За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 212
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
Да бе уврежда се бебето от люлеене, сигурно ти казват и ако реве да го оставиш да се нареве и само ще си заспи. Така нищо няма да му се увреди щото. Те как са си приспивали децата ми е много интересно!? Какво им се връзваш? Не е много добре, ако има вариант да заспи и по друг начин, защото ще свикне така, а ще започне и да тежи повече. 9кг. хубостница така и не се научи да заспива сама, ако я нямаше раницата съм чао.

# 271
Момичета, имам питанка към тези, които имат или обмислят покупка на колело за балансиране. За какво да внимавам и да обърна внимание. На мен ми изглеждат почти еднакви..
И другото ми питане е за тези тренировъчни пояси. Малкият е влизал в басейн, но само с тип лодка или държан от нас. А този по описание е тип да се учи сам и да има опора. Събирам мнения. ☺

# 272
Здравейте мамчета
Аз пак с моите си драми, от много слушане на лелки съседки пред блока
Днес се заговорихме от дума на дума как приспивам бебчо.
А той тези дни от както влезе в 3!м.е плачлив иска постоянно да се гуши. И да е в ръцете.
Съответно го приспивам на ръце с люшкане и друскане, като започнаха да ми обясняват че така се уврежда мозъка на бебето, че можело да се причини ДЦП, и още един куп неща ми наказаха от които ме побиха тръпки.
Също че не било добре да се люшка бебето в количката, при което ги отрязах че за какво да са измислени тея колички, ако не са обезопасени и предназначени за сън в тях.
Те продължиха да настояват как не било добре да се дундурка бебето за заспиване в ръцете и така на татък.
Отново ми запалиха и без друго притеснителния мозък
Има ли доза истина, колкото и глупаво да звучи

Абсолютна глупост, бебетата обичат да се люлеят

# 273
Боже, аз само издирвах павета да го друскам с количката по тях. Нямаше заспиване иначе моето диване.
Щом търсите баланс колело значи детето на около 2, в такъв случай аз препоръчвам обикновен пояс или плувки на ръцете, а може и двете ако много се притеснявате. Този доста ограничава и освен това от моят опит не го търпят много бебетата с тези презрамки и закопчалки. За баланс колелото препоръчвам да гледате да е по-леко, защото доста ще има да го носите. А най-добре се снабдете и с каска.

# 274
Момичета, имам питанка към тези, които имат или обмислят покупка на колело за балансиране. За какво да внимавам и да обърна внимание. На мен ми изглеждат почти еднакви..
И другото ми питане е за тези тренировъчни пояси. Малкият е влизал в басейн, но само с тип лодка или държан от нас. А този по описание е тип да се учи сам и да има опора. Събирам мнения. ☺

На моята дъщеря купихме баланс колело от Декатлон. Много го кара, много му се радваше, чак стигнахме до там да й го забраним, защото летеше като ракета с него по улиците, не можехме да я спрем и догоним. Здраво се оказа обаче. Колелото с педали също взехме от там, както и тротинетката.
Доволна съм и не са много скъпи. Моите деца въобще нищичко не пазят и определено издържат на тестовете им. Отделно ние все забравяме разни неща по парковете и площадките и имаме една забравена и ненамерена тротинетка. Затова се отказах от закупуване на по-скъпи модели. Моят син пък въобще не пожела да го кара това баланс колело. Даже ако можех да върна времето, бих пропуснала покупката му и от тротиненката бих преминала директно на колелото с педали.
Това, което сте показали на снимката, изглежда много симпатично.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 21:11 от dimi_

# 275
Има такова нещо като "синдром на раздрусаното бебе"/ shaken baby syndrome, ама трябва много яко да го раздрусаш. Абсурд е да се получи такова увреждане от лекото полюшване и раздрусване при приспиване. Това са случаи на насилие, някой недоспал родител раздрусал бебето от яд.

Доста се поразрових за този синдром
И ако правилно съм разбрала е като се хване бебето под мишниците и се рсзтърси рязко и неконтролируемо и главата му се клати на горе на долу и напред и назад, нищо общо с друссне при приспиване. Където главичката на бебето лежи на ръката на майката
Благода много все пак

# 276
Dimi, уви, само по красота ги гледам. 🤭 тротинетка не съм обмисляла, не знам от каква възраст са подходящи. Детето ми е на 1г6м. Вече иска да върви повече и не винаги е доволен от излизане с количка, та търся алтернатива. Триколка съм твърдо против. Реално се колебая дали си заслужава и колелото на този етап. Имахме една кола подарък, която бе с бутане и опция да бута с крачета. Не беше особено интересна на детето. Виждала съм деца да си ги бутат така квартално, но на моето ще му мине търпилото на 10-тата минута.
Не съм гледала в декатлон, но сега ще разгледам. И аз съм на мнение, че са им прилични нещата, защото за себе си също съм взимала не малко неща от там. ☺

# 277
Има такова нещо като "синдром на раздрусаното бебе"/ shaken baby syndrome, ама трябва много яко да го раздрусаш. Абсурд е да се получи такова увреждане от лекото полюшване и раздрусване при приспиване. Това са случаи на насилие, някой недоспал родител раздрусал бебето от яд.

Доста се поразрових за този синдром
И ако правилно съм разбрала е като се хване бебето под мишниците и се рсзтърси рязко и неконтролируемо и главата му се клати на горе на долу и напред и назад, нищо общо с друссне при приспиване. Където главичката на бебето лежи на ръката на майката
Благода много все пак

Да, де, това казвам и аз, нямат нищо общо двете неща. Наприказвали са ти глупости.

За баланс колелото заведох моят мъник в магазина и го оставих сам да си хареса.

Имаме и такъв пояс, малкият беше на 7 месеца, когато го купихме и тогава много му хареса. Плуваше си съвсем сам с него, беше голяма сензация на плажа. На следващата година вече не му се радваше толкова, искаше да плува без него. Учителя по плуване ни каза, че е по-добре да му вземем нудъл. Поставям го пред гърдите и под мишниците му, и го придържам докато плува.

# 278
  • София

За баланс колелото, гледайте на първо място да е леко.
Препоръчвам ви Gepard алуминиевото , голямото ми момче беше с такова и много си го караше.
https://gepard.bg/balance-bike-gepard-aluminium-1330

За плуването ,пояси не се препоръчват,не знам колко е голямо, но на колкото и да е, не е препоръчително.
Може да си вземете комбинация от такива мекички плувки за ръцете или макарон и ето това:
https://www.decathlon.bg/p/337512-557009-kolan-za-pluvane-za-lit … sinyo-zeleno.html

# 279
  • град Варна
Не купувайте тази книга на д-р Спок https://www.ozone.bg/product/r-kovodstvo-na-d-r-spok-naj-vazhnoto-za-bebeto/  стори ми се безсмислена.

# 280
Мами, възможно ли е да тръгнат първо страничните горни зъбчета, преди предните резци? 🙄 Или да чакам 4 заедно?

# 281
  • град Варна
 Възможно е, не се притеснявайте, дедето се развива нормално и добре.

# 282
Възможно е, не се притеснявайте, дедето се развива нормално и добре.
Добре, че този път не го е усетил, даже се учудих като го видях

# 283
  • град Варна
Да, те децата са доста чувствителни и гелове и капки за успокоение, че и за температура, ама всичко с времето си все пак и те растат.

# 284
Мами, след навършена годинка на детето какви бутилчици/шишета за вода използвате при излизане на разходка?

Общи условия

Активация на акаунт