кой вариант предпочитате. Моят син го водих на преглед при уролог във Вита, той ми изписа крема и обясни как да го прилагам.

# 220
Мами , помагайте ! Днес изведох беба навън ,но беше 4 градуса . Бях и сложила млякото в термос и реших да е нахраня навън ,но като го прехвърлих в нейното шише за секунди изстина и е станало студено . Пила е студена мляко сега се тревожа да не я разболея нещо

# 221
Това са митове и легенди, че от студените напитки ще се разболееш или ще те заболи гърлото. Откакто е на 6 месеца станал му давам кисело мляко директно от хладилника! А водата никога не съм я топлила, още от новородено я пие на стайна температура или ако сме навън- на външна такава. Не се е разболявал. Не се притеснявайте.

# 222
Ако е топло млякото моето бебе не го иска. Като вадя от хладилника кърма го слагам все пак за около 30 секунди - минута в нагревателя да не е баш ледено. Няма страшно.

# 223
Здравейте. Според вас кои гризалки са най-добри - водните, изцяло от силикон или тези дрънкалка + гризалка. И дали водните и комбинираните са безопасни?

# 224
  • Пловдив
Тези, които бебето иска 🤣 имам поне 10 различни гризалки и почти нулев интерес, за сметка на ръката.

Общи условия

Активация на акаунт