За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 090
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
Ще ме извинявате но сте във форум и не сте в положението да контролирате кога се слага точката. Също както не е възможно да контролирате и другите деца и родители. Както каза една дама по-горе ходи го обяснявай на някой, който не е бил в отсрещната роля. Но само почакайте и ще бъдете в нея искате или не. Ясно е че се обяснява и се правят забележки, но това не е в състояние да предотврати спонтанното поведение на малко дете. Аз съм забелязала че, като взема да намилам какво и защо да не прави морето дете започва нарочно и умишлено да прави точно това. Но когато го хвана в подходящ момент се получва слушане с разбиране. Ако ви олеква да шеймвате другите родители във форум. ОК. Това вече е друга тема.
Малко ми напомня на онова меме “ I would be a perfect parent to my imaginary children!”. И вие така идеално ще възпитавате тодлър  и по-голямо дете, което очевидно до момента не ви се е случвало ама нали, трябва да изпъкнем някакси сред другите.
Естествено, че подобни неща ще се случват, далеч съм от мисълта, че детето ми няма да направи нещо, което няма да ми хареса или което съответно няма да успея да предотвратя. Никой не твърди, че сме перфектни майки или нещо подобно.
Това което исках да кажа е, че за мен не е допустимо да виждам, че детето ми прави нещо което смятам за нередно и аз да стоя без реакция. Тук вече идва другия момент, че за един човек едно е редно, за друг друго.
Примерно, за Вас плюенето в лицето на друго дете е ок, но за мен не е.

# 166
Ужасни моменти, и аз не обичам на площадките най- вече защото масово пушат.
Не желая да е покрай цигари, защото си мерише нищо че е в количка. И винаги ми е било странно не ги ли е жал за собствените си деца и пушат в тяхно присъствие (и вкъщи го правят).
Но поне навън да не го, или когато са сами.
Кажете ми през ноща бебето нормално ли е да реве но истерично?
Доста плака и нз от какво и се случва много често..

На каква възраст е бебето? И какво пробвате, за да го успокоите?

# 167
Нека последната дума е Ваша, не, защото не бих могла да Ви дам адекватен отговор, а защото намирам дискусията с Вас за излишна и в допълнение, за неплодотворна във връзка с възпитанието на моето дете.
Бъдете здрава!

Ще ме извинявате но сте във форум и не сте в положението да контролирате кога се слага точката. Също както не е възможно да контролирате и другите деца и родители. Както каза една дама по-горе ходи го обяснявай на някой, който не е бил в отсрещната роля. Но само почакайте и ще бъдете в нея искате или не. Ясно е че се обяснява и се правят забележки, но това не е в състояние да предотврати спонтанното поведение на малко дете. Аз съм забелязала че, като взема да намилам какво и защо да не прави морето дете започва нарочно и умишлено да прави точно това. Но когато го хвана в подходящ момент се получва слушане с разбиране. Ако ви олеква да шеймвате другите родители във форум. ОК. Това вече е друга тема.
Малко ми напомня на онова меме “ I would be a perfect parent to my imaginary children!”. И вие така идеално ще възпитавате тодлър  и по-голямо дете, което очевидно до момента не ви се е случвало ама нали, трябва да изпъкнем някакси сред другите.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 22:00 от bubastet

# 168
Здравейте
А по кое време давате вигантол на децата си

# 169
  • до най-прекрасния мъж
Сутрин, заедно с всички други добавки, които давам. Гледам да е на гладно.

# 170
Здравейте ! Днес направихме точно 4 месеца ,но за съжаление коликите ни НЕ минават . Какво ли не пробвахме и сме все така . Чувала съм ,че ппц до 3 месец продължават ,но при нас много се проточват. Само ние ли сме единствените така и нормално ли е толкова дълго време да ни продължават коликите ?😞😕

При нас също продължиха доста време. Малко след 4 месец се поуспокоиха нещата. Месец преди това сменихме адаптираното мляко,съжалявам,че не го направих по-рано.

# 171
Здравейте
А по кое време давате вигантол на децата си

При нас първо е омни биотик панда + мляко, а към 9:30-10ч. давам вигантол + някаква закуска. Така свикнахме и не знам дали е правилно или не.

# 172
Вигантола и аз сутрин, но ми се е случвало лятото да забравя и когато се сетя чрез деня. Но обмислям да го сменя с марка с капкомер, че много му се нервирам докато капне. 😁

Колики и ние имаме все. След 4 месец се осъмнихме за тих рефлукс, с АР мляко се пооправи. Наблюдавай дали връща храна към устата, може да не повръща, а да си я гълта. Сега захранвам, но май пак се върнаха коликите от нещо, а сме на 7+, така че търпение.

# 173
  • Поморие
Дъщеря ми (на 10м.) има упорито подсичане, което не минава или ако избледнее, се появява пак за отрицателно време. Каква бебешка козметика да използвам в този случай и дали трябва да отидем на преглед?
Прикачвам снимка:

# 174
Дъщеря ми (на 10м.) има упорито подсичане, което не минава или ако избледнее, се появява пак за отрицателно време. Каква бебешка козметика да използвам в този случай и дали трябва да отидем на преглед?
Прикачвам снимка:
Опитахте ли Судокрем? При нас помага

# 175
  • Поморие
Прикачвам снимка:
Да, но не заздравя. И синът е с нещо подобно. Ползват Pufies, ако това има нещо общо, дали трябва да минат на друга марка памперси?

# 176
За лекар е това! Моят ме посъветва за крем вердал от аптека Промахон. Вършеше чудеса. Иначе- по често на въздух и измиване с хладка вода.

# 177
  • София
theblondeambition96, според мен се консултирайте с педиатъра на детето.
До тогава бих предложила да стои повече време без памперс (на въздух), да смените марката на памперсите и да пробвате с кремче Galafarm или Джинджира Алба бебе спрей. Измивайте само с водичка.

# 178
  • Пловдив
Записвам се в темата с две малки госпожици на месец.
Има ли противопоказания Вигантол да се дава на едно хранене с Био Гая или Инфакол?

# 179
Прикачвам снимка:
Да, но не заздравя. И синът е с нещо подобно. Ползват Pufies, ако това има нещо общо, дали трябва да минат на друга марка памперси?

Опитайте като смените с друга марка и ако не изчезне се консултирайте с педиатъра. Напълно възможно е да е от памперсите.

Общи условия

Активация на акаунт