За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 250
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
Тези, които бебето иска 🤣 имам поне 10 различни гризалки и почти нулев интерес, за сметка на ръката.

На колко е бебето?

# 226
  • Пловдив
Ще стане на 6 месеца. Голямото ми дете също никога не е проявявал интерес към гризалки.

# 227
Здравейте. Според вас кои гризалки са най-добри - водните, изцяло от силикон или тези дрънкалка + гризалка. И дали водните и комбинираните са безопасни?

Моето най-много харесва тези, които дрънкат. Играе си с тях.

# 228
Здравйте , бебето ми е на почти три седмици и цял ден не иска да спи. Какво ли не пробвах и не става . Възможно ли е да са колики? Свива крачета ,сякаш леко грухти   , извива се и назад .Мога ли да давам нещо за колики без да е изписано от педиатър

# 229
  • София
Здравйте , бебето ми е на почти три седмици и цял ден не иска да спи. Какво ли не пробвах и не става . Възможно ли е да са колики? Свива крачета ,сякаш леко грухти   , извива се и назад .Мога ли да давам нещо за колики без да е изписано от педиатър
Можеш да дадеш за колики, но виж да не е рефлукс.
Опитай да повдигнеш леко матрачето и хубаво да оригваш след хранене.Това че "грухти" ми навява на т.нар тих рефлукс.
Моето дете също имаше и това ги плаши, представете си както си спите и изведнъж да ви се върне това, което сте изяли.

Фрида, моето обича силиконовите, имам едно герданче Biberschatz ,обожава го , откакто видях, че има афинитет към него,все такива гризалки взимам.
Ето тази му е любима

# 230

Възможно е и да е гладно. Симетикон няма проблем да се дава иначе, но със съня няма да помогне. Иначе за съня - бял шум и бебеносене

# 231
Мами, дали е възможно от никнене на зъбки да получи запек бебчо. При долните нямаше проблем. Сега виждам, че венеца отгоре се подува за 4те зъбчета, но не е силно подут. Прави едни топчета в памперса вече 2ри ден. Давам вода, мляко има 2 или 3пъти по 200мл- не е от не достатъчно течност.

# 232
  • София
Мами, дали е възможно от никнене на зъбки да получи запек бебчо.
Не мисля, че запека е от това.

# 233
Благодаря за препоръките за гризалка. Идвам да питам за добър ортопед в София. Дали сте доволни от някого? Става дума за бебе на 3 месеца.

# 234
Благодаря за препоръките за гризалка. Идвам да питам за добър ортопед в София. Дали сте доволни от някого? Става дума за бебе на 3 месеца.

Д-р София Фурсова. Водихме бебка когато беше на 1 месец, направи обстоен преглед, показа ни как да правим гимнастика. Доволни сме.

# 235
Здравейте мамита
Самопри мойто бебче ли е така
Когато го държа с лице на пред, хванат под мишниците и подпирайки го на памперса долу, доста си килва глсвата понякога
Ту на ляво ту на дядно
Ту на пред и на зад
А понякога си я държи доста добре
Мога ли да му навредя по някакъв начин така
Като си я мърда доста рязко на различните посоки или са неоснователни притеснения
Понеже знам че доста трябва да се пази главата и врата на малкото
В момента е на 3+ месеца

# 236
Струва ми се нормално за три месеца. Хубаво е повече време да прекарва по корем, за да заякнат тези мускули

# 237
Струва ми се нормално за три месеца. Хубаво е повече време да прекарва по корем, за да заякнат тези мускули

Благодаря
АЗ се притеснявах, да не би да му стане нещо, да се повреди или така на татък, понеже съм чела много различни неща за увреждания с мозъка и главата и сега като я клати така бързо и рязко, включително и когато го оставям по корем
Но явно това не е проблем,

# 238
Е, то за да се увреди мозъкът, трябва сериозна травма, няма да се увреди от нормалните дейности на едно тримесечно бебче, споко.

# 239
Здравейте
Мамита
Бяхме на преглед вчера и педито каза че бебчето ми е над нормата за кг.
На 3+ месеца е и е 60 см и тежи 6.100 кг.
Роди се 3.300
Това предпоставка за напълняване и наднормено тегло ли е

Общи условия

Активация на акаунт