За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 226
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Забелязвам напоследък как беба когато яде кашата си към 16 часа и по някое време направо се сковава. В смисъл, както е в седнало положение и почва да мрънка и тялото и се изправя и сковава. Образува нещо като триъгълник със столчето, нз и аз как да го опиша по-добре, надявам се да разберете. Това дали е нещо свързано с колики или нещо на нервна основа? Утре смятам да разменя обяда и следобедната закуска да видя от кашата ли е или от часа, но понякога го прави и докато седи дригаде. Личната е отпуск, на някой случвало ли се е такова нещо? На 7++ е.

# 256
Да не ми се смеете ама може ли да отидем на топъл басейн с минерална вода с дете на 2,5 г . Има ли проблем детето да влиза в басейна ? 😄

# 257
Моля за съвет. Едното ми бебче става хипер активно по време на ядене - мята ръце и крака докато суче от биберона. Нахранена също продължава по същия начин. Дали се дължи на рефлекса на Моро? Пробвала съм да я повия, но се дразни и мята телце и дори леко да е разхлабено, успява да си изкара ръчичката.

Моят дребосък е кърмен, но също прави така понякога. Обикновенно е защото има нужда да се оригне или струята му е много силна.

# 258
Подкрепям последното мнение. Моето се храни с АМ. Ако налягането в биберона е силно или  позата за хранене не и харесва си размахва едната ръчичка. Също и при друго неразположение. Веднъж беше, защото беше в спално чувалче с ръкави и не можеше да си хване бутилката.

# 259
  • София
Да не ми се смеете ама може ли да отидем на топъл басейн с минерална вода с дете на 2,5 г . Има ли проблем детето да влиза в басейна ? 😄
Моят съм го водила в СПА хотел. Не съм го държала много във водата, правехме си почивки. Слагаш памперс гащи и скачате смело.

Тук е бил на 1,11г.

# 260
Благодаря 😊 личи му на малкия ,че му е хубаво във водата
Моят съм го водила в СПА хотел. Не съм го държала много във водата, правехме си почивки. Слагаш памперс гащи и скачате смело.

Тук е бил на 1,11г.

# 261
  • Sofia
Здравейте, бебето ми е на 5 месеца и половина и го захранвам с зеленчукови пюрета от 2 седмици. Според схемата на Хип на 17 ден се включва безмлечна безглутенова каша - ориз, царевица, просо или елда. След 6-ти месец се включват млечни каши. Според схемата на бебелан каша се включва след навършени 6 месеца и трябва да е задължително млечна, тъй като бебетата не могат да усвояват безмлечни каши. Та съвсем се обърквах вече кога се включва каша и дали се дава млечна или безмлечна - моля да ми обясните при вас как сте захранвали. Също версиите се разминават кога се включва жълтък.

# 262
  • до най-прекрасния мъж
Аз давах млечна, така или иначе бебето ми беше на АМ. Съобразявах само да е подходяща за възрастта й. Предимно на Хумана ползвах.

# 263
  • София
Благодаря 😊 личи му на малкия ,че му е хубаво във водата
Обичаше да скача в басейна. Преди това го бях водила на бебешко плуване.

# 264
Здравейте! Детето ни е на 1 година ,от близо началото на 11ти месец започна да иска да спи при нас, нощем се буди в кошарата си,сяда и започва да реве ,докато не я вземем при нас. Как се отучва това поведение, преди си изпиваше млякото към 5:00-6:00ч и продължаваше да спи до 9. А толкова ми се иска да спи в нейната стая вече, но дори не иска да заспива сама в кошарата без да я гушна на спалнята.

# 265
Здравейте, мами! Бебо имаше запек и сега се е подсякъл- червено е дупето, без рани, но плаче при допир. Мажа със Судо и мия със смрадлика. Някака друга идея, че вече 3ти ден е така и все още не му минава? Оставям го без памперс за 10на мин., но пак не минава. Притеснявам се, че може и заради това да не ака, защото го боли и запекът е тръгнал от там. Само вечере не сменям памперс
Пробвайте с Джинджира Алба бебе, при нас действа много добре и за нощния памперс пръскам обилно, но докато не се оправи избягвайте мокри кърпи, мийте го, след това подсушете хубаво да няма влага и тогава пръскайте

# 266
  • София
Ооо можете,няма никакъв проблем!
Приятно прекарване!

# 267
Здравейте мамчета
Аз пак с моите си драми, от много слушане на лелки съседки пред блока
Днес се заговорихме от дума на дума как приспивам бебчо.
А той тези дни от както влезе в 3!м.е плачлив иска постоянно да се гуши. И да е в ръцете.
Съответно го приспивам на ръце с люшкане и друскане, като започнаха да ми обясняват че така се уврежда мозъка на бебето, че можело да се причини ДЦП, и още един куп неща ми наказаха от които ме побиха тръпки.
Също че не било добре да се люшка бебето в количката, при което ги отрязах че за какво да са измислени тея колички, ако не са обезопасени и предназначени за сън в тях.
Те продължиха да настояват как не било добре да се дундурка бебето за заспиване в ръцете и така на татък.
Отново ми запалиха и без друго притеснителния мозък
Има ли доза истина, колкото и глупаво да звучи

# 268
Утре ще ти кажат и че ваксините водят до аутизъм... пълни глупости Simple Smile

# 269
Има такова нещо като "синдром на раздрусаното бебе"/ shaken baby syndrome, ама трябва много яко да го раздрусаш. Абсурд е да се получи такова увреждане от лекото полюшване и раздрусване при приспиване. Това са случаи на насилие, някой недоспал родител раздрусал бебето от яд.

Общи условия

Активация на акаунт