За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 264
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Записвам се в темата с две малки госпожици на месец.
Има ли противопоказания Вигантол да се дава на едно хранене с Био Гая или Инфакол?

Честито двойно щастие! HeartbeatHeartbeat
Аз вигантол винаги съм го давала на гладно, така ми е казвал педиатъра на децата.

# 181
Може наистина да е от памперсите, може и от мокрите кърпички също. Наистина е добре да я държите без памперс по голо дупе колкото се може повече през деня, да се слага памперс на много добре подсушена кожа (но да се подсушава с търкане, а с потупване). Също и честа смяна на памперс. Моето бебче се беше подсякла така и сега на всеки нов памперс слагаме първо вазелин за бебета, после дебел слой крем с 40% цинков оксид и оттогава не се е подсичала

# 182
  • до най-прекрасния мъж
Това ми прилича повече на алергична реакция или някакъв вид дерматит, отколкото на подсичане. Дъщеря ми се подсичащи адски около растежа на зъбките, ставали са рани чак. Но за 2-3 дни със Судокрем всичко е минавало.

# 183
И при нас имаше от растежа на зъбите, но бяха пъпчици. Мажех ги с кремче, което ми беше изписала педито. То беше за обрив около устата от лигите, но свърши работа.

# 184
Здравейте, момченцето ми е на 4 месеца и искам съвет за забелването на пишката.Личния лекар иска да го направи от един път, а педиатърката при която го водя на частно ми каза аз да го правя по лека и до първата годинка на бебока вече ще е готов.Та вие с бебетата момчета,как сте процедирали?🫤

# 185
Здравейте, момченцето ми е на 4 месеца и искам съвет за забелването на пишката.Личния лекар иска да го направи от един път, а педиатърката при която го водя на частно ми каза аз да го правя по лека и до първата годинка на бебока вече ще е готов.Та вие с бебетата момчета,как сте процедирали?🫤
Моят личен лекар е и педиатър на бебето ми. Според нея е по- добре ние да оправяме пишлето- до 1год. След това, ако не е оправено има кремчета, гелчета и накрая специалист, който ще довърши. Според мен, по- добрият вариянт е Вие да го оправяте, но това все пак е и лична преценка.

# 186
Моето момче е в момента на годинка. Всяка вечер след баня почиствам бубата. И на нас ни казаха, че постепенно ще се оправи като се опитваме да я забелим, но нищо не стана. Сега ще видим на следващата консултация какво ще ни каже педиатърката. Тя ми предложи да я забели от веднъж, когато малкия беше на месец, но аз не посмях от страх. Честно казано сега съжалявам. Предпочитам да го бяхме оправили докато е малък и не разбира, сега ще е още по-трудно.

# 187
Интересно, че при нас педиатърът още от самото начало ни каза, че това със забелването е отживелица и отказа да прави каквото и да било. По-късно минахме и през хирург и мнението му беше абсолютно същото. Синът ми е на 2 години и половина и само измиваме там и леко издърпваме и това е общо взето. Имам приятелки в чужбина и са ми споделяли, че там това не се практикува. Спорна тема и не знам кое е правилно, но ние поехме по този път да не правим никакви специални процедури.

# 188
Ние започнахме да го забелваме от 5 месец. При вечерния тоалет,че таткото я върши тази работа. По малко, за да няма дискомфорт.За сега сме до половината. Предпочитаме ние да свършим това, защото било много болезнено по другия начин, от раз.

# 189
  • Пловдив
За "подсеченото" повече прилича на обрив. Бих сменила памперсите на първо време, след миене обтриване с тампон напоен в смрадлика, на всеки час по 10 минути по голо дупе.

И двамата ги забелих под 6 месечна възраст. Във ваната, след банята, докато подсушавах, при нужда почиствах с клечка за уши напоена в риванол.

# 190
  • София
С първото ми момче процедирахме директно (никой не ме е и питал,директно го дръпнаха), за щастие не сме имали никакви проблеми, но после като четох какво е можело да стане и косата ми се изправи.
С второто ни момченце не пипам, само измивам внимателно с вода.На 10 месеца като стане ,ще го водя на уролог (д-р Атанасов от болница Вита) ,който евентуално да изпише кортикостероидно кремче и процедурата да си мине леко и нетравматично.
Това със забелването насила и рано е остаряло вече ,също като "сокче на 40 дни".

# 191
Интересно, че при нас педиатърът още от самото начало ни каза, че това със забелването е отживелица и отказа да прави каквото и да било. По-късно минахме и през хирург и мнението му беше абсолютно същото. Синът ми е на 2 години и половина и само измиваме там и леко издърпваме и това е общо взето. Имам приятелки в чужбина и са ми споделяли, че там това не се практикува. Спорна тема и не знам кое е правилно, но ние поехме по този път да не правим никакви специални процедури.

Това е и мнението на уролога при който водих големият ми син ми за профилактичен преглед, когато стана на годинка. За съжаление няколко месеца след това се появи проблем, заради който трябваше да го забелим, изписаха стероидно кремче и всичко стана леко и безболезнено.

Сега с второто бебе пак не пипам там.

# 192

Всеки път след баня, когато кожата е мекичка, мъжът ми я дърпа и забелва пишчето. Вече 4-5 месеца го правим, лека полека, почти е забелена и смятаме да продължим в същия дух, а пък каквото стане. Този метод изобщо не е болезнен, синът ми нищо не усеща макар и понякога да е имало лека кръв.

# 193
  • София
theblondeambition96, консултирайте се с ЛЛ.
Може да пробвате със седящи вани в отвара от смрадлика. При синът ми помогна.
Поне няколко дена.

Аз почти не го забелвах. Нямаше слепване. Имаше фимозен пръстен и проблем с прибирането на кожичката.
На 3г го водихме при специалист. Беше за операция. Оперираха го 12г по-късно, защото мен ме беше страх от упойките.

# 194
  • Пловдив
Дъщеря ми (на 10м.) има упорито подсичане, което не минава или ако избледнее, се появява пак за отрицателно време. Каква бебешка козметика да използвам в този случай и дали трябва да отидем на преглед?
Прикачвам снимка:
Опитахте ли Судокрем? При нас помага
Да, но не заздравя. И синът е с нещо подобно. Ползват Pufies, ако това има нещо общо, дали трябва да минат на друга марка памперси?

Бих сменила марката, знам че имат фенове, но с баткото пробвахме да слагаме, изключително изкуствени и неприятни. От тогава не съм взимала. Отделно оставете да диша повече и ползвайте Судокрем, при нас помага. Но си е консултация с лекар, може да се наложат и други мерки или крем от типа на "Тридерм".

Общи условия

Активация на акаунт